remove
Trendler 14-8-2023 5 Dakikalık Okuma

Damatlık Mendili ve Damatlık Kuşağı ile Şık Damatlar

  • 545
  • Damatlık, düğün günlerinde en şık halleriyle yer almak isteyen damatlar için çok önemlidir. Oldukça özenle seçilir. Papyon, kuşak, mendil set başta olmak üzere tüm erkek aksesuarıyla birlikte bir bütündür. Gelinlikle uyumlu olabilecek aksesuarlarla da klasik bir takım elbise görünümünün dışına çıkılabilir.

    Smokin ve damatlığın, klasik takım elbisenin ötesinde bir imajı vardır ve düğün gününe özel olarak tasarlanır. Dikkat çekici ince detaylarla stil sahibi damatların tercihidir. Siz de düğün konseptinize uygun renk ve tasarımda damatlığınızı Sarar’ın geniş koleksiyonundan seçebilirsiniz.

    Damat Kuşağı Nedir?

    Kuşak, bele sarılan kıvrımlı, enli ve uzun kumaşa verilen isimdir. Modern takımlardaki kuşaklar genelde ceketin altında kullanılır. Çoğunlukla polyester, viskoz ve elastan kumaş karışımından üretilir.

    Özellikle smokin giyildiğinde damat kuşağı tercih edilir. Smokin için olmazsa olmaz bir parçadır, kemer yerine kullanılır. Papyon ve damat mendili ile aynı kumaştan yapılır. Özel karışımlı kumaştan üretilen modellerini ise dört mevsim kullanabilirsiniz.

    Damat Kuşağı Nasıl Takılmalıdır?

    Yelekli damatlık tercih edilmiyorsa damat kuşağı takılabilir. Kuşak pileleri içeri kısımda kalacak şekilde takılır ve düğün boyunca rahatlıkla kullanılabilir. Damat kuşağı ile birlikte kemer kullanılmaz.

    Daha fit bir görünüm elde etmek isteyen damatlar geniş ve koyu renkte kuşakları tercih edebilir. Smokinlerle bordo ve beyaz kuşak, papyon, mendil set de sıklıkla tercih edilir. Aksesuar setlerinde tüm parçaların kumaş ve renginin aynı olması kolaylık yaratır. Siz de Sarar papyon, kuşak setleri arasından tarzınıza göre seçim yapabilir ve özel gününüzde şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

    Damatlık Kuşağı Nasıl Kullanılır?

    Damatlık kuşağı, smokin takımınıza uyumlu olabilecek tasarım ve renkle eşleştirilerek kullanılabilir. Gömleğin üstüne, bel kısmına bağlanır. Gömleğin yakasına aynı renk ve kumaştan papyon takılır. Üzerine giyilen ceketin cebine konulan mendille kombinlenir.

    Smokin kullanılıyorsa kuşak takıldığında yelek giyilmemelidir. Yelekli smokin takımları tercih edileceği zaman kuşak yerine kemer kullanılabilir.

    Damat Mendili Nedir?

    Damat mendili, ceketin göğüs kısmındaki cebine konan damatlık takımla uyumlu cep mendillerine denir. Damatlığın aksesuarlarını tamamlayan önemli ve dikkat çekici detaylarındandır. Tek başına kullanılabileceği gibi gelin çiçeğiyle uyumlu bir yaka çiçeği veya yaka iğnesiyle de kullanılabilir. Sarar koleksiyonunda yer alan yaka çiçeği ve yaka iğnesi modelleriyle mendilinizi zevkinize uygun şekilde kombinleyebilirsiniz.

    Damatlık Mendil Nasıl Seçilir?

    Düğün gününüzde papyon, kuşak, mendil ve diğer tüm aksesuarlarınızın birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Aksesuarlarınızda aynı kumaş türünü ve rengini tercih edebilirsiniz. Eğer papyon yerine kravat kullanılıyorsanız kravat kumaşı ve rengi ile mendilinizin özellikleri aynı olmalıdır. Kravat mendil setleri bu arayışınızda kolaylık sunabilir.

    Damatlık takım elbiseler genellikle siyah renkte tercih edilse de koyu lacivert smokin gibi seçenekler de bulunur. Farklı renk smokin tercihlerinizde siyah papyon ile beyaz damatlık mendili kullanarak kombininizde karşıt renklerin uyumundan yararlanabilirsiniz. Düz renkleri tercih edebileceğiniz gibi desenli ya da simli papyon modelleriyle de dinamik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

    Damatlık Mendilde Çiçek Katlama Nasıl Yapılır?

    Damatlık mendillerinde birbirinden farklı katlama çeşitleri vardır. Bunlardan en klasiği ve en çok tercih edileni ise çiçek katlama tekniğidir.

    Ceket mendillerinin orta kısmından tutularak kumaş parmaklarla çekilir. Cebin dışına kumaş ne kadar çıkarılacaksa ayarlanır ve bu şekilde kullanılır. Çiçek katlama tekniğiyle şık ayrıntıların ön plana çıkmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

    Siz de düğün gününüzü eşsiz kılmak istiyorsanız Sarar damatlık koleksiyonuna göz atmalısınız. Sarar damatlık ve aksesuar ürünlerini inceleyebilir, zevkinize ve düğün konseptinize uygun ürünlere sahip olabilirsiniz.

    Diğer Makaleler