remove
Özel Seçimler 14-1-2022 6 Dakikalık Okuma

Doğru Takım Elbise Seçimi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

  • 1782
  • Doğru şekilde takım elbise giymek erkekler için adeta bir prestij göstergesidir. Ofiste, düğünde, davette, yemekte ve daha birçok ortamda erkeklerin tercih ettiği en önemli kıyafetlerden biri takım elbiselerdir. Takım elbiseler, aynı kumaştan üretilen pantolon, ceket ve onlarla birlikte giyilen bir gömlekten oluşan erkeklerin sıklıkla tercih ettiği seçeneklerdendir. Hemen hemen her erkeğin dolabında birkaç çeşit ve renkte farklı takım elbise bulunması gerekirmektedir. Takım elbisenin kumaşı, rengi, boyutları, aksesuarları göz önünde bulundurulması ve doğru seçilmesi gereken özelliklerindendir.

    Takım Elbise Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

    Genel olarak yaz aylarında giyilecek takım elbiseler terletmeyen keten ve pamuk gibi kumaşlardan, kış aylarında giyilecek takım elbiseler ise kalın fakat hava aldırır yapıda yani yünlü kumaşlardan tercih edilmelidir. Yün nefes alma kapasitesi oldukça yüksek olan bir kumaş türü olduğu için hem gündüz sıcağında hem de gece serinliğinde rahatlıkla giyilebilir tercihtir. Yünlü kumaşların buruşma eğilimleri fazla olmadığı için yünlü takım elbiseleriniz kolaylıkla ütülenebilmektedir. Yünlü kumaşlar da kendi içerisinde kamgarn, pazen, tüvit, gabardin, kaşmir gibi alt yün kategorilerine ayrılmaktadır. Bunlar yün ipliğin dokuma sıklığına göre belirlenir. Siz de giyeceğiniz ortama, konsepte ve mevsime göre çeşitli dokuma sıklığına sahip yün takım elbiselerden birini seçebilirsiniz. Örneğin kaşmir takım elbiseler normal yün takım elbiselere göre içerisinde bulundurduğu yüksek oranda kaliteli yün sebebi ile en lüks takım elbise sınıfına girmektedir. Pamuk kumaş türü ise yüksek nefes aldırır formu ve yumuşak dokusu sebebi ile, pamuktan üretilen takım elbiseler erkekler arasındaki en popüler ikinci takım elbise türüdür. Rahatlık konusunda oldukça tatmin edicidir. Pamuklu takım elbiseler mevsim geçişlerinde giyilecek en ideal parçalardan biridir. Oldukça sıcak yaz aylarında ilk tercihlerden biri ise keten kumaşlardan üretiliş takım elbiseler olmalıdır. Keten kumaşların maksimum düzeyde hava geçirgenliği sağlaması ve ultra hafif bir yapıya sahip olmasından dolayı yaz aylarının adeta vazgeçilmezidir. Sarar’da her mevsime uygun kumaş türleri ile üretilmiş birbirinden güzel, geniş kumaş yelpazesine sahip takım elbiseler kaliteli bir şıklık için sizi bekliyor.

    Takım Elbise Alırken Renk Seçimi

    En çok tercih edilen takım elbise renkleri siyah, lacivert ve gri tonlarıdır. Bunun yanında az tercih edilse de beyaz, krem, bordo, koyu yeşil gibi renklerde de takım elbiseler kullanılmaktadır. Siyah takım elbise, her erkeğin dolabında bulunması gereken yegâne kıyafetlerden birisidir. Siyah takım elbiseler tamamen düz siyah olabileceği gibi kendinden desenli ya da çok ince çizgilere sahip şekilde de üretilebilirler. Siyah renk takım elbiseler oldukça şık bir duruşa sahiptir. Siyahtan sonra en çok tercih edilen takım elbiselerden biri lacivert takım elbiselerdir. Yine koyu renkte oluşundan dolayı lacivert takım elbiseler de ağır ve şık bir duruş sergilemektedirler. Lacivert takım elbiseler ofiste, davetlerde, yemeklerde hatta ilk buluşmalarda tercih edilebilecek en iyi kıyafet çeşitlerinden biridir. Sofistike bir görünüm için doğru parçalarla kombinlendiğinde kesinlikle en iyi tercihlerden biri olacaktır. Gri takım elbiseler ise genel olarak koyu gri ya da açık gri şeklinde olabilirler. Üstelik gri takım elbiseler en çok çeşit zenginliğine sahip takım elbiselerdendir. Değişik tonlarda, desenlerde ve çizgilerde gri takım elbise modelleri mevcuttur. Bu çeşitli özelliklere sahip gri takım elbise modelleriyle ister spor isterseniz de şık bir stil yaratmanız mümkündür.

    Takım Elbise için Doğru Ayakkabı Seçimi

    Takım elbisenin giyildiği ortama göre veya takım elbisenin tarzına ve rengine göre doğru ayakkabılar tercih etmelisiniz. Siyah takım elbiselerin altına giyilebilecek tek renk yine siyah ayakkabılardır. Burada önemli olan eğer giydiğiniz takım elbise parlak canlı bir siyah ise parlak deri veya rugan siyah ayakkabılar tercih etmelisiniz. Eğer mat bir siyah takım elbise giyiyorsanız da mat deri siyah ayakkabılar kullanmalısınız. Lacivert takım elbisenin altına tercih edilebilecek ayakkabı için karşımıza iki seçenek çıkıyor. Şıklığı ön planda tutmak istiyorsanız siyah bir ayakkabı, günlük tarzı ön plana çıkarmak istiyorsanız kahverengi bir ayakkabı tercih etmelisiniz. Eğer spor bir görünüm elde etmek istiyorsanız lacivert takım elbiselerin altına beyaz spor ayakkabılar da tercih edebilirsiniz. Takım elbisenin altına spor ayakkabı giymek günümüzde oldukça popüler bir stildir. Yazın lacivert keten takım elbiselerin altına ise beyaza kaçmayan krem rengi loafer ayakkabılar giyerek Akdeniz ve Ege esintili bir tarz yaratmanız mümkündür. Çabasız ve zamansız bir tercih olan gri takım elbiselerde şık bir çizgi yakalamak istiyorsanız altına siyah renk ayakkabılar tercih etmelisiniz. Bunun yerine spor bir tarzı tercih ediyorsanız da gri takım elbiselerin altına beyaz spor ayakkabılar mükemmel bir tercih olacaktır. Bordo, bir takım elbise için oldukça iddialı bir renktir. Fark edilmeyi seven stil sahibi erkekler tarafından bordo takım elbiseler oldukça sık tercih edilir. İddialı ve cesaret isteyen bir renk olmasının yanında aynı zamanda oldukça ağırbaşlı bir görüntüye de sebebiyet verir. Bordo iddialı bir renk olduğu için bu renk takım elbisenin altına seçilecek ayakkabıya ekstra özen göstermek gerekir. Bordo takım elbisenin altına risksiz bir ayakkabı seçimi yapmak gerekir. Bu noktada en ideal tercih siyahtan yana olacaktır. Bordo takım elbisenin altına seçeceğiniz düz bir siyah ayakkabı ile mükemmel görünebilirsiniz.

    Kaliteli kumaşlara ve özenli bir dikime sahip Sarar takım elbiseleri ve bu takım elbiselerin altına onlarla uyumlu yüksek kaliteye sahip Sarar ayakkabı koleksiyonu ile sizi bekliyor. Sarar’ın rengarenk takım elbiseleri ve ayakkabıları ile sofistike ve stil sahibi görünmek artık çok kolay.

    Diğer Makaleler