remove
Trendler 7-2-2022 4 Dakikalık Okuma

2022 Yılı Ev Dekorasyon Trendleri ve Ürünleri

  • 1290
  • 2019’un ilk yarısından bu yana hayatımızı etkileyen değişimlerden biri de evlerimizde geçirdiğimiz zaman. Evden çalışma, online eğitim ve alışveriş yapma gibi durumlardan dolayı artık evimizde daha çok vakit geçiriyoruz. Dolayısıyla günümüzde evlerimize verdiğimiz önem arttı. Artık alışverişlerimizde ev dekorasyon ürünlerini ön planda tutuyoruz. Evimizin görünümü farklılaştıran, zevklerimize hitap eden ve aynı zamanda en kaliteli dekorasyon ürünlerine evlerimizde yer veriyoruz. 2022 ev dekorasyon trendlerine baktığımızda ise az eşyalı, minimalist, göz yormayan, doğa dostu ve en önemlisi de işlevsel ev ürünlerinin ön plana çıktığını görüyoruz. 2022 yılı ev dekorasyon trendleri ve ürünleri hakkında detayları yazımızda bulabilirsiniz.

    2022 Ev Dekorasyon Trendleri ve Ürünleri

    Minimalizm: Son yıllarda yükselişte olan minimalizm trendi 2022 yılında en üst seviyeye ulaşacak. Alanı daha verimli kullanmak ve aynı zamanda göz yormayan bir sadelik evlerimize hâkim olmaya başladı. Minimum eşya ve maksimum boşluk anlayışıyla üretilen minimalist ev ürünlerine baktığımızda: küçük mobilyalar, tek renk ev ürünleri, sade ve az aksesuarlar önümüze çıkmaktadır. Minimaliz akımından esinlenerek, tasarlanan Sarev Sport & Chic serisi ile birbirinden farklı minimal desenli nevresim takımlarını keşfedin.

    Doğal Tonlar: Beyaz, vizon, taş gibi doğal tonlar; göz yormayan ve dinginlik veren renkler arasındadır. Ayrıca doğal tonlar minimalizm trendinin de bir parçasıdır ve evi olduğundan büyük göstererek ferah bir kullanım alanı sağlar. Bu sebeple 2022 ev dekorasyon trendleri arasında doğal tonlara sahip mobilyalar ve zemin renkleri oldukça popüler. Doğanın farklı tonlarından ilhamını alan Sarev pike takımları ile yatak odanıza doğal tonları taşıyabilirsiniz.

    Organik Mobilyalar: Dünyada ve ülkemizde çevre dostu ürünlerin önemi de gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Bu bağlamda çevre dostu organik mobilyalar da 2022 ev dekorasyon trendleri arasında yerini alıyor. Organik ev ürünleri arasında doğal kesim epoksi masalar, ahşap aksesuarlar, mermer sehpalar, keten perdeler ve yün halılar gibi ürünler yer almaktadır.

    Konfor ve Dayanıklılık: Bir dekorasyon ürününün görüşünü kadar rahat ve sağlam olması da oldukça önemlidir. Bu sebeple 2022 yılı ev dekorasyon modasında, konforlu mobilyalar, sağlam ve uzun ömürlü eşyalar evi huzurlu bir yaşam alanı haline getirmek üzere tasarlandı.

    Canlı Bitkiler: Gün içerisinde yoğun şehir hayatında geçirilen bolca vakit doğayı evimizde yaşatma arzusunu beraberinde getirdi. Bu sebeple de ev dekorasyonunda canlı saksı bitkileri oldukça fazla yer aldı. 2022 ev dekorasyon trendlerinde de büyük ve yeşil ev bitkileri sıklıkla yer alıyor.

    Hasır Detaylar: Doğal malzemelerin ev dekorasyonunda son dönemlerde oldukça popüler olduğundan bahsetmiştik. Bu doğal malzemeler içerisinde hasır ürünler en çok kullanılan ve eve etnik hava katan ürünlerdendir. Hasır, 2022 sezonunda dış ortam mobilyalarında, orta sehpalarda, çeşitli kutu ve sepet gibi ev aksesuarlarında sıklıkla kullanılacak.

    Multi fonksiyonellik: Günümüzde home office çalışma metodu yaygınlaştığı için evin her köşesinin akıllıca kullanımını gerektirecek multi fonksiyonel mobilyalar ön plana çıktı. 2022 ev dekorasyonunda çok amaçlı mobilyalar oldukça popüler bir durumda.

    Minik Heykelcikler: Son dönemlerde aksesuar olarak kullanılan objeler, vazolar ve mumlar oldukça popüler hale geldi. 2022 ev dekorasyon trendleri arasında minik heykelleri andıran bu objeleri bol bol göreceğiz.

    Diğer Makaleler