remove
Tips & Tricks 24-11-2022 4 Dakikalık Okuma

Masa Örtülerinde Leke Çıkarma Tüyoları

  • 767
  • %100 Pamuklu Masa Örtülerinden ve Runnerlardan Leke Çıkarmanın Kolay Yolları

    Pamuklu masa örtüleri ve runnerlar şık sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Özel davetlerde ve yemeklerde özenli sofraların şık dokunuşlarıdır.

    Dekoratif olarak tercih edilen ve güzel bir görünümü davet sağlayan genellikle pamuklu formları ile masa örtüleri ve runnerların kullanımı esnasında kirlenmesi ise kaçınılmazdır. Pamuklu kumaşların sıvıların her çeşidini hızlı bir şekilde emdiği ve oluşan bu lekeleri çıkarmanın uğraştırıcılığı ise bilinen bir gerçektir. Peki bu ev tekstil ürünlerinin temizliği nasıl yapılmalı? Yeniden kullanacağınız özel yemeklerde örtülerinizde kalıcı lekeler istemiyorsanız bakımları esnasında dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda inceleyebilirsiniz.

    Pamuklu Masa Örtülerinden ve Runnerlardan Leke Çıkartmanın İpuçları

    Pamuklu masa örtüleri ve runner örtülerin temizliğinde, lekeye doğru şekilde bekletmeden müdahale etmek önemlidir. Böylece lekenin kalıcılığı ve yayılımı engellenmiş olur.

    Oluşan lekeye müdahale etmek için öncelikle ılık su ile ıslatılmış bir beze ihtiyaç vardır. Ardından lekenin üzerine tampon hareketler ile ilk müdahale gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bulaşık makinesinde kullanılan bulaşık deterjanlarının kapsülünü eriterek, lekenin silineceği ılık suyun içerisine karıştırıp, bez yardımıyla ve yumuşak hareketlerle leke üzerine uygulama yapılabilir.

    Davet masalarının zarif süsleri mumlar, dekorasyonu tamamlayan ve şık bir ambiyans yaratan kreatif ürünlerdir. Mumlar eridikçe masaya damlamaları olasıdır, bir sonraki kullanımda temiz bir görünüm için mum lekelerinden örtüyü arındırmak gerekir. Bunun için ilk olarak kazıyıcı ancak keskin olmayan bir gereçle mumun üst katmanı kazınmalı, sonrasında o bölgeye yağlı kağıt sererek üzerine mumun eriyebileceği sıcaklıkta ütü bastırılmalıdır. Böylece mumun erimesini ve örtüden kağıt havluya geçmesini sağlayabilirsiniz.

    Pamuklu masa örtüsünde ve runnerlarda oluşan yağ lekelerini temizlemek için öncelikle lekenin oluştuğu bölgeye kağıt havlu ile bastırarak yağın fazlalığı alınmalıdır. Daha sonra yağ lekesi üzerine bir miktar tuz ya da varsa bebek pudrası dökerek yaklaşık 15 dakika bekletilmelidir. böylece lekenin masa örtüsüne daha fazla işlemesine engel olabilirsiniz. Sonrasında yıkama talimatlarına uygun bir yıkamayla lekeden kurtulabilirsiniz. Uygulanabilecek bir diğer yöntem ise sıvı bulaşık deterjanını leke yeni oluşmuşken üzerine dökmek ve bekletmektir, daha sonra makinede yıkanmasıyla yağ lekesi iz bırakmadan çıkacaktır.

    Sık karşılaşılan bir diğer leke türü ise çay lekesidir. Müdahale edilmeden beklenirse çay lekesi pamuk kumaş tarafından hızla emilir ve bulunduğu bölgenin rengini değiştirir. Çay lekesinin kalıcı bir şekilde oluşmaması için öncelikle fazla sıvı kağıt havlu veya peçete yardımıyla alınmalıdır. Sonrasında yıkama talimatlarına uygun olacak bir yöntemle lekeden kurtulabilirsiniz.

    Kaliteden ödün vermeyen tarzıyla, ev tekstil ürünlerinin öncüsü Sarev’de davet masalarınızın ya da dekorasyonunuzun modern ve şık bir görünüme kavuşmasını sağlayacak farklı tasarımlara sahip pamuk masa örtüleri ve runner masa örtüler yer alıyor.

    Diğer Makaleler