remove
Tips & Tricks 15-6-2023 5 Dakikalık Okuma

Beyaz Gömlekler Nasıl İlk Günkü gibi Kullanılabilir?

  • 680
  • Beyaz gömlekler hem erkek hem de kadın giyiminde şık ve modern bir stil oluşturmak için önemlidir.  Farklı stil ve kesimleriyle beyaz gömlekler her gardırobun kilit parçaları arasında yer alır. Beyaz gömlek her ne kadar siyah parçaların tamamlayıcısı, ofis kombinlerinin gözdesi olarak bilinse de pek çok farklı tarzla kombinlemek ve hemen hemen her renkle kullanmak mümkündür.

    Bu yazımızda beyaz gömleklerin nasıl muhafaza edileceğini ve kirlenirse nasıl ilk günkü haline kavuşturabileceğinizi sizlerle paylaştık.

    Beyaz Gömlekler Nasıl Saklanmalı?

    Yazdan kışa ve kıştan yaza geçerken hepiniz kıyafetlerin nasıl saklanacağı konusunu tecrübe ediyoruz. Eğer kıyafetlerinizi doğru olmayan yollarla saklarsanız bakteri oluşumu meydana gelebilir. Oluşan bu bakteriler kıyafetlerinizin kullanım ömrünü kısaltırken sararmasına da yol açabilir. Özellikle beyaz gömlekler bu konuda özen gösterilmesi gereken kıyafetler arasında yer alır. Bu kadar hassas olan beyaz gömlekleri mevsim değişikliğinde gardırobunuzdan kaldırmadan önce mutlaka temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde gömleklerde bakteri oluşabilir ve rengi sararıp lekenebilir. Bu yüzden öncelikle gömleğinizi yıkama talimatlarına uygun olarak yıkamalısınız. Ardından beyaz gömleğinize zarar vermeyecek şekilde kurutma işlemi gerçekleştirmelisiniz. Beyaz gömleklerinizi nem bulunmayan ve güneş ışınlarından uzak bir gardıropta saklayabilirsiniz. Fakat düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.

    Beyaz Gömlekler Nasıl Temizlenmeli?

    Beyaz gömlekler casual’ın yanı sıra spor ve resmi stil tercih edenler için de vazgeçilmez bir seçenektir. Gardıropların kurtarıcı parçaları olan beyaz gömlekleri doğru kullanmanın birincil koşulu onları uygun bir şekilde temizlemektir. Özellikle kar kadar beyaz gömleklerin bakımında ekstra dikkatli olunması gerekir. Beyaz gömleklerinizi temizlemek için farklı yöntemler bulunmaktadır. Temizlik işleminin profesyonelce yapılmasını isterseniz ilk tercihiniz kuru temizleme olabilir. Eğer temizleme işlemini evinizde kendiniz yapmak isterseniz yapacağınız ilk şey gömlek iç kısmında yer alan yıkama talimatlarını incelemek ve uyarıları göz önünde bulundurmak olmalıdır. Bununla birlikte kullanacağınız temizleyici madde büyük önem taşır.

    Doğal yöntemlerden veya deterjanlardan faydalanabilirsiniz. Deterjan tercihinde ise beyazlatıcı etkisi olan, mümkünse düşük pH seviyesine sahip bir deterjan kullanmak gereklidir. Hassas kumaşlar için özel olarak üretilen bir deterjan kullanılması da uygun olacaktır. Bununla birlikte uygun sıcaklık seçimi de gömleğinizin uzun ömürlü olması için önemlidir. Su sıcaklığının fazla olması rengin solmasına sebep olabilir. En doğru yaklaşım etiketteki uyarıları takip etmekle birlikte ılık veya soğuk su tercih etmektir. Aynı zamanda, doğru makine programı seçilerek gömleğinizi yıkamak boyutunu ve kumaş yapısını korumak adına yararlı olacaktır. Aksi takdirde kumaş yapısında veya renklerinde bozulmalarla karşılaşabilirsiniz.

    Çamaşır makineniz gömleğinizdeki her lekeyi çıkarmayabilir. Bu durumda manuel leke çıkarıcılara şans verebilirsiniz. Özellikle beyaz gömlek yakaları ve manşetleri çabuk kirlenir. Böyle durumlarda makineye atmadan önce manuel olarak bu kısımları ovabilir, lekelerden daha çabuk kurtulabilirsiniz. Ardından gömleğinizi makinada yıkama kılavuzuna göre yıkayabilirsiniz. Bir diğer öneri ise renk koruyucu mendil kullanımıdır. Özellikle gömleğinizi riske atmak istemediğiniz durumlarda, renk koruyucu mendil sayesinde gömleğinizin onunla birlikte yıkanan diğer çamaşırların renginden etkilenmesini önlemiş olursunuz.

    Beyaz Gömleklerdeki Sarı Lekeler Nasıl Çıkarılabilir?

    Beyaz gömlek kullanmayı sevenlerin bildiği gibi zamanla veya kullanım esnasında istenmeyen lekeler oluşabilir. Gömleklerinizde oluşan renk farklılıklarını ortadan kaldırmak için doğal ve oldukça etkili yöntemleri kullanabilirsiniz. Ancak bu yöntemleri uygularken öncesinde mutlaka kumaşın bir kısmında test edin. Yoksa istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

    Beyaz gömleklerdeki sarı lekeler denince ilk akla gelen doğal yöntemlerden biri karbonat kullanımıdır. Etkili bir beyazlatma yöntemi olan karbonat, beyaz gömleklerinizdeki sarı lekeler için kurtarıcı bir kahraman gibidir. Eğer şıklığınızı tamamlayan beyaz gömleğiniz sararmışsa ve yıkama işlemi sararmaları geçirmediyse, çamaşır makinanızın deterjan gözüne bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz. Yarım su bardağı karbonat ile inatçı sarı lekelerden beyaz gömleğinizi kurtarabilirsiniz. Karbonatın yanı sıra ev temizliğinde de kullanılan beyaz sirke sararmaları gidermede size yardımcı olabilir. Beyaz gömleğinizindeki lekeli bölgeye uygulayın ve ardından yıkama işlemini gerçekleştirin. Ayrıca aynı işlemi limonlu suyla da yapabilirsiniz. Tüm bu doğal yöntemlerin yanı sıra kuru temizleme aracılığıyla da sarı veya farklı lekelerden kurtulmanız mümkün.

    Beyaz gömleklerinizi yıllarca kombinlerinizde kullanabilmek için bakım, temizlik ve saklama koşullarını göz önünde tutmalısınız. Birbirinden şık beyaz gömlekleri Sarar erkek giyim ve kadın giyim koleksiyonlarında bulabilirsiniz.

    Diğer Makaleler