remove
Trendler 23-6-2023 7 Dakikalık Okuma

Bir Yaz Rüyası: Türkiye’nin En İyi Plajları

  • 480
  • Üç yanı birbirinden güzel denizlerle çevrili ülkemizde, muhteşem doğası ve harika kumsallarıyla mutlaka görülmesi ve denizine girilmesi gereken plajlar vardır. Bazıları çok bilinse de halen doğal ve bakir plajlara denk gelmek de mümkündür. Mavinin en koyusunu görebileceğiniz dalgalı Karadeniz’den, her zaman gözümüzün önünde olan sakin sularıyla Marmara Denizi’ne, yaşanmışlığı kitapları dolduran Ege Denizi’nden ve suyu ile dillere destan Akdeniz’e kadar bu güzellikler saymakla bitmez. Plajların sunduğu olanaklar ve tatil keyfi ülkemizi muhteşem bir tatil bölgesi haline getirir. Deniz tatili planlıyorsanız sıcacık kumlarından soğuk, berrak sularına kendinizi atmanız gereken bazı plajları sizin için derledik. Ayrıca tatilinizde rahatınız da yerinde olsun istiyorsanız Sarar yaz koleksiyonlarını da inceleyebilirsiniz.

    Ilıca Plajı

    Panayır İskelesi Plajı

    Badavut Plajı

    ●    Kabak Koyu – Ölüdeniz

    Doğa ile iç içe bir tatil seviyorsanız kesinlikle Kabak Koyu tatilinizi geçirmek isteyeceğiniz bir yer olacaktır. 1987’de keşfedilen koy, günümüzde halen bakir doğasıyla şehrin koşturmacasından, gürültü ve kirliliğinden bunalanlar için detoks yapacakları plaj olma özelliğini korumaktadır. Stresten uzaklaşmak ve kendinizi keşfetmenin en iyi adresi olan Kabak Koyu’nun tertemiz sularında yemyeşil doğasında unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. El değmemiş olan bu koya ya yürüyerek ya da köy halkının destek sağladığı araçlarla ulaşabilirsiniz. Kızılçamlar ile denizin birleştiği Kabak Koyu, birinci derece sit alanı olarak da koruma altındadır. Sit alanı olması sebebiyle koyda tesis bulunmuyor. Bu sebeple hazırlıklı gitmenizde fayda var. Üç tarafı 800 metrelik yamaçlarla çevrelenmiş koyda yaklaşık 200 metrelik bir plaj vardır. Bir doğa harikası olan bu koyun mavi sularında ve kumsalında harika zamanlar geçirebilirsiniz.

    ●    Akvaryum Plajı – Bozcaada

    Bozcaada’nın en popüler plajı olan Akvaryum Koyu, tıpkı adı gibi akvaryumda yüzme hissini tadabileceğiniz bir yerdir. Yüzerken denizin dibini rahatlıkla görebileceğiniz plajda doğaya yaklaşabilir ve şehrin kalabalığından uzaklaşabilirsiniz. Özellikle dalış tutkunlarının sıklıkla ziyaret ettiği koyların başında gelen Akvaryum Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmuyor. Genellikle karavan ve çadırlarla gelenlerin çevresinde konakladığı bu doğa harikası koyda yapılaşma ve kirlilik olmaması sebebiyle balık avlamak da oldukça zevklidir. İsterseniz tüple isterseniz de şnorkelle denize dalıp tertemiz suların keyfini çıkarabilirsiniz. Koyun iki tarafında bulunan Tuz Burnu ve Mermer Burnu da unutulmaz manzaraları ile harika görüntüler sunar. Sadece yaz değil kış aylarında da tercih edilen bu koyda huzurun, sakinliğin ve doğa ile baş başa kalmanın keyfine doyasıya varırsınız.

    ●    Badavut Plajı – Balıkesir & Ayvalık

    Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı beldesinde bulunan bu doğa harikası plaj, herkesi kendine hayran bıraktıran kumu ve sakin deniziyle, yerli yabancı birçok turist çekmektedir. Ayrıca Şeytan Sofrası, Cunda Adası ve Cennet Tepesi gibi ilgi çekici yerlere de yakın olmasıyla tercih edilen bu plaj, huzur ve sakinliğin vazgeçilmez adresidir. İncecik renkli kumlarıyla, sakin ve temiz deniziyle plaj keyfini doyasıya yaşayacağınız bir yerdir. Mavi bayraklı Badavut Plajı, gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz en özel plajlardan biridir. Su sporları ve şnorkelle dalış yapabileceğiniz bu sakin koy, kış aylarında da kuş gözlemcilerinin tercih ettiği bir yer olur. Ülkemizin saklı cennetlerinden biri olan bu doğa harikası plajda, kamp yapmanın keyfine de mutlaka varmalısınız.

    Kabak Koyu

    Akvaryum Plajı

    Beygir Kumu Plajı

    ●    Ilıca Plajı – Çeşme

    Ülkemizde en çok tercih edilen, popüler destinasyon noktalarından biri olan Çeşme’de bulunan Ilıca Plajı, termal suların beslediği bir plaj olup adını da bu doğal kaynaktan alır. Muazzam bir kumluğu masmavi suların çevrelediği bu plaj mavi bayraklıdır. Denizin çok derin olmaması da herkesin rahatça yüzmesine olanak verir. Ayrıca Ilıca Plajı sadece yaz aylarında değil ilkbahar ve sonbahar dahil denize girilebilen bir yerdir. Doğal yeraltı kaynak suyu ile beslenen plajın suyu hem sıcak hem de şifalıdır. Plajın çevresinde bulunan Ilıca’da suyun sıcaklığı 58 santigrat dereceyi bulur. Deri hastalıklarından metabolizma hastalıklarına, karaciğer hastalıklarından idrar yolu rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen şifalı sularıyla Ilıca’nın termal suyu herkesi kendine çeker. Hem termal suyu hem de deniz suyu ile mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesinde üst sırada yer alır.

    ●    Beygir Kumu Plajı – Giresun

    Giresun ilinin Tirebolu ilçesinde yer alan bu plaj, küçük olmasına rağmen Karadeniz’in en güzel plajları arasındadır. 50 metre genişliği ve 250 metrelik uzunluğundaki plajın bir kısmında kum bir kısmında da çakıl bulunur. Karadeniz’in soğuk ve dalgalı sularında yüzmek isterseniz bu plaj tam size göredir. Ülkemizde el değmemiş plajların çok az kaldığı yerlerden biri olarak bu plajda Karadeniz’in yeşil doğasıyla masmavi denizin keyfini bir arada sürebilir aynı zamanda da eşsiz Tirebolu manzarasını kesintisiz izleyebilirsiniz.

    ●    Panayır İskelesi Plajı – Kırklareli

    Kırklareli’nin Vize ilçesi Kışlacık köyüne bağlı Panayır İskelesi Plajı, 200 metre uzunluğa ve 20 metre genişliğe sahiptir. Çadır kampından yüzmeye, dalıştan pikniğe, yürüyüşten fotoğraf çekmeye kadar birçok faaliyeti burada rahatlıkla yapabilirsiniz. Issız ve sakin bir yer olması huzurlu zaman geçirmenize olanak verir. Tertemiz kumsalının yanı sıra denizi de oldukça sakindir. Fırtınalı zamanlarda bile denizde fazla dalga olmaz. Denizinin sakinliği bu plajın tercih edilmesindeki önemli unsurlardan biridir. Koyun bazı kısımları kayalık, arka tarafı ise ormanlıktır. Ferah, temiz orman havası almak, sakin sularda yüzmek için Panayır İskelesi Koyu en doğru adres olacaktır.

    Yazın keyfini en güzel şekilde süreceğiniz plajda kıyafetlerinizle de rahat ve konforlu olmak tatilinizin sorunsuz geçmesini sağlayacaktır. Bu açıdan rahatlık, kullanım konforu yanı sıra şık görünümüyle de öne çıkan Sarar kadın şort ve Sarar erkek şort seçenekleri hem kumsalların hem de denizin keyfini sürmenize olanak sağlar.

    Diğer Makaleler