remove
Trendler 21-7-2022 4 Dakikalık Okuma

Takım Elbiseye Göre Kravat Seçimi Nasıl Olmalıdır?

  • 1294
  • Erkeklerin şık olması gereken yerlerde, düğünlerde, davetlerde, çeşitli törenlerde hatta akşam yemeklerinde tercih ettiği ilk seçenek takım elbiselerdir. Takım elbise giyerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kravat seçimi de bunlardan biridir. Kravat, takım elbisenin en temel ve önemli parçalarından biridir. Öyle ki, görüntünüze bakıldığında ilk fark edilecek şeylerden biri kravatınız olacaktır. Bu sebeple kravatın gömleğe ve takım elbiseye göre doğru seçilmesi gerekir. Yanlış seçilmiş bir kravat kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir.

    Bir takım elbise seçerken ilk bakmanız gereken detay bu takım elbiseyi nerede giyecek olduğunuzdur. Ortama uygun bir takım elbise seçtikten sonra kombininize uyumlu bir gömlek seçmelisiniz. Son olarak da gömleğinize ve takım elbisenize uyumlu bir kravat tercih etmeniz gerekir. Peki, gömlek ve takım elbiseye uygun doğru kravat seçimi nasıl olmalıdır?

    Gömleğe Göre Kravat Seçimi Nasıl Olmalıdır?

    Kravat seçimi yaparken sadece takım elbiseyi göz önünde bulundurmak yanlıştır. Kravat direkt olarak gömleğin yakasına takılan bir aksesuar olduğundan dolayı gömlek ve kravat ikilisinin uyumu da çok önemlidir. Gömleğe göre kravat seçimi yaparken gömleğin rengi ve desenini göz önünde bulundurmak gerekir.

    İş hayatında, şık davetlerde ve pek çok ortamda düz renk gömlekler erkekler tarafından oldukça sık tercih edilir. Düz gömleklere uygun bir kravat tercihi yapmak desenli gömleklere nispeten daha kolaydır. Düz gömlekler pek çok kravat için uygun gömleklerdir. Özellikle beyaz gömlekler için çok geniş bir kravat yelpazesi vardır. Beyaz gömlek hemen hemen her renkte kravatı kaldırır. Beyaz dışında diğer düz renklerde gömlek tercih edenlerin takım elbiseyle ara tonlarda bir kravat seçmesi oldukça şık bir görünüm sağlayacaktır. Açık düz renk gömleklerle genelde açık renk kravatlar, koyu renk gömleklerle ise koyu renk kravatlar daha uyumlu görünecektir.

    Spor şıklık sevenler için çizgili gömlekler oldukça sık tercih edilen desenli gömleklerden biridir. Çizgili gömlek giydiğimizde kravat seçimini doğru yapmak çok önemlidir. Çizgili gömleklerle aynı yöne sahip çizgilerin olduğu kravatları kesinlikle tercih etmemek gerekir. Çizgili gömleklerle ya düz renge sahip kravatlar ya da gömleğin çizgilerine göre ters yönde olan çizgilere sahip kravatlar tercih edilmelidir.

    Takım Elbiseye Göre Kravat Seçimi Nasıl Olmalıdır?

    Bir takım elbiseyi tamamlayan en önemli aksesuar kravattır. Bu sebeple kravatın takım elbiseye uyumlu seçilmesi gerekir. Takım elbiseler kesimlerine, kumaşlarına, renklerine, desenlerine göre çok fazla çeşitlerde üretilirler. Her takım elbise için onlara uyumlu kravatların tercih edilmesi gerekir. Takım elbiseye göre kravat seçiminde önemli olan iki nokta takım elbisenin rengi ve desenidir.

    Eğer koyu renk bir takım elbise tercih etmişseniz gömlek rengi açık veya koyu fark etmeksizin kravat tercihinizi koyu olanlardan yana kullanmalısınız. Bu görüntü casual ve ciddi bir tarz yakalamanıza yardımcı olacaktır. Açık renk takım elbiseler için de yine takım elbisenin rengine uyumlu açık renk kravatlar tercih ederek koyu seçeneklerden uzak durmalısınız.

    En dikkat edilmesi gereken nokta desenli takım elbiselere göre kravat seçimidir. Desenli bir takım elbise tercih ettiğinizde kravatın kesinlikle düz ve sade bir renk olması gerekir. Eğer kravat da desenli olursa ortaya karışık ve göz yoran bir görüntü çıkar.

    Sarar, takım elbise şıklığının ne kadar önemli olduğunu bildiğinden dolayı birbirinden güzel takım elbiselere uygun onlarca farklı opsiyona sahip kravatları da sizin için özenle üretti. Takım elbiselerinize uyumlu geniş renk ve desen yelpazesine sahip kravatlar için Sarar’a uğramayı unutmayın.

    Diğer Makaleler