remove
Trendler 9-5-2023 5 Dakikalık Okuma

Erkek Modasının Vazgeçilmez Aksesuarları

  • 689
  • Aksesuarlar, erkek giyim modasında stil sahibi kombinler yaparken vazgeçilmez destekleyicilerdir. Klasik giyimden spor giyime kadar her tarza uygun çeşitli aksesuarlar, erkek moda dünyasında sıklıkla tercih ediliyor. Her gününüze eşlik edebilecek bu aksesuarlar neler, yakından inceleyelim.

    Erkek Giyim Aksesuarları Nelerdir?

    Aksesuar, doğru seçim yapıldığında bir kombini en ideal şekilde tamamlamayı sağlar. Bu yüzden günlük kombinler, ofis kombinleri ve davet kombinlerinde mutlaka aksesuara yer vermek gerekir. Erkeklerin en sık kullandığı aksesuarlar arasında kravat, papyon, kravat iğnesi, mendil, kol düğmesi, kemer, çanta, yaka zinciri, pantolon askısı ve saat bulunur. Bunların dışında özellikle günlük kombinlerde güneş gözlüğü, şapka, küpe, kolye, yüzük ve bileklik kullanımı da yaygındır.

    Erkek Modasının Vazgeçilmez 10 Aksesuarı

    Erkeklerin sıklıkla tercih ettiği, erkek modasının vazgeçilmez 10 aksesuarı ve kullanım önerileri şu şekilde sıralanabilir;

    1. Kravat ve Papyon

    Kravat ve papyon, günümüzde ofis ve davet kombinlerinin yanı sıra günlük kullanımda da en fazla tercih edilen aksesuarlar arasındadır. Günün her saatinde şık görünmeyi sağlayan kravat ve papyon çeşitlerine aksesuar dolabınızda bol bol yer verebilirsiniz.

    2. Kemer

    Kemer kullanımı hemen her pantolon türüyle günlük ve özel davetler için oldukça yaygındır. Kemer çeşitlerine göre stil ve tarzı yansıtabilmek ise kişisel zevklere göre şekillenir. Her kombinde fark yaratmak için kemerlerinizi çeşitli model ve renklerden tercih edebilirsiniz.

    3. Çanta

    Evrak çantası, sırt çantası, el çantası, postacı çanta gibi ve daha fazla çeşitleri bulunabilen bu aksesuar türü kıyafetlerinizle uyum sağlarken işlevsel rol de üstlenir.

    4. Cüzdan ve Kartvizitlik

    Cüzdan ve kartvizitlik çeşitleri küçük fakat önemli aksesuarlarlardır. Kombinlerinizin genel tarzına ve çanta, kemer gibi kullandığınız diğer aksesuar tercihlerinize göre seçim yapabilirsiniz. Stilinizin genel görünümü hakkında bilgi veren bu aksesuarı seçerken kalitesine de dikkat etmelisiniz. Günlük kullanım için ayrı, ofis ve davet kombinleri için ayrı cüzdan, kartvizitlik tercih etmeniz stilinizle ön plana çıkarmak için iyi bir tercih olabilir.

    5. Kol Düğmesi

    Gömlek kollarının manşetlerini sabitleyerek şık ve asil bir görünüm yaratmaya yardımcı olan kol düğmesi, papyon ve kravat gibi günümüzde kullanımı yaygınlaşan aksesuarlar arasındadır. Davet ve ofis kombinlerinin vazgeçilmezi haline gelen kol düğmeleri ayrıca zarif detaylardır.

    6. Kravat İğnesi

    Kravat kullanımında işlevsel olan ve şık duruşa katkı sağlayan bir aksesuardır. Takım elbise kullanımında önemli yer tutan kravat iğnesi asil bir zevke sahiptir. Çeşitli modelleri olan kravat iğnelerini çoğu zaman değerli taşlarla da görmek mümkün.

    7. Yaka Çiçeği ve Yaka Zinciri

    Son derece hoş bir görünüme sahip olan, takım elbiselerle smokinlere benzersiz bir hava kazandıran yaka çiçeği ve zinciri genellikle düğünlerin vazgeçilmezidir. Damat adayları sıklıkla tercih etse de özel davetlerde birinci derece yakınlar tarafından da kullanılabilir. Ayrıca stilini sağlam şekilde oluşturan herkes yaka çiçeği ve iğnesini şık şekilde kombinleyebilir.

    8. Mendil

    Mendiller, takım elbise ve blazer ceket modellerinde göz alıcı farklar yaratır. Günlük kombinlerin yanı sıra ofis ve davet kombinlerinde de kullanılabilen mendil çeşitlerini kumaş türüne göre seçmelisiniz. Günlük kullanımda pamuklu modelleri tercih ederken özel davetlerde ya da iş yaşamında ipek mendiller kullanılmalıdır.

    9. Deri Eldiven

    Deri eldivenler kış aylarının en cool aksesuarı diyebiliriz. Özellikle takım elbise ve deri ceketlerle çok şık duran bu aksesuarı iş ve sosyal yaşam için kullanmak mümkün. Özellikle soğuk havalarda eldiven tercih ediyorsanız mutlaka bir deri eldiven seçmelisiniz.

    10. Atkı ve Şapka

    Atkı ve şapka daha çok sonbahar ve kış kombinlerinde kullanılır. Yazlık kumaşlardan üretilen modelleri ise ilkbahar ve yaz aylarında kullanılabilir. Özellikle açık hava etkinliklerinde etkileyici kombinler oluşturmak için isterseniz ayrı ayrı isterseniz aynı anda atkı ve şapka kullanabilirsiniz. Ayrıca atkı ve şapka modelleri iş ortamında da oldukça havalı bir görünüm sağlayacaktır.

    Şık kombinlerin zarif detayları olan aksesuar modelleri ve daha fazlası için Sarar aksesuar kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Her daim şık kalmanızı sağlayacak ipuçları ya da kampanya ve indirimlerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olabilirsiniz.

    Diğer Makaleler