remove
Trendler 14-1-2022 5 Dakikalık Okuma

Kış Aylarında Hangi Kumaşlar Tercih Edilmelidir?

  • 1442
  • Kış aylarında kıyafetlerimizde en çok önem verdiğimiz nokta bizi sıcak tutmalarıdır. Giydiğimiz kıyafetler bizi sıcak tutmalı ve aynı zamanda terletmeyen özelliklere sahip olmalıdır. Dolayısıyla kış ayları için polyester ve sentetik malzemelerden üretilen kumaşlar kesinlikle elverişli değildir. Bu malzemelerden üretilen kumaşların soğuktan koruma kapasitesi oldukça düşüktür. Aynı zamanda nefes alır özelliğe sahip olmadıkları için terlememize de sebep olabilir. Peki, kışın hangi kumaşlar tercih edilmelidir?

    Dondurucu Soğukların Vazgeçilmezi: Yün

    Yün kumaşlar kazaklarda, hırkalarda, pantolonlarda, dış giyim ürünlerinde ve atkı, bere gibi kışlık aksesuarlarda sıklıkla kullanılır. Yün doğal bir elyaf türü olduğundan dolayı kış için en elverişli kumaş türlerinin başında gelmektedir. Saf yünlerden üretilen kıyafetler lifleri sayesinde havayı hapsederek vücut ısısının dışarıya geçmesini engeller ve dondurucu soğuklarda bile sıcacık hissetmemizi sağlar. Yün kıyafetler kendi içerisinde merino yünü, alpaka yünü ve kaşmir yün gibi kategorilere ayrılır. Merino yünü Avustralya’daki merino koyunlarından elde edilen ve oldukça sıcak tutan ince bir yün çeşididir. Alpaka develerinden üretilen alpaka yünü ise su geçirmez, lanolin içermez, hava alan, kaliteli ve oldukça sıcak tutan bir yün çeşididir. Kaşmir ise Himalayalar’da dolaşan dağ keçilerinden üretilen en değerli yün çeşitlerinden biridir. Lüks bir kumaş olan kaşmir vücut ısımızı ortama göre ayarlama özelliğine sahip en değerli kumaş türleri arasına girmektedir.

    Yumuşacık ve Sıcacık: Kadife

    Kadife üzerinde bulunan yoğun tüyler sayesinde kışın oldukça sıcak tutan bir kumaş çeşididir. Kadife kumaşlar parlak görüntüsü sebebiyle genelde günlük olarak tercih edilmezler. Kış aylarında katılacağınız şık bir davet için kadife kumaştan üretilmiş elbiseler, bluzlar, ceketler ve dış giyim ürünlerinden birini tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem şık bir tarz elde etmiş hem de soğuktan korunmuş olursunuz.

    Dış Giyimde Şık ve Sıcak: Tüvit

    Tüvit kumaşlar zorlu hava koşullarına oldukça dayanıklı bir kumaş türüdür. Koyun yünlerinden elde edilen bir dokuma yün çeşididir. Rengarenk boyalarla boyanan tüvit kumaşlar genel olarak dış giyim ürünlerinde kullanılır. Özellikle şık ortamlarda tüvit kumaştan üretilmiş ceket, manto veya bir palto tercih ederek hem sıcacık hissedecek hem de şık bir tarz elde etmiş olacaksınız. Kadın manto ve erkek palto modelleri arasından stilinize uygun yapacağınız seçimlerle dikkatleri üzerinize çekeceksiniz.

    Isı Korumada En İyilerinden: Tiftik

    Tiftik yünü Ankara keçilerinden elde edilen ve yüksek sıcak tutma kapasitesine sahip özel bir yün çeşididir. Tiftik keçisinden elde edilen yünler yumuşak olması bakımından diğerlerinden ayrılır. Ayrıca tiftik yünü dikkat çeken bir parlaklığa, yüksek bir elastikiyete sahiptir ve kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özelliklerinden dolayı %100 tiftik yününden elde edilen kumaşlar lüks kumaş kategorisine girmektedir. Tiftik yünü de diğer yünler gibi kazaklarda, hırkalarda, pantolonlarda, dış giyim ürünlerinde, bere ve atkı gibi kışlık aksesuarlarda oldukça fazla tercih edilir.

    Kışın Kurtarıcısı: Deri

    Deri kumaş pek çok hayvanın derisi ve bazı doğal ipliklerin harmanlanmasıyla üretilen kaliteli bir kumaş çeşididir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta soğuktan korumada başarılı olan ve hava geçirgenliği yüksek, nefes alabilen deri çeşididir. Kışın pek çok giyim ürününde deri kumaş tercih edilir. Başta ayakkabılar olmak üzere, dış giyim ürünleri, elbiseler, etekler, eldivenler ve şapkalarda deri kumaş sıklıkla kullanılır.

    Sarar kış mevsimi için özenle hazırlanmış kaliteli ve soğuktan korumada oldukça başarılı olan kış kreasyonunu size sunuyor. Sarar’la hem sıcacık bir kış geçirecek hem de stil sahibi kombinler oluşturabileceksiniz.

    Diğer Makaleler