remove
Trendler 5-7-2023 5 Dakikalık Okuma

Beyaz Kumlar ve Mavi Sular: Dünyanın En İyi Plaj Tatili Rotaları

  • 357
  • Güneşin altında, beyaz kumların üzerinde uzanıp masmavi deniz manzarası eşliğinde tatil yapmak yaşamanın en keyifli anlarından biridir. Tatil rotaları arasında en popüler olanları ise beyaz kumlar ve mavi suların bulunduğu bölgelerdir. Harika bir plaj tatili için bizim de bazı önerilerimiz olacak. Tatilinizde doyasıya denize girerken şıklığınızı da korumak için beğendiğiniz Sarar pareo modellerini ve erkek şort çeşitlerini satın alabilirsiniz.

    Mauritius, Hint Okyanusu

    Ka'anapali, Hawaii

    Gold Coast, Avustralya

    ●     Mauritius – Hint Okyanusu

    Mauritius, Hint Okyanusu’nda bulunan bir ada ülkesidir. Bu tropik ada, muhteşem doğal güzellikleri, benzersiz plajları, tarihi yapıları ve lezzetli yemekleriyle ünlüdür. Turkuaz rengi suları ve beyaz kumuyla adanın güneyindeki Le Morne Brabant Plajı, dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Grand Baie Plajı da popüler bir nokta olup su sporları yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir. Adanın farklı bölgelerinde lüks tatil köyleri, butik oteller ve pansiyonlar bulunur.

    ●    Ka’anapali – Hawaii

    Amerika Birleşik Devletleri’nin adalardan oluşan tek eyaleti olan Hawaii, Pasifik Okyanusu’nda yer alır. Volkanik oluşumun en güzel hali olan Hawaii eyaletinde aktif ya da uykuda volkanlara kolaylıkla denk gelebilirsiniz. Hawaii, dünya üzerinde sıklıkla yaşanan volkanik faaliyetleriyle tanınsa da el değmemiş plajlarıyla da cennetten bir köşe sunar. Muhteşem doğal güzelliği, turkuazın her tonunu görebileceğiniz Ka’anapali Plajı, el değmemiş haliyle de cennetten bir parça gibidir. Bu plajın en çok tercih edilen yerlerinden birisi de plajın Puʻu Kekaʻa veya Black Rock olarak bilinen en kuzeydeki kayalıklarında her gün yapılan uçurum dalışı törenidir. Belki cesaret edip siz de deneyebilirsiniz. Gündüzleri Kāʻanapali’nin nefes kesen sahil şeridini keşfederken akşamları da çok güzel vakit geçirip yerel içki ve yemekleri deneyebilirsiniz.

    ●     Gold Coast – Avustralya

    Gold Coast, muhteşem kumsalları, turistik yerleri ve etkileyici manzaraları ile ünlüdür. Burada sıcak hava, güneş ışığı ve yüzme için mükemmel koşullar bulabilirsiniz. Ayrıca sörf, rüzgar sörfü, dalış ve diğer su sporlarına katılabilirsiniz. Gezilebilecek yerler arasında Surfers Paradise, Burleigh Heads, Main Beach, South Stradbroke Island, Lamington Ulusal Parkı ve Springbrook Ulusal Parkı sayılabilir. Bu yerler harika plajlar, dağlar, ormanlar ve rezervler gibi doğal güzelliklere ev sahipliği yapar. Gold Coast’ta oldukça geniş konaklama seçenekleri bulunur.

    Koh Samui, Tayland

    Cala Goloritze, İtalya

    ●    Koh Samui – Tayland

    Koh Samui, tarihi yerleri, harika plajları ve lezzetli yemekleri ile dolu dolu bir tatil geçirme imkanı sunar. Burada sıcak hava, tropikal ormanlar ve turkuaz rengi denizlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca sörf, rüzgar sörfü, dalış ve diğer su sporlarına katılabilirsiniz. Koh Samui aynı zamanda yoga, meditasyon, spa terapileri gibi alternatif tatil aktiviteleri için de popüler bir yerdir. Koh Samui’de konaklama seçenekleri oldukça geniştir.

    ●    Cala Goloritze – İtalya

    İtalya, tarihi yapısıyla birçok kişinin tatilde gitmeyi planladığı yerlerin başında gelir. Tarihi hazinesinin yanı sıra İtalya, kumlu plajlarıyla da dikkati çeker. Doğu Sardunya’da yer alan Cala Goloritze, 200 metrelik vahşi bir plajdır. Akdeniz’in berrak suları yanı sıra inanılmaz fotoğrafik bir yerdir. Baunei’nin 9 km kuzeyinde yer alan plaj derin bir dağ geçidinin eteğindedir. Sadece yürüyerek ya da teknelerle ulaşabileceğiniz bu büyüleyici yerde Akdeniz’in mavi ve yeşil tonlarının tümünü görebilirsiniz. Bu vahşi plajın güzelliğini çok az yerle kıyaslayabilirsiniz.

    ●    Ninety Mile – Yeni Zelanda

    Birçok ülkeye uzaklığı sebebiyle dünyanın en yalnız ülkesi olarak da anılan Yeni Zelanda; şelaleleri, buzulları, buzul gölleri, yüksek dağları, yemyeşil tepeleri, kanyonları, uçsuz bucaksız fiyortları, el değmemiş ormanları ve vahşi okyanus sahilleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Macera severlerin en sevdiği yerlerin başında gelen bu ada ülkesi ayrıca ünlü Yüzüklerin Efendisi serisinin de çekildiği yerdir. Birçok farklı tatil fırsatları sunan bu ülkede benzersiz bir sahil şeridi vardır. Vahşi görüntülere tanıklık edebileceğiniz bu sahillerin en popüleri Ninety Mile Plajı’dır. 90 mil anlamına gelen adıyla bu plaj, ülkenin en mistik noktalarından birisidir. Okyanus’un sonsuzluğunu yaşayabileceğiniz bu kumsal size benzersiz bir görsel şölen sunar.

    Tatil tercihiniz ister yurt içi ister yurt dışı olsun, tatil boyunca şık görünmek ve konforlu zamanlar geçirmek için Sarar kalitesini tercih edebilirsiniz. Kadın giyim ve erkek giyim ürünleri ile Sarar tatilde de yanınızda.

    Diğer Makaleler