remove
Trendler 1-9-2021 5 Dakikalık Okuma

2021’de Öne Çıkan Desenler Neler?

  • 1329
  • Moda dediğimizde tasarımlar, renkler, desenler ve yeni kreasyonlar gibi birçok kavram karşımıza çıkıyor. Her sene ne giyeceğimize dair bize aylar öncesinden fikirler veriyorlar. Hazır giyim ya da özel tasarım tercih edin her yılın öne çıkan desenleri sizi daha trend bir görünüme kavuşturacaktır. 

    Her sezon bazı desenlerin yeniden dizayn edildiğini görüyoruz. Aynı desenler benzer şekillerde her sen karşımıza çıkıyor neredeyse. Ancak 2021 geçtiğimiz yıllardan farklı olacak. Çünkü bu sene desen dediğimizde gerçekten çok farklı opsiyonlar öne çıkıyor. Birçok kıyafette ilham veren desenler ile 2021 çok renkli bir yıl olacak diyebiliriz. 

    Özellikle yaz aylarında karşımıza çıkan desenler arasında, pötikareler, puantiyeler, çiçek desenleri ve çizgiler yer alıyor. Ara ara moda olan neon renklerle birlikte desenler fütüristik bir kıvama da gelebiliyor. Ama dediğimiz gibi bu sene o senelerden değil. Bu sene şaşırmaya hazır olun. İşte 2021 yılının öne çıkan desenleri…

    Pastoral Manzaralar

    Desenden ziyade motif olarak varlığını ortaya koyan pastoral doğa manzaraları bu sene kazak ve trikoların yanı sıra tişörtlerde görmek de mümkün. Hayali doğa manzaraları kazaklara, hırkalara işlenmiş olarak karşımıza çıkıyor. Farklı ve bir o kadar da güzel olan bu desenler 2021 yılının en sürpriz desenlerinden biri. Oldukça pastoral bir havası olduğundan demode görüneceğini düşünebilirsiniz ancak hem çok trend hem de çok şık opsiyonlara sahip. Dolabınızda mutlaka bulunması gerekenler arasında ilk sıralarda bu desen yer alıyor. 

    Kırmızı Meyveler

    Meyve desenleri son yıllarda özellikle yaz aylarında çok öne çıkan desenler arasında. Ancak bu sene diğerlerinden farklı olarak spesifik bazı meyvelerin ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı meyveler. Evet bu sene çilek, kiraz, ahududu gibi kırmızı meyveler; elbise, tişört, terlik, ya da kazak fark etmeksizin her yerde olacak. Oldukça eğlenceli olan bu deseni tercih ederek trend bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Bilmediğimiz Batikler

    2020 yılından aşina olduğumuz batik desenler bu sene karşımıza bambaşka ve bilmediğimiz bir halde çıkıyor. 2020 yılının en popüler deseni batikler bu sene çok farklı. Çok soft ve çok daha farklı bir iddia ile hayatımıza giriyor. Sakin, minimal ve toprak tonlarında haliyle 2021 yılının desenleri arasında yer alan batikler, ‘’az aslında çoktur’’ iddiasının en önemli temsilcisi olmaya aday.

    Monogramlar Ön Planda

    2021 birçok açıdan iddialı bir yıl. Kocaman marka logoları monogramlar kıyafetlerimizin üstünde fazlaca yer kaplayacak gibi duruyor. Birçok marka bu konuda iddialı çalışmaları ile kendinden söz ettirmeye başladı ve tüketiciler tarafından da severek tercih edilir oldu. Markanın iddialı kıyafetlerine bir de iddialı monogramlar eklenince 2021’in moda açısından iddialı bir sene olduğunu söyleyebiliriz.

    Baskı Çiçekler

    Çiçek desenleri bildiğimiz gibi her sene trend olan nadir desenler arasında. Özellikle yaz aylarında çiçek desenleri çok fazla ön plana çıkıyor. Ancak baskı çiçekler çok alışık olmadığımız bir tür. 2021 yılından bahsettiğimizde baskı çiçeklerin daha ön planda olduğu bir durum söz konusu. Baskı çiçekler bu sene sadece yaz aylarına değil kış ve sonbahar aylarında da kendine yer ediniyor.

    Renkli Çizgiler

    Her sene moda olan çizgiler bile bu sene farklı bir formda karşımıza çıkıyor. Çizgi deseni, lacivert-beyaz, siyah beyaz gibi çok alışıldık tonlarda 2021’e kadar popülaritesini korumayı başardı. Ancak bu sene çizgi desenler gökkuşağından ilham alıyor. Kontrast yakalı çok renkli çizgilerden oluşan triko ve tişörtler bu sene her yerde.

    Küçük Kalpler

    Kalp desenini özellikle yılın Sevgililer Günü zamanı sıklıkla görüyoruz. Ancak dediğimiz gibi 2021 diğer senelere pek benzemiyor. Bu sene yılın her zamanı romantik küçük kalp desenlerine rastlamak mümkün hem de her üründe. Kalp desenini babetlerden cüzdanlara, elbiselerden gömleklere, aksesuarlardan sırt çantalarına her şeyde görmek mümkün. Dolabınızda en az bir adet kalp desenli ürün barındırmayı unutmayın.

    Patchwork mü? Yama mı?

    Geçen seneden alışkın olduğumuz nadir desenlerden biri olan yama deseni. 2021’de etkinliğini artırarak hayatımızda yer alıyor. Patchwork görünümü de veren yama desenleri özellikle yaz aylarında oldukça popüler olacağa benziyor. Çok canlı renk seçeneklerinin yanı sıra soft tonlarda da opsiyonları olan yama desenini tarzı çok farklı olan kişiler rahatlıkla kullanabiliyor.

    Diğer Makaleler