remove
Şehrin Dinamikleri 1-9-2021 6 Dakikalık Okuma

6 Adımda Şehrin Koşturması İçinde Şık Olmak

  • 1493
  • Şehir hayatı kesinlikle çok yorucu ve yıpratıcı unsurlarla dolu. Şehirde yaşayan herkes, her gün yeni bir maceraya atılıyor diyebiliriz. İş hayatı, trafikte geçen süre, uzun iş toplantıları, bazen geceye kadar devam eden davetler ve yemekler…

    İş hayatında ve tüm gün koştururken, yaptığınız işe, pozisyonunuza, gün içinde gideceğiniz olası yerlere, trafikte geçireceğiniz süreye ve çalıştığınız şirketin beklentilerine uygun giyinmek kadar modaya uygun, size iyi hissettirecek şekilde giyinmek de son derece önemlidir. Bu sebeple iyi bir gardırop herkesin ihtiyacıdır. İçinde özenle seçilmiş parçalar olan bu gardırop kadar içindekilerin nasıl kullanılacağı da önemli bir noktadır. İşte sizler için şehrin koşuşturması içinde şık olmanın püf noktaları.

    Blazer Olmadan Olmaz

    Spor şıklık ya da çabasız rahat bir şıklık için kadın ve erkeklerde ilk akla gelen blazerlar oluyor. Stil sahibi erkeklerin dolaplarındaki favorilerden olan blazerlar kadınların da vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Üstelik blazer ceketler ile şık olmak da çok kolay. Günlük kullanımda güçlü bir görünüm elde etmenize yardımcı olan blazer ceketler, çok yönlü kullanılabildiği için stilinizi çok doğru ifade eden parçalardan biridir. Desenli gömlekler, spor ayakkabılar, bisiklet yaka tişörtler… Seçiminiz ne olursa olsun blazer bir ceket ile iş hayatı ve şehrin koşuşturması içinde şık görünmek mümkündür. 

    Bol Kumaş Pantolonlar

    Bol pantolonlar; hem iş hayatında, hem de özel hayatta oldukça konforlu ve şık bir görünüme kavuşmak isteyenler için harika parçalardır. Son yıllarda yeniden yükselişe geçen bol kesim kumaş pantolon modelleri hem ofis hem de sokak stilini çoktan ele geçirmeye başladı bile. Ofis stilinizde kıyafet seçerken dikkat edenlerdenseniz kesinlikle dolabınızda birkaç renkte bol kesim kumaş pantolon bulundurmalısınız. Trikolarla, ince bluzlarla ve gömleklerla rahatlıkla kombinlenebilen bu pantolonlar ayakkabı ve çanta seçiminde de size zorluk çıkarmayan parçalardır. Pantolonla hem şık hem de rahat görünmek artık çok kolay. 

    Dolgu Topuklar Her Daim Trend

    Dolgu topuk ayakkabılar hemen her kadında vardır. Yılların eskitemediği bu ayakkabılar her sene moda olmaya devam eden nadir parçalardandır. Hem rahatlığından ödün vermek istemeyen hem de şık görünmek isteyen kadınlar için harika opsiyonları da bulunana dolgu topuklu ayakkabılar ile toplu taşımada, serviste, araç kullanırken veya ofiste kendinizi hiç zorlanmış hissetmeden şık olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Çok fazla opsiyon barındıran dolgu topuk ayakkabılar, yaz-kış fark etmeksizin rahatlığın ve şıklığın peşinde olan kadınların imdadına yetişiyor. Üstelik etek ve elbiselerin yanı sıra pantolonlarla da kombinlendiğinde oldukça iyi bir görünüm elde edebiliyorsunuz. 

     

    Sneaker – Takım Elbise Uyumu

    Takım elbiseler hemen her erkeğin gardırobunda bulunan bulunması gereken en karizmatik, ağırbaşlı ve olmazsa olmaz parçalardan biridir. Erkek giyiminde bir ciddiyeti temsil eden bu parçalar spor ayakkabılarla bir araya geldiğinde bu ciddiyeti kırıyor ve ortaya çok trend bir görünüm çıkarıyor. Sneakerlar, günün temposundan gecenin ritmine, sportif tarzdan klasiğe başarı ile uyum sağlarken takım elbiseler de daha modern ve dinamik görünmek isteyen erkekler için farklı bir opsiyon oluyor. Ancak takım elbise ile birlikte sneaker giymek isteyen erkeklerdenseniz bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. İş hayatında aktif bir rolünüz varsa ve takım elbiseler de bunun bir parçasıysa, ciddiyetinizi biraz kıran ancak şıklığınızdan ödün vermeyen sneakerlar kesinlikle size çok yakışacaktır. Koyu renk takım elbiseleri, minimal desenli kravatlarla ve düz, tek renk (özellikle beyaz) çok yüksek tabanlı olmayan ve kesinlikle temiz bir sneakerla kombinleyebilirsiniz. Böylece şehir hayatında şık ve dinamik olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

    Postacı Çantaları Artık Çok Moda

    Yıllar sonra çanta tasarımcıları postacı çantalarını hem erkek hem de kadınların iş ve özel hayatlarına tekrardan dahil etti. Gelmiş geçmiş en kullanışlı çantanın postacı çantası olduğu tekrardan keşfedildi ve harika modern tasarımlarla buluştu. Omuza asılan ve kapağı kolay açılan boyutlarına göre günlük ihtiyaçlarınızı rahatlıkla sığdırabildiğiniz bu harika çantalar, çok şık tasarımlarla buluştuğunda sizi hem çok şık ve trend bir görünüme kavuşturacak hem de oldukça rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Gün içinde ihtiyacınız olan her şeyi içine alan bir çantanın yanı sıra yolda, işte, yürüyüşte akşam yemeğinde bile kullanabileceğiniz farklı boyutlardaki tasarımlar ile şıklık ve konforu bir arada yaşayabilirsiniz.

    Aksesuar Şıklığı Tamamlar

    Bir kıyafeti gösteren, tarz kılan en önemli şey aksesuardır. Aksesuar başlı başına bir zevk ve stili ifade edebilir. Aksesuar kullanımı en sade ve gösterişsiz bir kıyafeti bile gösterişli hale getirebilir. Düz beyaz bir gömlek ve jean pantolon, birkaç kolye ile farklı ve çok havalı bir görünüme kavuşabilir. Şıklığın tamamlayıcı ve hatta en önemli unsurlarından biri olan aksesuarlar sadece kadınlar için değildir elbette. Erkekler için de şıklığı tamamlayan aksesuarlar mevcuttur. Çok şık saatler, bileklikler, yüzükler ve kolyeler doğru seçildiğinde harika stil sonuçları doğurabilir. Aksesuar olmadan şık bir görünüm pek de mümkün değildir. Üstelik teninize zarar vermeyen ve gün içinde çok iyi hissetmenize yardımcı olan parçalardır. Evden çıkmadan aksesuar seçiminizi yapmayı unutmayın.

     

    Diğer Makaleler