remove
Trendler 2-10-2023 10 Dakikalık Okuma

Ekim Ayının Stil İlhamı

  • 199
  • Müziğin büyüsüyle dans eden notalar, ruhu okşayan vokaller ve zamansız melodiler… Bu ayki stil ilhamı konseptimizde caz dünyasının iki eşsiz figürü Billie Holiday ve Louis Armstrong’a yer veriyoruz. Müzik tarihinin unutulmaz isimleri seslerinin yanı sıra giyim tarzları ve stilleriyle de kalıcı izler bırakmış isimlerdir. Billie Holiday ve Louis Armstrong, müziğin büyülü dünyasına adım attıkları anda sahnenin tozlu taşlarına damgalarını vurmuş iki ikonik figürdür. Sadece notaların değil giydikleri kıyafetlerin de bir hikâyesi ve anlamı olduğunu gösteren iki efsane, farklı tarzlarıyla moda dünyasında da izler bırakmıştır. Bu yazımızda Holiday ve Armstrong’un giyim tarzlarını ve stillerini keşfederken onların sahne dışındaki hayatlarını ve nasıl bir etki yarattıklarını inceleyeceğiz. İkisi de ayrı dünyalardan gelmiş olsa da giyim tarzlarıyla tüm dünyaya ilham vermişlerdir. İşte müziğin ruhunu giydikleri kıyafetlerle yansıtan bu iki büyük ismin hikâyesi…

    Müziğin eşsiz sesi ve dokunaklı yorumcusu olarak anılan Billie Holiday, 20. yüzyılın en etkili caz ve blues şarkıcılarından biridir. Hayatının zorluklarına rağmen sahne şovlarında ve stilindeki benzersizliğiyle kalplerde yer etmiştir. Müzik kariyerinin yanı sıra özgün giyim tarzı ve yaşam tarzıyla da öne çıkan Holiday, sadece sesiyle değil tarzıyla da insanları büyülemiştir. Billie Holiday, kariyerine 1933 yılında büyük bir adım atarak Rhythm and Blues grubuna katılmıştır. Fakat gerçek çıkışını 1939 yılında Strange Fruit adlı şarkısı ile yapmıştır. Bu şarkı, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı güçlü bir mesaj taşıyordu. Ayrıca Holiday’in siyahi haklarına duyduğu duyarlılığı yansıtıyordu. Sahne kıyafetlerinde genellikle uzun elbiseler, şık eldivenler ve büyük şapkalar tercih etmesine rağmen günlük yaşamında sade ve sofistike parçaları tercih ettiğini görüyoruz. Sadece müziğiyle değil sadeliği ve sofistikasyonu bir araya getiren giyim tarzıyla da günümüzde hala ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Müziği ve stili ile kendinden sonraki nesilleri etkileyerek sanat ve moda dünyasında izler bırakan Billie Holiday’in tarzını daha yakından inceleyelim.

    Billie Holiday’in ilk kombininde modern ve zarif tarzının harika bir örneğini görüyoruz. Bu tür bir kombin özel etkinliklerde veya davetlerde tercih edilebilir. Özellikle akşam yemeği, kokteyl partisi veya şık etkinlikler için uygun bir seçenek olan bu kombini oluşturmak oldukça kolay ve keyifli. Bu zarif kombini oluşturmaya Averys Siyah Elbise ile başlayabilirsiniz. Bu elbise, bele oturan kesimi ve sırt dekoltesi ile feminen bir ifade oluşturur. Siyah renk, zamansızlığın ve şıklığın simgesi olarak kabul edilir. Şıklığı minimal ve sofistike bir yaklaşımla birleştiren bu elbiseyi Siyah Pamuk Keten Şal kullanarak zarif ve rafine bir görünümle taçlandırabilirsiniz. Cesur ve modern görünen bu kombini Laila Siyah Kadın Çanta ile tamamlayabilirsiniz.

    Romantik, sade ve zarif kombinlere hayranlık duyuyorsanız hemen Billie Holiday’in ikinci kombinine geçelim. Hafif ve romantik yapısıyla yaz akşamlarının veya şık etkinliklerin vazgeçilmezleri arasında yer alabilecek bu kombini oluşturmaya Elena Pudra Elbise ile başlayabilirsiniz. Pudra rengi, yumuşak ve pastel tonuyla kombinlere tatlı bir hava katan renktir. Önden düğmeli tasarım elbiseye sade ve şık bir detay eklerken kısa kollu kesim ise elbisenin daha ferah ve yazlık bir ifadeye sahip olmasını sağlıyor. Bele oturan kesim ve kemer detayı da vücut hatlarını vurguladığı için elbiseye feminen bir siluet kazandırıyor. Önden yırtmacıyla dinamik bir görünüme sahip olan bu harika elbiseyi Açık Pudra Pamuklu Şal ve Gri Elegant Kadın Çanta ile tamamlayabilirsiniz.

    Billie Holiday’in sahne ışıklarının ardında yansıttığı güçlü duruşunu ve dikkat çekici stilinin etkisini gördüğümüz üçüncü kombini de bizleri büyülüyor. Rahat ve şık parçaları bir araya getirerek oluşturduğu bu kombin ofiste ve günlük yaşamda kullanıma uygundur. Şehirli ve modern tarzıyla dikkat çeken bu kombini hazırlamak için Joseth Siyah Beyaz Pantolon kullanmanızı öneriyoruz. Desenleriyle dikkat çeken pantolonu Aldea Siyah Boğazlı Kazak ile eşleştirebilirsiniz. Kazağın rahat kalıbı ve yumuşak dokusu gün boyu konforlu hissetmenizi sağlar. Kombindeki siyah ve beyaz renkler sayesinde sade fakat sofistike bir görünüm oluşur. Özgün ve dikkat çekici bu kombini ikonik bir şekilde tamamlamak için Maja Pembe Kaban tercih etmelisiniz.

    Billie Holiday’in benzersiz stilinden esinlenerek kendi kombinlerinizi oluşturmak için Sarar kadın giyim koleksiyonlarındaki harika parçaları kullanabilirsiniz. Billie Holiday’den sonra şimdi de gözlerimizi Louis Armstrong’a çeviriyoruz!

    Louis Armstrong, 20. yüzyılın en etkili ve öncü caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen bir sanatçıdır. Onun müzikal yeteneği ve kişiliği sadece müziğe değil kültürel ve toplumsal değişimlere de büyük etkilerde bulunmuştur. Hem kariyeri hem de yaşam tarzı müziğin yanı sıra insanların kalplerine de dokunmuş ve özgün bir stilin temsilcisi olmuştur. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duymaya başlayan Armstrong, sokaklarda trompet çalarak müzik kariyerine adım atmıştır. Kısa sürede trompet yeteneği ve özgün yorumu ile dikkat çekerek kariyerinde hızla yükselmiştir. Sadece bir enstrüman çalmakla kalmayıp aynı zamanda vokal performansıyla da büyük beğeni toplamıştır. Satchmo lakabıyla da tanınan Armstrong, kendi adını duyurduğu gibi caz müziğini de daha geniş kitlelere tanıtmıştır. Louis Armstrong’un müzikal mirası, onun trompet yeteneği, eşsiz vokali ve özgün yorumlamasıyla şekillenmiştir. Kendine özgü caz tınısı, swing müziğin öncülerinden biri olarak kabul edilmesini sağlamıştır. En tanınmış eserleri arasında What a Wonderful World, Hello, Dolly! ve When the Saints Go Marching In gibi şarkılar bulunuyor. Müziği kadar tarzı da kendine özgü ve unutulmazdır. Kendini ifade etme şekli, geniş şapkası, sıkı takım elbiseleri ve sıradışı gülüşü onu sahnede olduğu kadar günlük yaşamında da tanınır kılmıştır. Basit ve zarif giyim tarzıyla kendine has bir stil yaratmayı başaran Armstrong, sadece müzikle değil kendini ifade etme şekliyle de hafızalara kazınmıştır. Sıcak gülümsemesi ve tarzıyla müzik ve yaşam dünyasına iz bırakan efsane olarak hatırlanmaya ve ilham vermeye devam eden sanatçının stiline yakından bakalım.

    Louis Armstrong’un ilk kombinine baktığımızda onun renkli ve pozitif kişiliğini net bir şekilde görebiliyoruz. Renk seçimi ve tarzıyla pek çok kişiye ilham veren sanatçıdan esinlenerek hemen harika bir kombin oluşturmaya başlayalım. Hardwin Enric Yeşil Takım Elbise kombinimizin en önemli parçası. Erkekler için takım elbise, stilin ve şıklığın en temel sembollerinden biridir. Özellikle yeşil renk, doğanın tazeliğini ve enerjisini yansıtan bir renktir. Çizgili desen ise takım elbisenin hareketliliğini ve dinamizmini artırıyor. Şık duruşa sahip olan bu takım elbiseyi tamamlamanız için Sarar Papyon 51 öneriyoruz. Papyon ile tamamlanan bu kombin, modern erkeğin stilini yansıtabileceği ideal bir seçenektir. Siyahın ve yeşilin kontrastı, kombinin görsel etkisini artırırken şıklığı da ön plana çıkarıyor. Modern şıklığı ve özgün duruşu temsil eden bu kombini iş toplantılarında ve davetlerde değerlendirebilirsiniz.

    Zarif ve özgün tarzı olan kombinlere ilgi duyanları bu tarafa alalım. Çünkü Louis Armstrong’un ikinci kombini tam size göre! Özel günler ve özel davetlerde kullanabileceğiniz bu kombini oluşturmaya Gri Jam Saxon Takım Elbise ile başlayabiliriz. Gri, sadeliği ve zarafeti bir araya getiren bir renktir. Slim fit kesim ise takım elbisenin vücuda oturan bir şekilde taşınmasında etkilidir. Bu da modern ve sıra dışı bir görünüm yaratılmasına yardımcı olur. Takım elbiseye daha zengin ve katmanlı bir görünüm kazandırmak için Gri Triko Yelek kullanabilirsiniz. Bu sofistike dokunuştan sonra kombine çarpıcı bir aksesuar ekleyelim. Kırmızı Örgülü Papyon 21 tercih ederek kombine hareket kazandırabilirsiniz. Kişisel tarzınızı modern, zarif ve özgün bir şekilde ifade etmek istiyorsanız bu kombini değerlendirmenizi öneriyoruz.

    Yaşam tarzında çizdiği mütevazi ve samimi portresiyle herkesin kalbini kazanan Armstrong, üçüncü kombininde klasik ve minimalist stili ile karşımıza çıkıyor. Sahne performanslarından sızan coşkusu ile pozitif enerji kaynağı olan Armstrong’un bu kombinini hazırlamak için Mace Açık Gri Pantolon tercih etmelisiniz. Pamuklu kumaşı sayesinde konfor sağlayan pantolonu Slimeo Beyaz Gömlek ile eşleştirebilirsiniz. Bu şık ve sade kombini tamamlamak için Dikişsiz Siyah Kemer kullanabilirsiniz. Beyaz gömlek ve siyah kemerin açık gri pantolonla kontrastı, modern ve sofistike bir görünüm oluştururken detaylardaki sadelik kombini ferah ve zarif kılıyor. Şıklığı ve sadeliği bir araya getiren bu kombini günlük kullanım veya özel etkinlikler için tercih edebilirsiniz.

    Kaliteli ve modern tasarımlarla şık kombinler yapmak ve her an karizmatik görünmek için Sarar erkek giyim koleksiyonları size yeter.

    Size ilham kaynağı olmak için Ekim Ayının Stil İlhamı yazımızla tarzlarıyla fark yaratan Billie Holiday ve Louis Armstrong’ın stilini yakından inceledik. Sarar, modern, zarif ve kaliteli koleksiyonları ile sarar.com’da sizleri bekliyor.

    Diğer Makaleler