remove
Şehrin Dinamikleri 1-9-2021 6 Dakikalık Okuma

Düğün Davetlerinde En Şık Olmak için Doğru Seçimler

  • 1427
  • En yakın arkadaşın, kuzenin, iş arkadaşının, kardeşin ya da uzak bir akrabanın; fark etmeksizin düğüne hazırlanmak ciddi bir iştir!

    Kültürümüzdeki yeri tartışılmaz olan düğün merasimleri için bir davet alındığında dolabın karşısına geçip ne giyeceğinize, nasıl hazırlanacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız sizin için bu süreci daha konforlu hale getirecek, zihnindeki telaşa iyi gelecek bir yazı hazırladık. Düğüne katılmadan önce bazı soruların yanıtlarının verilmesi gerekir. Düğün sahibine yakınlık, düğünün olacağı yer, mevsim gibi birçok şıklığı etkileyen unsur vardır. Her yerde ve her koşulda şık olmak ise mümkündür.

    Şıklığın Kriterleri

    Erkeklere ve kadınlara yönelik olarak yapılması gereken seçimler yakınlık derecesi ve düğün mekanı ile doğrudan orantılıdır. Unutulmamalıdır ki şıklık duruma göre değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple öncelikle şıklığı belirleyecek kriterlere odaklanmak gerekir.

    Düğün Sahibine Yakınlık

    Düğün davetine katılacağınız çifte olan yakınlık tercihlerinizi etkileyecektir. Eğer çifte çok yakınsanız çok daha gösterişli şeyler tercih edebilirsiniz. Eğer yakın bir arkadaşının düğününe katılacaksanız şıkır şıkır, göz alıcı bir davet elbisesi tercih edebilirsiniz; tabii gelini gölgelememek şartıyla! Eğer nezaketen gittiğin bir düğünse, çift sana çok yakın değilse bu aşamada daha sade bir tasarım tercih edilmesi yeterli olacaktır

    Düğün Nerede Olacak?

    Elbise seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da düğün mekanıdır. Düğün nerede yapılacak? Kapalı bir düğün salonunda mı, havuz başında mı, sahilde mi, otelde mi, bahçede bir kır düğünü mü veya teknede bir kutlama mı? Düğün töreninin yapılacağı mekan kıyafet seçerken size yol gösterebilir.

    Doğru Seçimler Nasıl Yapılır?

    Şıklığı etkileyecek etkenleri kafanızda netleştirdikten sonra, doğru kıyafet, ayakkabı, çanta ve aksesuar seçimi yapmak için bazı stil önerilerine ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte sizin için stil önerileri.

    Siyahın Asaleti

    Siyah renk her zaman asaletin rengi olmuştur. Baştan aşağı siyah kombinler özellikle yakınlarınızın düğünlerinde size kesinlikle çok ayrı bir hava katacaktır.

    Kadınlar için Siyah

    Eğer ki evlenecek çiftin yakınıysanız, çok şık ve havalı görünmeniz gerekir. Düğün için seçim yapmak diğer konuklara göre sizin için daha zor olacaktır. Bu sebeple siyah hem kurtarıcı hem de çok asil bir seçimdir. Düğünün yapılacağı yere göre, uçuş uçuş bir elbise ve şık bir topuklu ayakkabı ya da vücut hatlarınızı belli eden ve gösterişli aksesuarlar kullanabileceğiniz opsiyonları yaratabilirsiniz. Siyah bir elbise birçok düğün yeri konseptinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz ve isteğe göre renklendirebileceğiniz de birçok opsiyonu beraberinde getirir.

    Erkekler için Siyah

    Siyah takım elbise kesinlikle daha klas bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Bilinen en risksiz ve iyi kombini yapmanızı siyah bir takım elbise ile sağlayabilirsiniz. Siyah takım elbiselerde en önemli nokta ise doğru bir gömlek seçimidir. Kaliteli ve siyah takımınızla kombinleyebileceğiniz açık tonlardaki bir gömlek kesinlikle sizi çok daha şık bir görünüme kavuşturacaktır. Siyah takım elbiselerin hem kolay hem de zor olan tarafı ise tüm diğer parçalarda siyah tonunu iyi tutturmak olacaktır.

    Soft Tonların Romantik Havası

    Kadınlar İçin Soft Tonlar

    Romantik yaz konseptinde düğünler, arkadaş düğünleri için en iyi seçimler soft tonlarda kombin yapmaktır. Sahil düğünleri, kır düğünlerinin romantik havasına ve arkadaş düğünlerinin samimi havasına en uygun seçim soft tonlarda kombin yapmaktır. Burada doğru kombin yapmak için beden ölçülerinize en uygun elbise modellerini seçmek gerekir. Uçuş uçuş midi boy elbiseler, zarif bronz tonlarda ayakkabı ve aksesuar seçimi ile harika bir görünüme kavuşabilir düğünün en şık kadınlarından olabilirsiniz. Tabii ki gelinden sonra.

    Erkekler İçin Soft Tonlar

    Arkadaş düğünlerinde ve özellikle kır veya sahil düğünü ise kesinlikle düğünün en şıkı olmak soft tonlardan geçiyor. Daha çok aksesuar kullanmanıza olanak sağlayan ve daha sportif bir hava yakalamanızı sağlayacak bej, krem ve açık mavi gibi tonlar kesinlikle sizi çok şık bir görünüme kavuşturacaktır. Bej tonlarında tercih edeceğiniz pantolon ve ceketleri uygun bir saat ve güneş gözlüğü ile farklı bir havaya sokabilirsiniz.

    Mesafe ve Ciddiyetin Soğuk Tonları

    Kadınlar İçin Soğuk Tonlar

    Gri, mor ve mavinin soğuk tonlarında klasik bir şıklık  yakalayarak mesafeli olmanız gereken bir düğün davetinde göz doldurabilirsiniz. Birçok renkli aksesuarın da kullanımına fırsat tanıyan bu tonlarda elbiseleri, renkli ayakkabı ve çantalarla da rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Çok da samimi olmadığınız bir düğün daveti veya bir salon düğününe rahatlıkla bu tonlarda vücudunuza uygun bir elbise seçebilirsiniz. Biraz renk katmak içinse mor ve mavinin canlı tonlarını tercih edebilir ve şıklığınızla öne çıkabilirsiniz.

    Erkekler İçin Soğuk Tonlar

    Gri takım elbiselerin erkeklere çok mesafeli ve şık bir hava kattığını söylemek isteriz. Gri tonlarında bir takım elbiseyi ise en iyi tamamlayacak gömlek rengi mavi tonlarından geçiyor. Ancak bu iki rengi kullandıktan sonra kesinlikle kravata seçiminde dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizelim. Bu iki tonu da çok az bir şekilde barındıran sade bir kravat seçimi trend bir görünümü size getirecektir. Çok yakın hissetmediğiniz bir düğün davetinde yada mesafeli görünmek istediğiniz bir ortamda bu tonlar sizi çok şık gösterecektir.

    Diğer Makaleler