remove

Moda Sözlüğü

6 Dakikalık Okuma

Tekstil Terimleri #3

Devamını Oku

3 Dakikalık Okuma

Gamboç Nedir?

Devamını Oku

5 Dakikalık Okuma

Tekstil Terimleri #2

Devamını Oku

4 Dakikalık Okuma

Dress Code Nedir?

Devamını Oku

5 Dakikalık Okuma

Tekstil Terimleri #1

Devamını Oku

Moda Sözlüğü: Tekstil ve Moda Terimleri Rehberi

Moda, her sezon yeni trendlerle dolup taşar. Popüler parçalar, öne çıkan renkler ve detaylar trendlere göre değişebilir. Ancak değişmeyen bir şey vardır, moda terimleri. Sarar'ın Moda Sözlüğü kategorisi, bu renkli dünyada yolunuzu bulmanızı sağlayacak bir rehber niteliğindedir. Moda kavramlarının arasında kaybolmadan her detayın anlamını kavramak ve giyim tarzınızı daha bilinçli bir şekilde oluşturmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sarar'ın Moda Sözlüğü ile giyim terimleri, trend ifadeler ve moda dünyasının dilindeki her kelime anlamını bulur. Bu kategori, moda tutkunlarını bilgi dolu bir yolculuğa çıkmaya davet eder. İster klasik tarzın derinliklerine dalın ister güncel trendlerin ne anlama geldiğini keşfedin bu sözlük size moda dünyasında rehberlik edebilir. Moda Sözlüğü, giyim tarzınızı anlamlandırmanın ve kendinizi ifade etmenin yeni yollarını keşfetmenin bir başlangıcı olabilir. Modanın evrenine hoş geldiniz!

Temel Moda Terimleri

Sarar'ın Moda Sözlüğü kategorisi, moda dünyasının büyülü dilini çözmeye ve gardırobunuzda bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor. İster modanın içinde derinlemesine bir yolculuğa çıkmak isterseniz sadece gardırobunuzu daha etkili bir şekilde yönetmek arzusunda olun, bu kategori tam size göre! Dress code, drop kesim, gusto, staple piece, gamboç ve buna benzer daha pek çok temel moda terimini öğrenmek hayatınızı kolaylaştırır. Çünkü bu moda terimleri günlük yaşamınızda veya iş yaşamınızda bile sık sık karşınıza çıkar. Dress code yani giyim kuralları, belirli bir etkinlik veya mekana uygun giyinmenin anahtarıdır. Bu terim sosyal yaşamınızda bir parti için ya da iş yaşamınızda bir iş yemeği için karşınıza çıkabilir. Bir davetin ruhuna ve amacına uygun olarak seçilen kıyafetler sizin tarzınızı yansıtmanızın yanı sıra etkinliğe uyum sağlamanıza da yardımcı olur. Drop kesim, ceket veya takım elbise kalıbını ifade eder. Bu ifadede ceketlerin farklı vücut tiplerine uygunluğu numaralarla anlatılır. 4,6,7-8 numaraları kullanılır ve her numara farklı vücut tiplerini işaret eder. Vücudunuza uygun olan drop kesimi bilmeniz hem alışverişlerinizi kolaylaştırır hem de vücudunuza oturan ceketi veya takım elbiseyi kolaylıkla seçmenizi sağlar. Staple piece, gardırobun temel parçalarını ifade eder. Örneğin; beyaz tişört, denim pantolon veya siyah blazer gibi giyim parçaları genellikle staple piece olarak adlandırılır. Moda dünyasındaki trendler değişse de staple pieceler genellikle zamansız ve klasik olarak kabul edilir. Gardırobunuzdaki her parçanın ardındaki hikayeyi öğrenmek ve modayı daha derinden anlamak için Sarar'ın bu renkli dünyasına adım atabilirsiniz.

Tekstil Ürünleri ve Kumaşlar

Sarar'ın Moda Sözlüğü kategorisi, tekstil ürünleri ve kumaşların büyülü dünyasını keşfetmek isteyenleri ağırlıyor. Gardırobunuzu saran renk, dokuma ve desenlerle tanışarak kumaşların dilini anlamaya başlayabilirsiniz. Çünkü bu kategori, giyim dünyasının temel taşlarından biri olan kumaşları anlamanızı sağlar. Pamuk, keten, yün, kadife... Sarar'ın Moda Sözlüğü, her bir kumaşın özelliklerini tanıtır. Böylece gardırobunuzdaki parçaların arkasındaki hikayeyi açığa çıkarır. Tekstil ürünleri sadece kıyafetlerle sınırlı değildir. Bu kategori ev tekstilinden aksesuarlara kadar geniş bir yelpazedeki ürünleri içerir. Nevresim takımlarından yastıklara, bornozlardan masa örtülerine kadar pek çok detayı bu renkli dünyada bulabilirsiniz. Farklı kumaş ve tekstil ürünlerini burada daha yakından tanıyabilirsiniz. Tartan, ton sür ton, su geçirmezlik, şardon - şardonlama, lurex, fitted ve daha fazlası günlük yaşamda sıklıkla karşılan terimlerdir. Tekstil ürünleri ve kumaşlar için kullanılan bu terimleri bilmek daha bilinçli alışveriş yapmanızı sağlar. Örneğin; ton sür ton, belirli bir alanda aynı renk grubundaki tonlarının bir arada kullanıldığını ifade eder. Tartan, çoklu renklerden ve yatay, dikey ve çapraz şeritlerden oluşan bir desendir. Daha çok İskoçya'nın geleneksel giyiminde ve kumaşlarında kullanılan bir desen türüdür. Su geçirmezlik, daha çok dış giyim ürünlerinde kullanılmak üzere üretilen kumaşların yüzeyinin parafin, kauçuk ve sentetik reçine gibi maddelerle kaplanması sonucu kumaşlara kazandırılan bir özelliktir. Fitted ise her kenarı lastikli yatak çarşaflarını ifade eder. Tekstil ürünleri ve kumaşlar için kullanılan terimleri bilmek pek çok alanda işinizi kolaylaştırır. Çünkü bu terimler günümüzde sık sık kullanılır. İster bir kıyafet ister bir nevresim takımı alıyor olun, bu terimlerle kendinizi ifade etmenin ne kadar kolay olduğunu fark edebilirsiniz. Ayrıca seçeceğiniz ürünlerin özelliklerini daha iyi anlayabilirsiniz. Moda Sözlüğü kategorisi ile kumaşlarla, dokularla ve desenlerle yeniden tanışabilirsiniz. E-bültenimize abone olarak size özel kampanyalardan ve yeni koleksiyonlardan haberdar olabilirsiniz.
DEVAMINI OKU