remove
Özel Seçimler 13-7-2023 7 Dakikalık Okuma

Damatlık Seçimi Rehberi

  • 490
  • Kusursuz bir stil ile taçlandırılmış unutulmaz anlar, özel günleri daha anlamlı kılar. Düğün günü, gelinler kadar damatlar için de özeldir. İşte bu yüzden düğün gününde giyeceğiniz damatlık ile gelecekte kendinizi en şık halinizle hatırlayabilirsiniz. Unutmayın ki seçeceğiniz damatlık sadece bir kıyafet değil, anılarınızı canlı tutacak bir hatıra niteliği taşıyacaktır.

    Damatlık Nasıl Seçilir?

    Damatlık seçmek, hayatınızın en önemli günlerinden birinin en büyük heyecanlarındandır. Düğün günü kendinizi özel ve özgüvenli hissedebilmeniz için doğru damatlığı seçmeniz çok önemli.

    Damatlık seçerken öncelikle kendi tarzınızı ve düğün konseptini göz önünde bulundurabilirsiniz. Modern bir düğün yapmayı planlıyorsanız slim-fit bir takım elbise, geleneksel bir düğün planlıyorsanız smokin damatlık tercih edilmelidir. Düğün konseptinize uygun bir seçim için Sarar damatlık koleksiyonunu inceleyebilirsiniz.

    Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Kendine has incelikleri bulunan damatlık modelleri arasından doğru seçimi yapmak bir hayli zorlayıcı olabiliyor. Damatlık olarak smokin veya takım elbise arasında bir karara vardıysanız ikinci adım olarak rengini belirlemeniz faydalı olacaktır. Smokin veya takım elbisenin rengini kolay bir şekilde belirlemek için gelinliğin ve düğün temanızın renkleriyle uyumlu renkleri tercih edebilirsiniz.

    Geleneksel düğünler için siyah veya lacivert tonlarını, renkli düğünler için açık gri veya pastel renkleri değerlendirebilirsiniz. Rengi belirledikten sonra vücut tipinize uygun modelleri inceleyebilirsiniz. Düğün günü şıklığınızı iki katına çıkarmak için kravat, papyon, bileklik, cep mendili ve saat gibi damatlığın tamamlayıcı unsurları olan aksesuarları tercih etmenizde fayda vardır. Bu aksesuarların renk ve desenlerinin damatlığın rengi ile uyumlu olmasına da özen göstermelisiniz.

    Damatlık Seçerken Pantolon Seçimi Nasıl Olmalıdır?

    Düğün kombini için damatlık seçimi, özellikle de pantolon seçimi damat adayları için oldukça önemli bir konudur. Çünkü düğün günü her şeyin kusursuz olması, damadın düğün boyunca konforlu olmasında etkilidir. Pantolon seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar pantolonun rengi ve desenidir.

    Genellikle damatlıkların pantolonları siyah veya lacivert renkte tercih edilir. Ancak son yıllarda açık gri, bej ve mavi tonları da ilgi gören renkler arasında yer alıyor. Desen olarak ise düz renklerle daha klasik bir görünüm, çizgili veya kareli desenlerle daha modern bir tarz oluşturmak mümkün. Renk ve desen seçiminde düğün temasının rengine uygun seçimler yapabilirsiniz.

    Pantolon modelinde slim fit kesim pantolonlar son yıllarda moda olsa da rahat etmek ve dans edebilmek için dar olmayan bir kesim tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra pantolonun boyunun da doğru ayarlanması önemlidir. Pantolonun altı ayakkabının üst kısmına gelecek şekilde ayarlanırsa daha şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

    Kumaş tercihine gelecek olursak; yazın yapılan kır düğünlerinde hafif ve nefes alan pamuklu ve keten kumaşları tercih ederek gün boyu rahat edebilirsiniz. Ayrıca siyah pantolonu siyah ayakkabılarla, lacivert pantolonu kahverengi ayakkabılarla kombinleyerek mükemmel damat şıklığını yakalayabilirsiniz.

    Damatlık Seçiminde Gömlek Konsepti

    Damatlık seçerken birçok detayın yanı sıra gömlek konsepti de oldukça önemlidir. Çünkü gömlek, damatlık kombininin en önemli parçalarından biridir. Bu nedenle gömlek seçimi sadece rahatlık bakımından değil stil açısından da büyük önem taşır.

    Siyah bir damatlık tercih ediyorsanız beyaz bir gömlek seçebilirsiniz. Ancak geleneksel konseptin dışında farklı renkte damatlık giymeyi planlıyorsanız bej veya mavi gibi daha pastel tonlardaki gömlek modellerini tercih edebilirsiniz.

    Kumaş, gömlek seçiminde önemli detaylardan biridir. Pamuklu, keten, ipek veya saten gömlek seçenekleri arasından tercih yapmak için gelinliği ve damatlığın genel tarzını göz önünde bulundurabilirsiniz.

    Gömleğin yakası da damatlık kombininin önemli bir unsuru olarak karşımıza çıkar. Kravat takmayı planlıyorsanız klasik yakalı gömlek, papyon takmayı planlıyorsanız Ata yaka gömlek modellerini değerlendirebilirsiniz. Gömlek manşetlerini de kol düğmesi kullanıp kullanmayacağınıza göre dikkatlı seçmelisiniz. Kaliteli ve şık seçimler yapmak için Sarar damatlık gömlek modellerini inceleyebilirsiniz.

    Damatlık Seçerken Ceket Seçimi Nasıl Olmalıdır?

    Ceket, damatlık takımının görsel açıdan en destekleyici ve en önemli parçasıdır. Doğru seçilmediği takdirde tüm takımın şıklığı bozulabilir. Ceket seçiminde öncelikle dikkat edilmesi gereken şey kumaşının kalitesi ve renk bakımından takımın geri kalan diğer parçaları ile uyumudur. Kaliteli kumaştan tasarlanmış bir ceket şık görünümü yakalamak için önemli bir unsurdur.

    Ayrıca ceket boyu da tüm takımın görünümünü etkileyebilir. Damatlık ceket seçerken ceketin alt kenarının kalça üzerinde bitmesine, yaka ve omuz kısmının düzgün bir şekilde oturmasına özen göstermeniz faydalı olur. Geleneksel düğün konsepti için tek düğmeli, modern konseptler için çift veya üç düğmeli seçenekleri tercih edebilirsiniz. Daha geniş yapılı erkeklerin tek düğmeli ceketler tercih ederken, daha ince yapılı erkeklerin çift veya üç düğmeli ceketleri tercih etmeleri önerilir.

    Damatlık Fiyatları ve Damat Aksesuarları

    Doğru seçilmiş aksesuarlar hem damatlıkla uyumlu bir görünüm sağlar hem de kişinin tarzını ideal şekilde yansıtır. Kravat, papyon, cep mendili gibi damat aksesuarlarının damatlık belirlendikten sonra seçilmesi faydalı olur.

    Kravat ve mendil ikilisini kullanmayı planlıyorsanız kravatın rengi ve deseninin damatlığın rengine ve stiline uygun olmasına özen göstermelisiniz. Örneğin klasik bir siyah damatlık tercih edilmişse siyah veya koyu tonlarda bir kravat seçmeniz gerekir. Mendil tercihini de kravat ile aynı tonda fakat zarif desenli modellerden yana yapabilirsiniz.

    Sarar klasik papyon kullanmayı tercih ediyorsanız, siyah renkli takım elbise ve smokin için beyaz veya gri tonlarında papyon takabilirsiniz. Ancak papyonun hem damatlık hem de gömlekle uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu renkler sıklıkla tercih edilen eşleştirmeler arasında yer alır.

    Damatlık Seçimi Ne Zaman Yapılır?

    Damatlık seçimi için ideal zaman, düğün tarihinizden ortalama 2-3 ay öncesidir. Bu süre zarfında hem damatlık hem de gelinlik seçimi için araştırmalar yapabilir.

    Damatlık seçimi konusunda hiçbir deneyiminiz yoksa endişelenmeyin. Sarar damatlık ve erkek takım elbise koleksiyonlarını inceleyerek o harika güne hazırlanabilirsiniz. Sorunsuz bir seçim yapmak için kendinize keyifli bir araştırma süreci hazırlayarak rahatlıkla zevkinize uygun damatlık bulabilirsiniz.

    Damatlık seçimi, erkeklerin hayatlarındaki önemli kararlardan biridir. Birçok faktörün göz önünde bulundurulması ile yapılan bu seçim, unutulmaz bir düğün için atılmış olan adımdır. En özel ve en keyifli gününüzde Sarar şıklığını ve kalitesini taşımak için erkek giyim koleksiyonunu inceleyebilir, tarzınıza uygun damatlık modellerini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

    Diğer Makaleler