remove
Şehrin Dinamikleri 15-9-2023 3 Dakikalık Okuma

Kahve Tutkunları İstanbul’da Buluşuyor: İstanbul Coffee Festival

  • 249
  • Kahve, birçok insan için yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda bir tutkudur. Kahve içmeyi seven ve bu tutkuyu paylaşan kişiler için ise yıl boyunca çeşitli festivaller düzenlemektedir. İstanbul Coffee Festivali de bu organizasyonların öncüleri arasında yer alıyor.

    İstanbul Coffee Festival Nedir?

    İstanbul Coffee Festivali, ulusal ve uluslararası kahve markaları, ekipman üreticileri, kahve dükkanları ile kahve endüstrisine ilgi duyan tüm paydaşları buluşturan bir organizasyondur.

    Festival boyunca katılımcılar; farklı kahve çeşitlerini deneyimleyebilir, atölye uygulamalarına ve seminerlere katılabilirler. Ayrıca, canlı konserler ve sahne etkinlikleri ile keyifli zaman geçirebilirler.

    İstanbul Coffee Festival Tarihçesi

    İstanbul Coffee Festival, 2014 yılında ilk kez Karaköy’ün simgesel yapılardan biri olan Galata Rum İlkokulu’nda “İstanbul Buram Buram Kahve Kokacak” mottosuyla hayata geçti. İlk olarak gerçekleştiği tarihten itibaren her yıl artan katılımcı sayısıyla kahve severler festivalde bir araya gelmeye devam etti. Sonraki yıllarda İstanbul Coffee Festival, Haydarpaşa Garı ve Küçükçiftlik Park gibi İstanbul’un özel mekanlarında düzenlenerek daha büyük ve ikonik bir etkinlik haline geldi.

    İstanbul Coffee Festival, bu süre içinde farklı şehirlere de ilham kaynağı oldu. Başkent Ankara’da, 2015 yılında ilk kez Bilkent Center’da Ankara Coffee Festival düzenlendi. Ayrıca, Bodrum Coffee Festivali ile beraber İzmir’de de ilk kahve festivali Alsancak Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

    Geçen yıllarla birlikte İstanbul Coffee Festival, kahve tutkunları, sanatseverler ve müzikseverleri bir araya getiren özel bir ekosistemle büyük ve kapsamlı bir organizasyon haline ulaştı.

    2023 İstanbul Coffee Festival Nerede ve Ne Zaman Yapılacak?

    2023 Yılında 9. kez kahve severlerin bir araya geleceği İstanbul Coffee festival, 14 – 17 Eylül tarihleri arasında Tersane İstanbul’da düzenlenecek. Dört gün boyunca katılımcılara ev sahipliği yapacak olan Tersane İstanbul’da toplam 30 konser, 20 Workshop ve seminer gerçekleştirilecek. Ayrıca, 100’den fazla markanın da festivalde yer alması bekleniyor.

    2023 İstanbul Coffee Festival Programında Neler Yer Alıyor?

    2023 İstanbul Coffee Festival etkinlik programında her yıl olduğu gibi pek çok farklı aktivite yer alıyor. Başta kahve tadımları olmak üzere atölye deneyimleri, konserler, canlı performanslar ve seminerler festival kapsamında katılımcılara sunulacak. Bu yıl 14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonda, her gün farklı sanatçılar performanslarını sergileyecek.

    Konser takvimi ve güncel festival programını öğrenmek için https://coffeefestival.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

    2023 İstanbul Coffee Festival Bileti Nereden Satın Alınır?

    Eylül ayında düzenlenecek 2023 İstanbul Coffee Festival biletleri internet üzerinden satışa sunuldu. Biletino ve dsmbilet işbirliği kapsamında İstanbul Coffee Festival biletlerini internet ve mobil platformlardan satın alabilirsiniz.

    İstanbul Coffee Festival, bu yıl da kahve severler için gerçek bir lezzet ve eğlence deneyimi vaat ediyor. Arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle beraber kahve aromalarıyla dolu bu etkinliği birlikte keşfederek tadını çıkarabilirsiniz.

    Diğer Makaleler