remove
Tips & Tricks 1-9-2021 2 Dakikalık Okuma

Açık Renk Gömleklerde Ter İzini Yok Etme

  • 1527
  • Terlemek insanın doğasında bulunan sağlıklı bir durumdur. Kullanılan deodorant benzeri ürünler terlemeyi değil, terden dolayı oluşan kötü kokuyu engeller. Fakat özellikle yaz aylarında fazlaca terlemek beyaz kıyafetlerimizin düşmanı olabilir. Beyaz veya açık renkte kıyafet tercih ettiğimizde koltuk altı bölgesinde kumaştan temizlenmesi güç sarı lekeleri görebiliriz. Terlemek her ne kadar doğal bir durum olsa da kıyafetlerimizdeki ter lekeleri rahatsızlık verici olabilir. 

    Ter Lekelerini Kolayca Çıkarmanın Yolları Nelerdir?

    Ter lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar lekeli kıyafetleri çamaşır makinesine atmadan önce evde basitçe uygulayabileceğiniz etkili yöntemlerdir. 

    • Beyaz gömlek veya tişörtlerinizi çıkardığınızda koltuk altına sirkeli su sürerek yarım saat beklettikten sonra çamaşır makinesine atıp yıkayabilirsiniz. Böylece koltuk altındaki sarı lekelerin çok daha basit bir şekilde çıktığını göreceksiniz. 
    • Eğer gömlekteki tek leke, koltuk altı ter lekesi ise  lekeli olan bölgeye bir miktar tuz döküp beklettikten sonra elde yıkayabilirsiniz. Tuz lekeyi çekerek hafiflemesini sağlayacak ve elde yıkandığında kolayca temizlenecektir. 
    • Yine tuz ile aynı görevi gören limon suyunu da lekeli bölgeye damlatarak aynı şekilde yıkayıp rahatsız edici sarı ter lekelerinden kurtulabilirsiniz. 
    • Bunların dışında bir başka yöntem de oldukça etkili olan beyaz sabundur. Eğer yıkayacağınız gömlek veya diğer kıyafetler hassas ise düşük derecelerde yıkamak gerekir. Fakat düşük derecede inatçı ter lekeleri çıkmayabilir. Bunun için de kıyafeti çamaşır makinesine atmadan önce lekeli bölgeyi beyaz sabunla yıkayıp daha sonra çamaşır makinesine atabilirsiniz. Böylece düşük derecede bile inatçı ter lekeleri kolayca temizlenecektir. 

    Son olarak bu yöntemlerin yeni oluşmuş ter lekelerine karşı başarılı olduğunu unutmamalısınız. Eğer uzun süre beklemiş ve kurumuş ter lekesi varsa kıyafetlerinizi kuru temizlemeye vermek çok daha uygun olacaktır. 

    Şıklığını ve kalitesini üzerinizde taşımak için Sarar gömlek modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

    Diğer Makaleler