remove
Sarev 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

Ev Modasında Trendler

  • 1219
  • Evde geçirdiğimiz sürelerin gitgide arttığı günlerde ev dekorasyonu ve modası her zamankinden daha önemli bir durum haline geldi. Ev modası da bundan oldukça etkilendi. Ev modasında trendler evin yansıttığı her şeyi kapsayan, huzurlu ve iyileştirici bir atmosferi vaat ederek değişti. 2021 yılında ev modasında öne çıkan trendleri sizin için yazdık.

    Çok Fonksiyonlu Alanlar

    Ev dekorasyonu trendleri arasında öne çıkan trendlerin başında çok fonksiyonlu alanlar geliyor. Evler uzun zamandır iş yeri, okul, restoran ve daha pek çok şey olarak kullanıldığından çok fonksiyonlu alanlar mecburi bir trende dönüştü. Özellikle küçük evlerde oldukça yaratıcı çözümlerle çok fonksiyonlu yaşam alanları yaratmak hem çok trend hem de çok faydalı bir tercih oluyor. Yatak odalarının bir köşesi çalışma alanlarına, kapalı balkonlar hobi alanlarına uygun seçimlerle dönüşebiliyor. Birçok evde göz ardı edilen ve kullanılmayan boş alanlar trend fonksiyonel çözümlerle harika alanlara dönüşebiliyor.

    Otel Konseptinde Dekorasyonlar

    Tıpkı bir otel odası… Küçük evlere ferah bir hava katmak isteyen herkesi bu trendle tanıştıralım. Otel odalarının konforlu ve ferah dekorasyonu evlere uygulandığında hem çok şık hem de çok rahat bir kullanım sunuyor. Dinlendirici bir otel odasını anımsatan mobilya seçimleri, ferah renkler ile birleştiğinde trend bir hava yakalanıyor. Otel odası konseptinde ev döşemek isteyenler ise, karyolanın başına şık bir tablo kullanılabilir, uyumlu renk tonlarında mobilyalar ile ferah ve şık bir konfor alanı yaratabilirsiniz.

    Minimalizm ve Eklektik Detaylar

    Minimalizm son yılların en gözde akımı. Elbette ki bu akım ev dekorasyonunda da öne çıkıyor. Minimalist seçimler ile kullanılan eklektik detaylar ise ev modasında fazlasıyla şık ve konforlu alanlar sunuyor. Farklı tarzların bir arada kullanımı ile eklektik bir hava yaratırken, minimalist objelerle geniş yaşam alanları yaratabilirsiniz. Seçim yapmak ise sadece içinizden geçenlere bağlı olarak değişiyor. Geniş oturma alanlarında ferah bir hava yakalamak ve kendi zevkinizi ev dekorasyonuna yansıtmak için bu tarzı benimseyebilirsiniz.

    Sürdürülebilirlik

    Sürdürülebilirlik tüm dünyanın en çok ilgi gösterdiği konuların başında geliyor. Sürdürülebilir ürün tercihi ev modasında da öne çıkıyor elbette. Sürdürülebilir tasarımlar ve mobilyalar ile de desteklenen bu yeni çağda çevre dostu seçimler sadece daha sağlıklı ve bilinçli bir tüketimin ötesine geçiyor ve bir trend olarak ev dekorasyonunda da öne çıkıyor. Hem modern, hem yenilikçi hem de çevre dostu tasarımlarla şık yaşam alanları oluşturmak için en doğru seçimler sürdürülebilir ürünlerden geçiyor.

    Feng Shui Etkisi Devam Ediyor

    Feng shui sanatı tamamen uyum, denge ve enerji ile ilgilidir. Ev dekorasyonunda feng shui felsefesini uygulamak ise iç mekanlarda geçirdiğimiz zamanın arttığı şu günlerde motivasyon ve mutluluğunuzu artırabilir. Eşyaların konumu, temizlik ve sadelik gibi feng shui detaylarını hayatınıza dahil ederek dekorasyon yaparken feng shui felsefesine göre bir konumlandırma yapabilirsiniz. Bu kişisel mutluluğunuza da olumlu etkiler yapacak felsefe ile dekorasyonda da trendi yakalayabilirsiniz.

    Diğer Makaleler