remove
Söyleşiler

Fatih Erkoç

21-2-20234 Dakikalık Okuma
  • 701
  • Bu ayın ilham veren anı: Yelkenli ile denize açılmak.

    Yelkenli teknemle denize açıldığımda, içimi müthiş bir huzur kaplar. Kendimi kuş gibi hissederim, suların üstünde sevinçle uçan… Denizin dinginliğidir bu işte. Denizle bu şekilde bir ilişki kuramayan insanlara acırım. Bu duygu bazen motosiklet kullanırken de gelir. Rüzgârın yüzümde şarkı söyleyen sesi motosikletin motorunun çıkardığı sesle yarış yapar. Ve sonunda kazanır da… Bunlardan ilham alamazsa insan, nereden alır?

    Son keşfi: Yetenekli genç müzisyenler

    Şu an Bursa-Bademli’de bulunan, Fatih Erkoç Sanat Akademi’de, birçok yetenekli ve ilerisi için ümit vadeden birçok müzisyen kardeşim var… Okulu ilk açtığım yıllarda, bir caz gitar öğrencim oldu. Adı İpek. Bence ileride Türkiye’nin örnek cazcı gitarcı-solistlerinden biri olacak.

    Bu ayın tekrarda çalan parçası:

    Brian McKnight – Let it Snow

    Yapılacaklar listesinin bir numarası: Yelken yapmak & Şarkılarını hayata geçirmek

    Yaza doğru denizlere açılıp, yelken yapmak, Bodrum’daki dostlarımla gülüp-eğlenmek ve geçen kış bestelediğim şarkılarımı hayata geçirmek yapılacaklar listemin başında yer alıyor.

    Gitmek istediği yer: Gökova & Norveç

    Teknemle Gökova Körfezi, belki bazı Yunan adaları… Bir de Norveç’e gitmek istiyorum. 37 yıldır Norveç’e gitmedim de…

    Bu ayın en önemli konu başlığı: Sarar ile tanışmak!

    Bu ay başıma gelen önemli olay; Sarar ailesiyle tanışmak oldu… Bursa’daki Sarar mağazasındaki tüm arkadaşları çok sevdim. Hepsine minnettarım. Bizi mükemmel bir şekilde ağırladılar, sağ olsunlar.

    Gerçekleştirmek istediği proje: Tekne değiştirmek & Yaz konserleri

    Henüz gerçekleştiremediğim birçok projenin yanı sıra, neredeyse gerçekleştirmek üzere olduğum bir proje var… Kısmetse yaza teknemi değiştireceğim… Yelkenli teknemle de “o koy senin, bu koy benim” şeklinde yazın tadını çıkarmak istiyorum. Ayrıca, yazın konserden konsere koşturup, şarkılarımı beni mest eden dinleyicilerimle birlikte söyleyip, müziğin büyüsünü paylaşmak en büyük dileğim.