remove
Tips & Tricks 22-11-2022 3 Dakikalık Okuma

Doğru Takım Elbise Temizliği

  • 915
  • Farklı takım elbise modellerine hem erkeklerde hem de kadınlarda sıkça rastlayacağımız mevsimlere giriş yapıyoruz. Her zaman trend olan ve birçok tarza hitap eden takım elbiseler sadece iş dünyasında değil, sosyal aktivitelerde de şık ve modern bir görünüm sağlıyor. Şık bir stilin vazgeçilmezi olan takım elbiselerin uzun ömürlü olması ve ilk günkü görünümünü koruması için temizliğine ve bakımına özen göstermek gerekir. Bu yazımızda takım elbise modellerinin bakım ve temizliği hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

    Takım Elbiseler Nasıl Saklanmalıdır?

    • Takım elbiselerinizi giydikten sonra mutlaka havalandırmalısınız. Böylece gün boyu üzerine sinmiş olan kokulardan ve tozlardan arındırabilirsiniz.
    • Farklı modellerde takım elbiseler kullanmak size havalandırmak için zaman tanır. Birden fazla takım elbiseye sahip olduğunuzda takım elbiselerinizi gün aşırı bir şekilde kullanarak kısa sürede oluşabilecek yıpranmaları önleyebilirsiniz.
    • Takım elbiselerinizi katlayarak saklamamalısınız. Takım elbiselerinizi gardırobunuzda saklarken; özel askılar ve gamboç kullanmalısınız. Bu takım elbiselerinizin uygun şekilde saklanmasına ve böylece formunun bozulmamasına yardımcı olacaktır.
    • Sıkışık olan bir gardırop takım elbiseleri saklamak için uygun değildir. Sıkışık gardıroplar takım elbiselerin formunun bozulmasına neden olur. Aynı zamanda çok fazla kıyafet bulunan bir gardırop yeterince hava almaz.
    • Mevsimlik bazı takım elbiselerinizi uzun süre kullanmadan saklayacaksanız saklamadan önce temizlemelisiniz.
    • Uzun bir yolculukta takım elbiselerinizi bavula koymamalı ve gamboç ile taşımalısınız.

    Takım Elbise Nasıl Yıkanır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Takım elbiselerinizi saklarken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Uzun ömürlü bir kullanım için önemli olan bir diğer nokta ise doğru şekilde yapılan yıkama işlemidir. Yıkama aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar ise şunlardır:

    1. Kuru temizleme aracılığıyla takım elbiselerinizin zarar görmeden ve yıpranmasını engelleyerek temizliğini yaptırabilirsiniz.
    2. Takım elbiselerinizde lekelenmeler bulunuyorsa kuru temizleme yaptırmak kesinlikle doğru bir tercih olacaktır.
    3. Bazen takım elbisenizi tamamen yıkatmak yerine kumaşına zarar vermeyecek uygun bir fırça ile fırçalayarak tozlardan arındırmak da çözüm olabilir.

    Genel olarak takım elbisenizin üzerinde yer alan yıkama talimatlarına göre temizleme işlemi gerçekleştirmek doğru olacaktır. Havalandırmak, fırçalamak, kuru temizleme yaptırmak ve gamboçta muhafaza etmek takım elbise temizliğinin temel basamaklarıdır.

    Bu adımlara dikkat ettiğinizde takım elbiselerinizi ilk günkü kalitesiyle kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Sarar takım elbise koleksiyonunda her stile uygun, farklı renklerde takım elbise modelleri yer alıyor. Siz de birbirinden kaliteli ve şık takım elbise modellerini incelemek için sarar.com’u ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler