remove
Şehrin Dinamikleri 26-8-2022 5 Dakikalık Okuma

Hafta Sonu Kaçamağı: Balkaya Çiftliği

  • 1703
  • İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonları; şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmanın en mükemmel zamanıdır. Söz konusu hafta sonu kaçamağı olunca hem şehre yakın hem de doğanın içinde bir mekan arayışı içerisine girilmektedir. Bu arayışa en güzel cevap olan mekanların başında ise Balkaya Çiftliği gelmektedir.

    Balkaya Çiftliği şehre oldukça yakın olmasının yanı sıra doğanın içinde ve sakin bir konuma sahiptir. 70 yıl önce tarım yapılması için oluşturulmuştur. Balkaya Çiftliği özellikle çalışanların hafta sonu kaçamağı yapması için oldukça idealdir. Farklı etkinlikleri, kolay ulaşım, avantajlı konaklama imkanı ve lezzetli yemekleri ile Balkaya Çiftliği misafirlerinin beğenisini kazanmaktadır. Tüm bunlarla birlikte Balkaya Çiftliği çevre dostu anlayışı benimsemektedir. Tesislerinde tek kullanımlık plastik veya bukletler kesinlikle bulunmuyor. Ayrıca Balkaya Çiftliği Off-Grid sistemi ile %100 yenilenebilir rüzgar ve güneş enerji kullanmaktadır. Balkaya Çiftliği hakkında detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

    Balkaya Çiftliği Ulaşım

    İstanbul’a yaklaşık iki saat mesafede bulunan Balkaya Çiftliği Istranca Kırklareli’nde bulunmaktadır. Balkaya Çiftliği’ne kişisel araç ile gitmek isteyen kişilerin yola çıktıkları konum ve saat gibi unsurlara bağlı olarak varış süresi farklılık gösterebilir.

    Balkaya Çiftliği Aktiviteler ve Etkinlikler

    Balkaya Çiftliği güzel bir konaklama deneyiminin yanı sıra misafirlerine doğada dolu dolu vakit geçirebilmek için çeşitli etkinlik ve aktivite imkanları da sunuyor. Bu keyifli etkinlikler bölgedeki tarihi eserler etrafında şekilleniyor ve yürüyüş rotaları olarak karşımıza çıkıyor. Doğada yürüyüş yaparken bir yandan da etraftaki doğal ve tarihi değerleri keşfetme olanağı sağlanıyor.

    Bu yürüyüş rotalarının en başında gelen rota bölgede bulunan Osmançe Kalesi’ne düzenlenen yürüyüşler oluyor. 1800’lü yıllarda gözetleme kulesi olarak inşa edilen oldukça büyük yapı keşfedilmeye değecek bir tarihi eser. Osmançe Kalesi’nden sonra bir başka yürüyüş rotası ise Kuru Dere mağarasıdır. Bu mağara Vize-Kıyıköy yolunun güneyinde bulunur. Diğer adı Ağıl olan mağara, yoldan 300-400 m uzaklıktadır. Bu mağaraya çok güzel bir patika yoldan yürüyerek ulaşım sağlanır. Diğer yürüyüş rotası ise Balkaya kayasına yapılan yürüyüştür. Bu bölgede insanlar, kovanlı arıcılık yapmaya başlamadan önce arılar bu kayaya kovan yapmışlar ve öğlen saatlerinde bu kayalardan bal aktığı için kayanın adına Balkaya demişlerdir.

    Son yürüyüş rotası olarak karşımıza Istranca ormanları çıkıyor. Bu güzel ormanlarda bir keşif yürüyüşü yapmak ve bol bol temiz hava almak güzel bir hafta sonu kaçamağı için en iyi seçeneklerden olabilir.

    Yürüyüş rotanızda rahat hissetmek için Sarar kadın activewear ve erkek spor giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz.

    Balkaya Çiftliği Lezzetler

    Balkaya Çiftliği’nin misafirlerini etkileyen bir başka yönü ise mutfağından çıkan özel lezzetleri oluyor. Bu lezzetlerin başlıca sebebi ise Balkaya Çiftliği’nin mutfağına giren ürünlerinin %85’inin kendi tarlalarından ya da bulundukları yöredeki tedarikçilerinden gelen doğal ürünler olmasıdır. Bundan dolayı yemeklerde kullandıkları ürünlerin hepsi mevsimi olan ve taze ürünlerdir. Mevsiminde ve taze ürün kullanımının bir sonucu olarak menüler her ay değişiklik göstermektedir. Balkaya Çiftliği böylece bölgedeki halka destek verirken misafirlere en iyi lezzetleri mevsiminde sunmaktadır.

    Balkaya Çiftliği Konaklama

    Balkaya Çiftliği’nde toplam 8 adet konaklama alanı vardır. Bu alanların dört tanesi Aframe, diğer dört tanesi ise Tiny House şeklinde herhangi bir beton malzeme kullanılmadan tamamen ahşap malzemeden üretilmiştir. Böylece çiftliğin genel yapısı olan doğaya saygı ve doğal olma gibi prensipler burada da korunmaktadır.

    Ayrıca Off-Grid yapısından dolayı Balkaya Çiftliği’nde bulunan evlerin hiçbirinde yüksek enerji tüketimine sebep olabilecek teknolojik aletlere yer verilmemiştir. Bununla birlikte her evde tuvalet, banyo, kaloriferli ısıtma sistemi, aydınlatma terasında oturma grubu, çift kişilik yatak ve bir adet day-bed bulunmaktadır.

    Ek olarak, Balkaya Çiftliği pet-friendly bir işletmedir. Yani evcil hayvanları olan kişiler bu işletmeyi gönül rahatlığı ile seçebilirler. Balkaya Çiftliği pet-friendly olmasının yanı sıra gelirlerinin bir kısmını bölgelerindeki veterinerlere fonlayarak sokak hayvanlarının bakımının yapılmasına destek olmaktadır.

    Rezervasyon ve daha fazla bilgi almak için buradan Balkaya Çiftliği’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler