remove
Sarev 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

Flanel Kumaş Hangi Mevsimlerde Tercih Edilir?

  • 1631
  • Flanel kumaş genellikle yünlü iplikten dokunur. Bunun yanı sıra pamuk, sentetik ip ya da bunları karşımı da flanel kumaş için kullanılabilir. Çok fazla giyim ürününde rahatlıkla kullanılan flanel kumaş, özellikle gündelik giyimde şıklık tercih edenlerin öncelikli seçimleri arasında yer alır.

    Flanel Kumaş Nedir?

    Flanel kumaşın aslında eski bir tarihe dayandığından bahsedebiliriz. 17. yüzyılda Gallerliler tarafından üretilmesi ve bu üretimin artması ile flanel kumaşın popülaritesi artarak günümüze kadar geldi. Günümüzde ise neredeyse herkesin dolabında yer etmeyi başardı. Dayanıklı, kullanımı ve dikişi kolay olan yapısı ile flanel kumaş oldukça popüler bir kumaştır. Teknik olarak, flanel kumaş, ince numara ştrayhgarn ipliklerle dokunur. Ardından dinkleme ve şardonlama işlemleriyle uygulanarak yüzeyi hafif havalandırılır. Bu yumuşak tuşeli kumaş dokusu nedeniyle bedene yakın giyilen giysilerde daha çok tercih edilir.

    Flanel Kumaş Neden Tercih Edilir?

    Flanel kumaş, çeşitli kalınlıklarda dokunabilen bir kumaş olduğundan geniş bir kullanım alanı sunar. Kumaşın dokumasında kullanılan iplikler sebebi ile nemi emen ve nefes alan bir yapısı vardır. Bu sebeple kullanımı rahat ve sağlıklıdır. Flanel kumaşlar genellikle yünlü ipten dokunduğundan yüzeyi pürüzlü olabilir. Bu sayede giysilerde kullanılmaya da çok uygundur. Flanel kumaş, kaymayan ve tok duran yapısı ile gömlek, etek, elbise, ceket, bebek giysileri ve pijama dahil olmak üzere çok fazla üründe kullanılır. Ayrıca dekorasyon için de tercih edilir.

    Flanel Kumaş Özellikleri

    Yapısı sayesinde yumuşak ve sıcak tutan bir kumaş olan flanel, ince numara iplik ile dokunduğundan hafif de bir kumaştır. Günlük şıklık için oldukça uygun özelliklere sahiptir. Flanel kumaş çoğunlukla giysilerde kullanılan bir kumaş türü olsa da ev tekstili ve bebek ürünlerinde de iç rahatlığıyla tercih edilmektedir. Sağlıklı kumaşlardan biri olan flanel, nevresimler, koltuk örtüleri ve bebek battaniyelerinde de doğru bir seçim olarak öne çıkmaktadır. Flanel kumaşlarda sıklıkla ekose desen kullanılsa da çok yönlü bir yapısı vardır. Halk içinde pazen olarak da bilinir.

    Hangi Mevsimlerde Tercih Edilir?

    Herkesin dolabında mutlaka bulunan flanel kumaş ürünler illa ki vardır. Özellikle bahar aylarının soğuk günlerinde ve kış aylarında oldukça tercih edilir. Yünlü ipten dokunan bu kumaştan üretilen, ceket, etek, pijama gibi ürünler kış ayları için oldukça doğru seçimler olacaktır. Flanel kumaş ile ceket, etek, kaban, pantolon gibi birçok kışlık ürün üretilebilir ve oldukça da sıcak tutar. Ayrıca Sarar kalitesi ile üretmiş olduğumuz sizi sıcak tutacak kadın kaban ve erkek kaban modellerini inceleyebilirsiniz.

    Diğer Makaleler