remove
Trendler 29-5-2023 5 Dakikalık Okuma

Kol Düğmesi Nasıl Seçilir ve Nasıl Takılır?

  • 663
  • Klasik giyimde takım elbiseler oldukça önemli yere sahiptir. Takım elbise modellerini özelleştiren aksesuarların başında da kol düğmeleri gelir. Kol düğmeleri, resmi bir ortamda tarzınızı göstermenizi sağlarken görünümünüze de şıklık katar.

    Kol düğmesini boyut, tasarım, materyal, renk, desen ve tarz gibi detayları göz önünde bulundurarak seçebilirsiniz.

    Kol düğmesini birkaç basit hamleyle hızlı ve kolay bir şekilde takabilirsiniz. Peki, kol düğmesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

    Kol Düğmesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Nokta

    Pek çok boyut, form, materyal ve renk seçenekleri bulunan kol düğmelerini seçerken dikkat etmeniz gereken 6 nokta aşağıdaki gibidir:

    1. Boyut: Kol düğmelerinin boyutu, tercih ettiğiniz kıyafetin koluyla uyumlu olmalıdır. Gereğinden fazla küçük ya da büyük bir düğme, istenmeyen bir görüntü oluşturabilir.
    2. Renk: Düğmelerinin rengi, kıyafetinizin rengiyle uygun seçilmelidir. Örneğin; siyah bir ceket tercih ediyorsanız kol düğmelerini siyah ya da gümüş renkte seçebilirsiniz.
    3. Form: Kol düğmeleri çeşitli şekil alternatiflerine sahiptir. Kare, yuvarlak gibi klasik tasarımların yanı sıra kompleks tasarımlar ve semboller içeren düğmeler de vardır. Kıyafetinize ve tarzınıza hitap eden bir kol düğmesi seçmek, bütünlük içeren bir görüntü oluşturmanızı sağlar.
    4. Materyal: Çelik, metal, taş, ahşap, cam gibi materyaller kullanarak kol düğmeleri tasarlanır. Kullanacağınız ortama, kullanım amacınıza ve tarzınıza bağlı olarak materyal seçimi yapabilirsiniz.
    5. Diğer aksesuarlarla uyumu: Kol saati, kemer ya da mendil ile uyumlu bir kol düğmesi seçebilir, böylece daha şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.
    6. Kalite: Kol düğmesini günlük kullanım için, özel günlerde tercih etmek için ya da koleksiyon yapmak için tercih edebilirsiniz. Kullanım sebebiniz her ne olursa olsun kalite, önceliğinizdir. Kaliteli bir kol düğmesi, uzun süre kullanım imkânı sağlar. Şık bir tarz yakalamanıza yardımcı olur.

    Giyim sektörünün öncülerinden biri olan Sarar, birbirinden tarz kol düğmesi modellerini beğeninize sunar.

    Kol Düğmeleri ile Saat ve Diğer Aksesuarlar Nasıl Kombinlenmelidir?

    Klasik giyim elegan bir görünüm kazanmak için tercih ettiğiniz bir tarz olabilir. Klasik giyimde stilinizi yansıtmak ve beğenilerinizi göstermek için aksesuarları tercih edebilirsiniz.

    Kol düğmesi, takım elbiseye karakter katan özel bir aksesuardır. Kol düğmesini saatiniz ve diğer aksesuarlarınızla kombin yaparak göz alıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Aksesuar kombinasyonu yaparken bazı faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Peki, bu faktörler nelerdir?

    Renk

    Aksesuarlarla renk uyumu, karmaşık bir görüntünün önüne geçer. Klasik giyime oldukça yakışan gümüş rengini kullanarak saat, düğme ve iğne kombinasyonu yapabilirsiniz.

    Materyal

    Her materyal kendi yapısını tarzınıza katar. Bu sebeple birden fazla materyal kullanmak yerine aynı materyalden imal edilen aksesuarları tercih edebilirsiniz. Deri bir saatle, deri bir kol düğmesi ve cüzdan tercih edebilirsiniz.

    Tarz

    Giyiminiz tarzınızı yansıtır. Aksesuarlarla tarzınızı tamamlayabilir ve daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz. Örneğin; resmi bir etkinlikte şıklığınızı artırmak için çelik bir kol düğmesi ve klasik bir saat kullanabilirsiniz.

    Denge

    Hangi giyim tarzından yana olursanız olun aksesuar kullanımında aşırıya kaçmaktan kaçınmalısınız. Üst üste geçmiş, göz yoran ve fazla aksesuar kötü bir görüntüye sebep olabilir. Birbiriyle uyumlu iki ya da üç aksesuar tercih etmek daha ideal bir seçim olabilir. Uyumlu aksesuar seçiminde zorlanıyorsanız kravat mendil kol düğmesi kombinasyonlarını tercih edebilirsiniz.

    Kol Düğmesi Nasıl Takılır?

    Kol düğmesi takmak için birkaç basit adımı takip etmelisiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek kol düğmesini takabilirsiniz:

    • Kol düğmesi delikleri olan bir ceket ya da gömlek tercih etmelisiniz.
    • Düğmeleri kıyafetlerinizi giydikten sonra takmalısınız.
    • Kol düğmesini iki parçaya ayırarak kol deliğinden geçirmelisiniz.
    • Kıyafetinizi sıkıca tutması için kol düğmesinin ayırdığınız parçalarını birleştirmelisiniz.
    • İşlemi diğer kol için de gerçekleştirmelisiniz.
    • Kol düğmesi takarken giysinizin zarar görmemesi ve kol düğmesinin düşmemesi için dikkatli olmalısınız.

    Estetiği ve zarafeti beraberinde getiren kol düğmeleriyle kombininizi tamamlayabilirsiniz.

    Sarar, farklı kullanıcılara uygun kol düğmeleri tasarlar. Klasik kol düğmelerinden modern çizgiler taşıyan tasarımlara varana kadar zengin ürün yelpazesini sizlerin beğenisine sunar.

    Siz de tarzınıza, kıyafetlerinize ve kullanım amacınıza uygun kol düğmesi modellerine erişmek için Sarar’a uğrayabilir, ya da sarar.com’u ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler