remove
Tips & Tricks 25-3-2022 5 Dakikalık Okuma

Kravat Nasıl Bağlanır? 4 Farklı Kravat Bağlama Stili

  • 1906
  • İş hayatı, ofis ortamı, özel davetler ve etkinlikler gibi yerlerde şık görünmek her zaman önemlidir. Kıyafetler özenle seçilir ve şık bir görünüm için tüm ayrıntılar düşünülür. Gömleklere, ceketlere, takım elbise modellerine eşlik eden ve son noktayı koyan en vazgeçilmez aksesuar ise kravattır. Kıyafete uygun şık bir kravat, görüntüyü bütünüyle tamamlar. Bu önemli aksesuarı bağlamak herkesin küçük yaşlarda öğrendiği bir şeydir. Genelde çoğu insanın tercih ettiği klasik bağlama stilinin yanında özgün bir görünüm için farklı bağlama teknikleri de vardır.

    Kravat Nasıl Bağlanır?

    Herkes tarafından bilinen, en basit ve hızlı bağlama stili olan dörtlü düğüm tekniği en klasik bağlama çeşididir. Kravatın geniş kısmı sağ tarafa gelecek şekilde yakaya yerleştirilir.  Kravatın geniş ucu sağ elle tutularak dar ucun üzerinden sol tarafa getirilir. Önce dar ucun arkasından tekrar sağ tarafa, sonra da üstünden geçirilerek tekrar sol taraf alınır. Geniş ucu, ortaya çıkan düğümün arkasından yukarı getirilerek ardından düğümün içindeki boşluktan aşağı doğru çekilir. Bu adımları uygularken boşluk bırakmadan sıkıca yapmaya dikkat edilir. İlk olarak okullarda formalarımız için öğrendiğimiz bu klasik yöntemi farklı stiller yaratmak için çeşitlendirmek de mümkündür. Genel olarak bu bağlama yöntemi üzerinden küçük değişiklikler yaparak farklı tarzlar yaratabiliriz.

    Farklı Kravat Bağlama Stilleri Nelerdir?

    1. Basit Düğüm/Dörtlü Düğüm Tekniği: Herkesin bildiği klasik bağlama çeşididir. Fakat bu şekilde değişik bir tarz yaratmak mümkün değildir. Görüntüye farklı bir stil kazandırmak için yukarıda anlatılan bağlama yöntemini yaptıktan sonra üçgen düğümün alt kısmında iki tane bülbül yuvası oluşturarak tamamen takım elbisenin havasını değiştirebilirsiniz.

    2. Prens Albert Düğümü Tekniği: Klasik düğümden farklı olarak iki tur atılacağı için yakaya yerleştirirken  geniş ucu daha uzun olacak şekilde yerleştirilir. Sağ el kullanılarak geniş ucun, dar ucun etrafında iki tur atması sağlanır. Daha sonra geniş ucu, oluşan düğümün arkasından yukarı alınır. Düğümün içindeki boşluktan geçirilerek aşağı çekilir. Bu teknikte dolgun bir düğüm oluşacağı için büyük yakalarda daha hoş görünecektir.

    3. Yarım Windsor Tekniği: Yarım Windsor tekniğinde klasik teknikten farklı olarak geniş ucu önce dar ucun arkasından yukarı getirilerek tekrar dar ucun üstünden ön taraf alınır. Daha sonra düğümün arkasından dolaştırılarak sol tarafa getirilir. Düğümün arkasından tekrar yukarı alınıp düğümün içindeki boşluktan aşağı çekilerek sıkıştırılır. Bu yöntemde kravatın ucu daha uzun gözükecektir. Dolayısıyla genelde uzun boylu erkekler tercih etmelidir.

    4. Çift Windsor Tekniği: Yarım Windsor tekniğinden farklı olarak geniş ucu dar ucun arkasından yukarı getirilme işlemi sağ ve sol olmak üzere iki taraftan da yapılır. Daha sonra son adım olan düğümün içindeki boşluktan geçirilerek aşağı doğru çekilir.  Çift Windsor tekniği en zor ve karmaşık tekniklerden biridir. Bu yöntemde kravat Prens Albert tekniğinde olduğu gibi daha büyük görünür.

    Bunun gibi en sık tercih edilen yöntemlerin dışında tam 4000 çeşit kravat bağlama tekniği vardır. Kent düğümü tekniği, Oryantal düğümü tekniği, Kelvin düğümü tekniği, Christensen düğümü tekniği, Cafe düğümü tekniği bunlardan sadece birkaçıdır. Yine gençler tarafından sıklıkla tercih edilen fit kravatlar da ufak nüanslarla tamamen değiştirilebilir. İster klasik düğüme eşlik eden bülbül yuvalarıyla ister diğer farklı bağlama teknikleriyle fit kravatlarla da özgün bir tarz yaratmak mümkündür. Erkeklerin çoğu bir ya da iki bağlama stilini bilse de zarafetin ve kalite sahibi olmanın bir göstergesi olan kravatın değişik bağlama yöntemlerini her erkek öğrenmelidir.

    Diğer Makaleler