remove
Özel Seçimler 1-9-2021 5 Dakikalık Okuma

Klasik Desenleri Modernize Ettik: Kazayağı

  • 1570
  • Moda çok uzun yıllardır birbirini tekrar eden ve yeniden güncellenen desenler, kesimler ve tasarımlardan oluşmaktadır. 90’lı yılların tekrardan modaya adapte edildiği son zamanlarda o dönemlerin popüler desenlerinde kazayağı da tekrardan hayatımıza girdi. Modernize edilmiş, stil sahibi ve çok havalı haliyle kazayağı deseni ve en iyi seçeneklerini sizler için yazdık.

    Daha Modern Nasıl Kombinlenir?

    Kazayağı deseni daha nostaljik bir desen algısı yaratsa da çok modern bir görünüm elde etmek mümkündür. Oversize tişört, deri etek ya da pantolonla birlikte görünümünüzü kazayağının nostaljik havasından çıkarabilir ve modern bir hale getirebilirsiniz. Hem daha modern hem de iddialı bir görünüm içinse bol ve uzun kazayağı desenli gömlekleri elbise olarak kullanabilir, çizmelerle kombinleyebilirsiniz. Kazayağı orjinalinde siyah beyaz bir desen olduğundan, modern ve canlı bir görünüm için, pembe ve yeşil tonları kullanmak harika olacaktır. Kazayağı desenli süveterlerin içine beyaz gömlek ve şık bir broşu mini etekler ve kalem pantolonlarla kombinleyerek iş hayatında hem modern hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Canlı renkler ile birlikte kullanılan kazayağı desenli herhangi bir parça büyük bir uyum içinde görülebilir. 

    Klasik desenleri modern bir görünüme kavuşturmak için özellikle canlı ve renkli parçaları, son moda aksesuar ve çantaları kullanmanız kesinlikle çok iyi görünecektir. Klasik desenlerden biri olan kazayağı, her ne kadar farklı renklerde olsa da sıklıkla siyah beyazdır. Bu sebeple çok farklı renkle kombinlenmeye müsaittir. Daha modern bir kombin yapmak içinse bu yeşil, mavi, pembe ve sarı gibi canlı tonlarda pantolon, etek ve bluzlar gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Eğer daha sade bir görünüm isteyenlerdenseniz, aksesuar kullanımında renkli parçalar tercih edebilir ve istediğiniz modern görünüme kavuşabilirsiniz.

    Kazayağı Hangi Ürünlerde Tercih Edilmelidir?

    Genellikle siyah-beyaz desen olarak karşımıza çıksa da renkli kaz ayağı modellerinde kıyafet ve aksesuarlar da görülmektedir. En modern ve şık kombini yapabilmeniz için bu deseni kombininizin her parçasında kullanmamak kesinlikle önemlidir. En şık görünüme kavuşmak içinse, aşağıdaki parçaları tercih edebilirsiniz.

    Kazayağı Desen Kaban

    Kazayağı desen kruvaze kabanlar kış aylarında çok şık görünebilir. Ancak kabanın çok gösterişli olacağını bilmenizi isteriz. Deseni sebebiyle iddialı olan bu kabanın düz renkler tercih edilerek kombinlenmiş olması çok daha iyi bir görünüm oluşturacaktır. Bu kabanla birlikte renkli şallar ve renkli çantalar da sizi çok daha modern gösterecektir. Üstelik trendy bir görünüm de elde edersiniz. Ayrıca Sarar’da modelinin yanı sıra kalitesi ile tarzınıza yön verebileceğiniz kadın kaban ve erkek kaban çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

    Çanta-Cüzdan

    Kombin yapılması zor bir desen olarak bilinse de aslında basit kurallarla çok şık olmak mümkündür. Çanta cüzdan gibi ürünlerde kazayağını tercih etmek bu deseni kullanmak için kolay bir adım olacaktır. Göz yoran bir desen olduğu için kombin yaparken diğer parça ya da parçaların tek renk ve sade olması gerekir. Bu desenin bir diğer zor tarafı da sizi olduğunuzdan daha kilolu göstermesi olabilir. Bu sebeple kilo probleminiz varsa çanta ve cüzdanlarda tercih edeceğiniz bu desenle çok modern görünebilirsiniz.  Detay olarak tercih edecekler için birçok aksesuar seçeneği de mevcuttur.

    Süveter-Kazak

    Bu desenin özellikle kışlık bir desen olduğunu söylemekte fayda vardır. Bu sebeple trikolarda, kazak, süveter ve hırkalarda sıklıkla görebiliriz. Ancak önemli olan bu parçaların nasıl kombinlenmesi gerektiğidir. Daha modern bir görünüm için, jean pantolonlar, bol uzun etekler, uzun çizmeler ve mini etekleri tercih edebilirsiniz. Bu kombinlerde en önemli olan ise renklendirmek olacaktır. Özünde siyah beyaz bir desen olduğu için renk kesinlikle gereklidir.

    Etek-Elbise

    Siyah-beyaz deseni artık bir klasik olsa da, günümüzde tasarımcılar farklı renklerde kazayağı desenleri çalışarak modernize edilmiş parçalar tasarlamaktadırlar. Kazayağı deseninin yeniden tasarlanması çok daha modern bir hava yaratmıştır. Bu sebeple çok dikkat çeken etek ve elbiselerde siyah beyaz klasik desenden ziyade renkli kazayağı desenlerini tercih edebilirsiniz. Ancak bu renkli seçimleri kombinlerken düz renk parçalarla kombinlemek çok daha havalı görünecektir. Daha çok günlük şıklık için ideal bir desen olan kazayağını etek ve elbiselerde tercih ederken kumaş seçimine de dikkat etmek gerekir. 

    Diğer Makaleler