remove
Sarev 1-9-2021 4 Dakikalık Okuma

Ev Şıklığını Tamamlayan Destekleyici Parçalar

  • 1375
  • Ev şıklığı denildiğinde sadece mobilyalar akla gelmiyor elbette. Mobilya seçimi ev dekorasyonunda her ne kadar önemli olsa da dekoratif ürünlerle ve aksesuarlarla istediğiniz ev şıklığını yakalayabilirsiniz. Peki bu parçalar nelerdir? Hangi ürünleri tercih etmek sizi daha şık bir yaşam alanına kavuşturur? Sizin için ev şıklığını destekleyici parçaları yazdık.

    Koltuk Şalları

    Bazı ev dekorasyonu ürünleri vardır ki zamandan ve mekandan bağımsızdır.  Her mevsimde ve evin her alanında kullanıma uygundur. Koltuk şalları da bu dekorasyon ürünlerindendir.Her koşulda modaya uyum sağlar ve her zaman kullanılabilir. Özellikle salon ve oturma alanlarına farklı bir hava katmak için çok etkili olan koltuk şalları ile evinizde keyifli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Tarzınızı yansıtan seçimlerle evinizde hem şık hem de keyifli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Çok uzun zamandır var olan koltuk şalları, son yıllarda şekil ve tasarım olarak değişime uğradılar ve dekoratif bir seçenek olarak yükselen bir trend oldular. Geçtiğimiz yıllarda koltuk veya oturma grubu alırken aynı renkte örtüler ve aynı desenler tercih edilirdi. Ancak günümüzde koltuk şalları çok daha renkli, çok daha şık opsiyonlarla ile karşımızda.

    Dekoratif Perdeler

    Her evde mutlaka ama mutlaka var olan şey kesinlikle perdedir. Perdesiz bir ev neredeyse yoktur. Perde sadece içeri ve dışarıyı ayıran bir paravan olarak kullanılmasının yanı sıra ev dekorasyonun tamamlayıcı bir parçasıdır da. Sıcak havalarda ve güneş alan mekanlarda koruma amaçlı kullanılması bir yana aynı zamanda evdeki diğer dokuma ürünlerle de bütünlük sağlaması önemlidir. Perdeleri özenli seçerek dekoratif bir hale getirmek için artık ekstra bir çabaya da gerek yok. Son zamanlarda perdeler çok dekoratif ve her zevke uygun birçok seçenekle ev dekorasyonunun en önemli parçalarından biri haline gelmiştir. Ancak evde en dikkat çeken ürünlerden olduğu için seçim yaparken dikkat etmek gerekir.

    Ev Bitkileri

    Şehir yaşantısı ve apartman hayatı insanları doğadan uzaklaştırarak beton bir hayata sürükledi. İnsanın doğal ihtiyaçlarından olan doğa ile etkileşim kurmak ev dekorasyonuna da etki etmeye başladı. Yaşam alanlarında doğal ve yeşil bir hava yaratmak artık çok trend. Ev bitkilerini dekorasyona dahil ederek şık ve huzurlu bir atmosfer yaratmak artık çok kolay. Ev için uygun bitkiler kullanılarak, onların bakımlarını yaparak bir yandan da terapi ihtiyacınızı karşılayabilir ve evinizde ferah bir şıklık yaratabilirsiniz. Naturel tonlar, koyu renkler ya da minimalist bir dekorasyon tercih edin, hiç fark etmez ev bitkileri her ortama uyum sağlar. Bakımı yapıldığı sürece yeşil ve çiçekli bitkiler evinize sadece size özel bir kişilik katar. Bir canlıyı ev dekorasyonuna dahil etmek çok kişiselleştirilmiş bir atmosfer yaratır. Mobilyaların ve diğer dekoratif ürünlerin tamamlayıcısı olmakla birlikte kendine ait bir havası da vardır bitkilerin.

    Galeri Duvarlar

    Son zamanların en trend ev dekorasyonu ürünleri arasında farklı çerçevelerle bezenmiş galeri duvarlar geliyor. Bu galeri duvarlarda birçok çerçeve, saksı, duvar tabakları ve aynalar bir arada ve uyum içinde kullanılıyor. Bu yeni akım duvarda bir alanı kişisel zevkinize göre bir galeriye çeviriyor. Evinizde boş olan ve kullanılmayan bir köşeyi rahatlıkla bu şekilde dekore edebilir ve çok şık bir atmosfer yaratabilirsiniz. Son yılların en gözde trendlerinden biri olan galeri duvarlar kesinlikle denemeye değer bir dekorasyon opsiyonu.

    Açık Raflar

    Galeri duvarlar gibi açık raflar da son zamanların en trend dekorasyon çözümlerinden biri. Açık raflar ile küçük evlerde hem küçük depolama alanları yaratılıyor, hem de aksesuarlarla bir bütünlük yaratılıyor. Şık ve konforlu yaşam alanları için çok iyi seçimlerden olan açık raflarda kitaplar, fotoğraf çerçeveleri, kaktüsler ve dekoratif oda kokularını bir arada yerleştirebilirsiniz. Hem işlevsel hem de şık bir görünüm için oldukça popüler seçimlerden biri olan açık raflar ile evinizin havasını değiştirebilir ve boş olan duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

    Diğer Makaleler