remove
Tips & Tricks 8-2-2022 5 Dakikalık Okuma

Flanel Nevresim Takımını İlk Günkü gibi Muhafaza Edin

  • 1449
  • Nevresim takımları en sık kullanılan ev tekstil ürünlerinden biridir. Hem sağlıklı ve rahat bir uyku için hem de yatak odanızın dekorasyonu için nevresim takımları çok önemlidir. Dolayısıyla nevresim takımlarının üretildiği kumaş da son derece önemlidir. Sağlıklı ve kaliteli kumaş çeşitlerinden biri de flaneldir. Flanel nevresim takımları kaliteli bir uyku için tercih edilebilecek nevresim takımı çeşitlerinden biridir.

    Flanel Kumaş Nedir?

    Flanel kumaştan üretilen nevresim takımları son dönemlerde en popüler ve en sık tercih edilen nevresim takımı çeşitlerindendir. Flanel kumaş kışlık kumaşlar arasında yerini almaktadır. Flanel kumaş pamuktan üretilen bir kumaş türü olduğu için konforlu ve sağlıklıdır. Kışın oldukça sıcak tutmasının yanı sıra yüksek nefes alabilme kapasitesinden dolayı da terletmez özelliğe sahiptir. Tüm bunların yanında oldukça yüksek emiş gücüne sahip bir kumaş türüdür. İnce ipliklerle dokunduğu için hafiftir ve yüzeyi pürüzlülüğü sayesinde kayma yapmadan rahatlıkla kullanılabilir. %100 pamuktan üretilmiş flanel nevresim takımları tok duran yapısı sayesinde yatak odalarında oldukça şık bir görünüm sunar.

    Kışın sıklıkla kullanılan flanel nevresim takımları yaz geldiğinde ise genellikle dolaplara kaldırılıyor. Flanel nevresim takımlarını yaz aylarında muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlara uyarak sakladığınız flanel nevresim takımlarını gayet sağlam bir şekilde kışın ilk günkü tekrar kullanabilir ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

    Flanel Nevresim Takımlarını Muhafaza Etme Teknikleri

    Nevresim takımlarını kaldırıp muhafaza etmeden önce temizlemek gerekir. Flanel nevresim takımlarını yıkarken öncelikle mutlaka yıkama talimatını incelemelisiniz. Nevresim takımını talimat etiketinde söylenen derecede ve programda yıkamalısınız. Çok yüksek derecelerde yıkamak flanel nevresim takımınızın renginin solmasına ve eskimesine sebep olacaktır. Uygun sıcaklıklarda yıkayarak flanel nevresim takımınızı ilk günkü gibi muhafaza edebilirsiniz. Bunun yanında eğer açık ve koyu renklerde flanel nevresim takımlarınız varsa ikisini beraber yıkamamalısınız. Aksi taktirde nevresim takımlarının renkleri birbirine karışabilir ve formunu kaybedebilir.

    İyice yıkandıktan ve kuruduktan sonra flanel nevresim takımını saklamak için doğru bir şekilde katlamanız gerekir. Nevresim takımını gelişigüzel bir şekilde katlayıp kaldırırsanız dolabınızda diğer eşyalarla sıkışıp kırışabilir. Bu sebeple nevresim takımınızı muntazam bir şekilde katlamalısınız. Flanel nevresim takımlarının parçalarını iyice katladıktan sonra bir yastık kılıfının içine yerleştirerek bohça gibi yapabilirsiniz. Böylece aylar boyunca nevresim takımınız iyi bir şekilde ve dış etmenlerden korunarak saklanmış olacaktır.

    Flanel nevresim takımınızı katlamadan önce iyice ütülemeniz de yine düzgün bir şekilde muhafaza edilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca ütü nevresim takımlarınızı iyice kurutur ve çeşitli bakterilerin de yüksek sıcaklıklar sayesinde yok olmasını sağlar. Dolayısıyla hijyenik bir saklama istiyorsanız nevresimlerinizi ütülemeyi kesinlikle unutmayın. Flanel nevresim takımlarını ütülerken kullanma talimatına uygun sıcaklıklarda ve programlarda ütüleme yapmanız gerekir. Olması gerekenden çok yüksek ısılarda ütülemek nevresim takımlarınızın yıpranmasına ve kullanım ömrünün azalmasına sebep olacaktır.

    Eğer flanel nevresim takımlarınızı sakladıktan sonra çıkarırken tazelenmiş ve hoş bir kokuya sahip olmasını istiyorsanız sakladığınız dolabın içine çeşitli kapalı alanlar ve tekstil ürünleri için üretilmiş olan kokuları yerleştirebilirsiniz. Böylece nevresim takımlarınızı çıkarırken ferah bir his yakalamış olursunuz. Ayrıca evinizde rutubet veya nem problemleri yaşıyorsanız, flanel nevresim takımlarınızda küf, sarı lekeler ve kötü kokular oluşmaması için klasik bir yöntem olan naftalini de kullanabilirsiniz. Nevresim takımlarınızın içine koyacağınız bir defne yaprağı da nevresim takımlarınızı küf ve nemden koruyabilirsiniz. Güve ve haşerelerden korumak için ise lavanta yağı tercih edebilirsiniz. Böylece flanel nevresim takımlarınızın güzel kokmasını sağlar ve ilk günkü gibi muhafaza etmiş olursunuz.

    Sarev koleksiyonunun birbirinden renkli ve çeşitli flanel nevresim takımlarını inceleyerek, siz de kış ayları için dekorasyonunuza en uygun nevresim takımını keşfedin.

    Diğer Makaleler