remove
Trendler 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

Bitmeyen Moda: 2021’de Eşarp Bağlama Stilleri

  • 1492
  • Kadınların hayatında uzun yıllardır varlığını sürdüren eşarpların modası hiç geçmedi. Her kıyafetine ayrı eşarp seçenlerin yanı sıra arada sırada aksesuar olarak tercih edenlerin sayısı da hiç az değil. Tüm kadınlar için eşarplar gardıropların vazgeçilmez parçaları olarak varlığını sürdürüyor. 

    Başörtü bağlama biçimleri ise günden güne değişim geçiriyor. Bazen retro görünümler bazen de daha fütüristik biçimlerde eşarp bağlamaları popüler olabiliyor. 2021’de öne çıkan eşarp bağlama modellerine detaylıca bakalım.

    Çene Altından Bağlama

    Üstü açık bir Amerikan arabasında iki kadın gözlerinde güneş gözlüğü ve bir de çene altından bağlanmış eşarpları. Ya da Yeşilçam filmlerinde başrol kadının market alışverişi sahnesi. Çok tanıdık ve nostaljik geldiğine eminiz. Ancak 2021’de bu model eşarp bağlama tekrardan trend oluyor. Modern dokunuşlarla vintage bir hava yakalamak, 1950’lerin romantik havasını stilinize yansıtmak için harika bir seçim gibi duruyor. Tabi bu seçimi yapanlar için güneş gözlüğü seçimi de büyük önem taşıyor.

    Şalı Tek Kat Bağlama

    2021’de de çok moda olan tek kat şal veya eşarp bağlama kesinlikle çok modern ve şık bir görünüm sunuyor. Hiç katlamadan doğrudan başa kapatılan ve boyun çevresini bir kez saran bu bağlama modeli 2021’de sıklıkla karşımıza çıkacak. Üstelik bağlaması çok kolay olmasının yanı sıra, baş bölgesinde bir ağırlık oluşturmadığı için de çok rahat bir seçim.

     

    Bandana 

    Tüm eşarpların bandana olma günü vardır. Evet klasik bilinen bandanalardan farklı olarak deseni ve rengini çok beğendiğini eşarpları saçlarınızı arkada tutmak için bandana gibi bağlayabilir ve çok şık görünebilirsiniz. Üstelik eşarpları bandana gibi kullanmak istediğinizde yine birçok bağlama yöntemi de karşımıza çıkar. Oldukça romantik bir hava katan bu görünüm ile çabasız, şık ve modern görünürsünüz.

    Eşarp Ucundan Fular

    Klasik tesettür eşarbı baş kapatıldıktan sonra boyun arkasından sıkıca bağlanarak yapılır. Ancak bu artık değişiyor. Özellikle 2021’de sıklıkla boyunda fular gibi duran eşarp bağlamalarını göreceğiz gibi duruyor. Eşarplar bağlandığında boyun bölgesini de kapattığı için kolye ve fular gibi aksesuarlar pek görünmüyor bu sebeple tercih edilmiyor. Ancak bu bağlama yöntemi ile eşarplarınız aynı zamanda fularlarınız olabiliyor. Tek yapılması gerekense eşarbı başı kapattıktan sonra arkada değil boynun yan kısmından bağlamak ve şık bir fiyonk yapmak.

    Diğer Makaleler