remove
Trendler 29-5-2023 6 Dakikalık Okuma

Brunch için Gidebileceğiniz En İyi Mekanlar

  • 532
  • Genellikle hafta sonları ve tatil günlerinde yapılan Bruch, son yıllarda aralıklı oruç beslenme tipinin artması ve kahvaltı saatlerinin değişiklik göstermesi gibi sebeplerle gittikçe yaygınlaştı. Breakfast (kahvaltı) ve lunch (öğle yemeği) kelimelerinin birleşiminden oluşan brunch’ın tarihi ise 19. yüzyıla kadar uzanıyor. Brunch için kısaca geç yapılan kahvaltı diyebiliriz.

    Sevdiklerinizle keyifli bir sohbet eşliğinde gerçekleştirdiğimiz brunchlar için tercih edeceğimiz mekanlar ise oldukça önemli. Bu yazımızda İstanbul, İzmir ve Ankara’nın en lezzetli, keyifli ve şık brunch mekanlarını listeledik.

    İstanbul’un En iyi Brunch Mekanları

    Denizi, tarihi, mimarisi ve çeşitliliğinin yanı sıra İstanbul’un bizlere sunduğu zevklerden biri de brunch mekanları. Birbirinden şık ve kaliteli bu mekanlara, eşsiz lezzetlerle donatılmış bir brunch için haftanın her günü gidebilirsiniz.

    Araka

    Araka sizi İstanbul’un kaosundan çekip alan, sakin bir sahil kasabasında olduğunuzu hissettiren bir mekan. Yeniköy’de iskelenin ilerisinde yer alan Araka’da, mevsim mahsulleriyle özenle hazırlanan gurme bir menü sizi bekliyor.

    Aman da Bravo

    İstanbul’un en iyi bistronomi mekanlarından biri olan Aman da Bravo, mevsime ve mahsule göre değişen şaşırtıcı menüsüyle sizleri bekliyor. Michelin Rehberi’nde ve Vedat Milor tavsiyelerinde de yer alan restoran; sade, şık ve konforlu bir atmosferde mevsim ürünlerini en lezzetli haliyle servis ediyor.  Aman da Bravo İstanbul şubesi Reşitpaşa semtinde yer alıyor.

    Cecconi’s

    Asmalımescit’te Soho House’un arka tarafında yer alan Cecconi’s, Doğuş Grubu’na ait bir restoran. Burada klasik bir İtalyan restoranında aradığınız her şeyi bulabilir ve mekana özgü lezzetleri de tadabilirsiniz. Özellikle Akdeniz ve Ege mutfağının hayranlarından biriyseniz, Cecconi’s tam da bahar-yaz aylarında dostlarınızla gidebileceğiniz şahane bir mekan.

    Mangerie

    Bebek’te Boğaz’a nazır terasında size “İyi ki İstanbul’dayım” dedirtecek mekanlardan biri Mangerie. Küçük, konforlu ve samimi bir atmosfer sunan Mangerie, “all day breakfast” konseptiyle mükemmel bir brunch mekanı olarak dikkat çekiyor.

    Lucca

    Bebek Lucca, günün her vaktinde güzel vakit geçirmek için uğrayabileceğiniz bir mekan. Brunchta, öğle yemeğinde ya da akşam yemeğinde burada günün keyfini çıkarabilirsiniz. Lucca zengin menüsü, taze ürünleri ve kaliteli servisi ile brunch için en iyi tercihlerden biri.

    Divan Kalamış Brasserie

    Meşhur Kalamış sahilinin en güzel konumunda yer alan Divan Kalamış Brasserie açık alanda, boğaz manzarası ve tekneler eşliğinde brunch yapabileceğiniz mekanlardan biri. Geleneksel pazar kahvaltısına yakın bir brunch istiyorsanız, Divan Kalamış Brasserie tam da size göre.

    İzmir’in En İyi Brunch Mekanları

    Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olan İzmir, farklı lezzetlerin yanı sıra birbirinden kaliteli Bruch mekanlarına ev sahipliği yapıyor.

    Cafe Swiss Brunch – Swissotel Büyük Efes İzmir

    Swissotel’e bağlı olarak hizmet veren Cafe Swiss Brunch Alsancak’ta yer alıyor. İtalyan mutfağından seçkilerle tatlarına doyamayacağınız bir brunch menüsü hazırlayan mekan, Ege ve Akdeniz lezzetlerini damağınıza taşıyor.

    Leone Patisserie

    Kruvasanları, ekşi mayalı ekmekleri, pastaları ve pek çok çeşit hamur işleriyle Leone Patisserie Fransız mutfağını İzmir’e taşıyor. Sıcacık kahve ile birlikte tüketebileceğiniz bu lezzetler diyete ara verdiğiniz günlerde dostlarınızla harika bir gün geçirmek için ideal. Mütevazi ve şık bir mekan olan Leone Patisserie, Kordon’da yer alıyor.

    Morisi Kahvaltı

    Gözlerinizi kapatın ve Ege’de bir kahvaltı mekanında bulunduğunuzu hayal edin. Kendinizi bulacağınız ilk yer Morisi Kahvaltı olabilir. Ege’nin geleneksel mekan anlayışında yöresel Ege lezzetlerini bulabileceğiniz Morisi Kahvaltı brunch için ideal mekanlardan biri. Pişisiz, zeytinyağsız, bal ve kaymaksız brunch olmaz diyorsanız Morisi’ye mutlaka uğrayın.

    Tuzu Biberi

    İzmir için bir diğer brunch mekan önerimiz Tuzu Biberi. İzmir’de üç ayrı lokasyonda bulunan Tuzu Biberi geleneksel Türk Kahvaltısı sevenler için vazgeçilmez hale gelebilir. Taze, sıcak, lezzetli olsun ama alıştığımız tatlar olsun diyorsanız brunch listenize Tuzu Biberi’yi de ekleyin.

    Reyhan Pastanesi

    Nezih bir mekanda brunchınızı uzatıp tatlı bir nokta koymak isterseniz Reyhan Pastanesi tam size göre. 60 yıla dayanan ve İzmir’in altı ayrı lokasyonunda hizmet veren bu pastane ambiyansıyla da huzurlu bir buluşmanın adresi olabilir. Efsaneleşmiş pastalarıyla tatlı kaçamaklar yapmak için de birebir.

    Ankara’nın En İyi Brunch Mekanları

    Brunch mekan önerilerinde son şehrimiz Ankara. Güzel bir brunch için tercih edebileceğiniz bu mekanlara öğlen ya da akşam buluşmalarınız için de uğrayabilirsiniz.

    Louise Brasserie & Lounge

    Ankara’da mimarisi ve ışıltısıyla gözünüzü alacak mekanlardan biri Louise Brasserie Long. Loft mekanlardan biri olan bu restoran; brunch, öğle yemeğinde ya da akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz modern ve klas bir mekan. Aperatif lezzetleri, geniş ürün yelpazesi ile tüm damakları memnun etmeye de niyetli. Eğer aileniz ya da arkadaşlarınızla Ankara’da güzel bir brunch mekanı arıyorsanız Louise Brasserie & Lounge’u tercih edebilirsiniz.

    Otto Lounge Restoran Cafe

    Geniş masalar ve ferah bir alanda, geleneksel lezzetlerle brunchı tercih ediyorum diyorsanız, Otto Lounge Restoran Cafe sizin için ideal. Taze sıkılmış meyve suları, zengin serpme kahvaltısı, sıcacık çayı ve kahvesiyle brunch keyfini Otto Lounge’da çıkarabilirsiniz.

    Cafe De Marco

    Ankara’da birden fazla şubesi bulunan Cafe De Marco, günün her öğününde ve brunch için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında. Serpme kahvaltının yanı sıra atıştırmalık ve aperatif ürün çeşitleri olan Cafe De Marco’nun şubeleri Kızılırmak ve Çukurambar’da bulunuyor.

    Home Garden Göksu

    Göksu Parkı’nda Susuz Gölü’nün hemen kıyısında yer alan Home Garden dilerseniz geleneksel lezzetlerle dilerseniz de pastacılık ürünleriyle brunch yapabileceğiniz bir mekan. Aile ve dostlarınızla göl manzarasına karşı güzel bir güne başlangıç yapmak istiyorsanız brunch listenize ekleyin.

    Sevdiğiniz insanlarla keyifli bir brunch yaparken size Sarar kıyafetleri eşlik edecek. Sarar erkek giyim ve kadın giyim koleksiyonunda yer alan kıyafetlerle hem şık hem de rahat brunch kombinleri oluşturabilirsiniz.

    Diğer Makaleler