remove
Sarev 14-1-2022 4 Dakikalık Okuma

Masa Örtüsü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • 1481
  • Masa örtüsü masalarımızı tozdan, kirden, lekeden ve çizilmelerden koruyan ve farklı kumaş türlerinden üretilen örtülerdir. Fakat her zaman masa örtüsünün tek amacı masamızı dış etkenlerden koruması değildir. Masa örtüleri işlevsel olmasının yanında ayrıca estetik aksesuarlardır. Yani, masalarımızda şık bir görüntünün oluşturulmasında rol oynayan ana karakterlerden biridir. Masa örtüleri sofra dekorasyonunun temelini oluşturan ürünlerdir. Şık bir sofra hazırlarken ilk olarak şık bir masa örtüsü seçmek gerekir. Daha sonra da bunu şık bir yemek takımıyla tamamlamak gerekir. Peki, masa örtüsü seçerken nelere dikkat edilmelidir? Gelin şık sofraları hazırlamada oldukça etkili olan masa örtüsü seçmenin ipuçlarına beraber bakalım.

    Doğru Boyutlarda Masa Örtüsü Seçin

    Masa örtüsünün rengi ve deseni gibi estetik özelliklerinden önce boyutunun masa ölçüsüne uygun olması gerekir. Masanın kenarlarından yere kadar uzanan aşırı büyük bir masa örtüsü ya da tam aksine masanın kenarlarına kadar bile uzanmayan aşırı kısa masa örtüleri hoş bir görüntü sağlamayacaktır. Masa örtüsünün boyutu belirlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta masa örtüsünün, masanın her kenarından eşit derecede sarkmasıdır. Masanın kenarlarından 15-20 cm kadar eşit olarak sarkacak büyüklükte bir masa örtüsü masanızın şık görünmesi için en ideal boydur.

    Masanın Şekline Göre Masa Örtüsünün Şeklini Belirleyin

    Masa örtüsü seçerken önemli olan noktalardan biri de masa örtüsünün şeklidir. Yuvarlak bir masaya dikdörtgen veya dikdörtgen bir masaya yuvarlak masa örtüsü sermek kötü bir görüntü oluşturur. Masanın şekli ne ise masa örtüsünün de şekli aynı olmalıdır. Yuvarlak bir masaya kare ya da dikdörtgen masa örtüleri kullanmak dağınık ve karmaşık bir görüntüye sebep olacaktır.

    Uyumlu Renklerde Masa Örtüsü Tercih Edin

    Masa örtüsü seçiminde en zevkli nokta masa örtüsünün rengini belirlemektir. Masa örtüsünde renk söz konusu olduğunda geniş bir yelpaze karşımıza çıkmaktadır. Masa örtüsünün rengini belirlerken gündelik bir sofra mı yoksa şık bir sofra mı olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Resmi ve şık masalar hazırlarken masa örtüsünün büyük desenlere sahip olmaması gerekir. Minimalist desenlere sahip veya düz ve sade masa örtüleri tercih edilmelidir. Bunun dışında şık masalar için kesinlikle açık renklere sahip masa örtüleri seçilmelidir. Kahvaltı sofraları gibi gündelik masalar hazırlarken desenli ve renkli masa örtüleri tercih edebilirsiniz.

    Kaliteli Kumaşlara Sahip Masa Örtüleri Tercih Edin

    Masa örtüsü masanın görselliğini zenginleştirecek kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Gündelik masalar için pamuklu, yünlü, polyester kumaşlardan üretilen masa örtüleri kullanılırken şık sofralar için genellikle saten, ipek ve keten kumaştan üretilmiş masa örtüleri tercih edilir.

    Yemek Takımı ile Uyumlu Masa Örtüsü Kullanın

    Masa örtüsü seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de masa örtüsünün kullanılacak olan yemek takımıyla uyumlu olmasıdır. Yemek takımlarının modern ya da klasik olmasına göre farklı kumaş türlerinde ve renklerde masa örtüsü kullanılması gerekir. Eğer yemek takımları desenli ve canlı renklerde ise masa örtüsü seçimi düz ve sade tarzdan yana olmalıdır. Eğer yemek takımlarınız sade ve minimalist özelliklerde ise canlı renklerde ve çeşitli desenlere sahip masa örtüleri de kullanılabilir.

    Yukarıda saydığımız özelliklere göre doğru masa örtüsü seçerek şık masalar yaratmanız mümkün. Masa örtüsü seçerken boyutu, rengi, desenleri, şekli gibi özelliklere dikkat ederek en şık sofraları ister misafirleriniz için isterseniz de kendiniz için yaratabilir, harika yemeklerin tadını görsel bir şölen içerisinde çıkarabilirsiniz. Birbirinden çeşitli Sarev masa örtüleri ile en güzel masa sizin masanız olacak.

    Diğer Makaleler