remove
Trendler 15-8-2023 8 Dakikalık Okuma

Mayıs Ayının Stil İlhamı

  • 343
  • Moda dünyasının ikonik isimleri Malcolm McLaren ve Twiggy, 20. yüzyılın ikonik figürleri olarak kolektif moda hafızamızda derin izler bırakmış isimlerdir. Her biri kendi dönemlerinde farklı tarzları ve etkileyici kişilikleri ile moda sahnesinde öncü rol oynamışlardır. Benzersiz tarzlarıyla hem dönemlerinin ötesinde bir etki yaratmış hem de kendi jenerasyonlarına ilham vermişlerdir. McLaren, isyankâr ve yenilikçi yaklaşımıyla punk kültürünün ilk akla gelen ismi olarak anılırken Twiggy ise çocuksu ve zarif görünümüyle 1960’ların modasına yön verdi. İkisinin de giyim tarzları, dönemlerinin ruhunu yansıtan ve günümüzde bile ilham kaynağı olan benzersiz örneklerdir. Stil İlhamı konseptimizde bu ay Malcolm McLaren ve Twiggy’nin giyim tarzlarını daha yakından inceleyerek moda dünyasına katkılarına değineceğiz. Ayrıca tarzlarının öne çıkan özelliklerine de göz atacağız.

    Twiggy, moda ve kültürün ikonik figürlerinden biridir. Kısa süre içinde dünya çapında tanınan ve modanın dönüştürücü gücünü yansıtan Twiggy, küçük yaşta mankenlik dünyasına adım atmıştır. Kısa saç kesimi, belirsiz cinsiyet sınırları ve minimal makyajıyla popüler olmuştur. Modanın yüzünü ve vücut dilini dönüştüren gençlik ve enerjiyi yansıtan bir ikon olarak tarihe geçmiştir. Twiggy’nin tarzı, kıyafetleriyle kendine özgü bir ifade bulan cesur ve özgür ruhunu yansıtıyordu. Minik etekleri, geometrik desenleri, renkli çorapları ve kabarık saçlarıyla “mod” olarak adlandırılan dönemin özgün tarzını temsil etmiştir. Moda dünyasında klasik hale gelen bu stiller günümüzde halen etkisini sürdürmeye de devam ediyor. Kariyerinin yanı sıra Twiggy’nin yaşam tarzı da oldukça dikkat çekiciydi. Her zaman sade ve minimal tarzı benimseyerek rahat ve şık görünmeyi tercih etmiştir. Moda dünyasının ötesinde oyunculuk ve şarkıcılık gibi alanlarda da kendini gösteren Twiggy, genç yaşlardan itibaren yaptığı tercihlerle modern kadının gücünü simgelemeyi başarmıştır.

    The Face of 66 (66’nın yüzü) olarak anılan ve modanın yüzü haline gelerek yıllar boyunca birçok dergi kapağını süsleyen Twiggy, sizin de ilham kaynağınız olabilir. Twiggy’nin sade ancak bir o kadar da göz alıcı ilk kombinini oluşturmak için sadece bir parçaya ihtiyacınız var. Zarif duruşu, şık detayları ve göz alıcı rengi ile Arline Koyu Lila Elbise hedeflediğiniz stili yakalamanız için ideal bir parçadır. Bu şık elbiseyi tamamlamak için Gri Elegant Kadın Çanta tercih etmeniz yeterlidir. Her nerede olursanız olun bu kombinle tüm gözlerin dikkatini çekeceğinizden emin olabilirsiniz.

    Sofistike kombinlerle farklı bir görünüm yaratmayı sevenlerdeniz Twiggy’nin ikinci kombini size esin kaynağı olabilir. Ofis kombini olarak değerlendirebileceğiniz bu kombini oluşturmaya Sileny Yeşil Etek ile başlayabilirsiniz. Pastel rengi ve katmanlı görünümüyle kombine hareket kazandırma potansiyeline sahip olan bu eteği pek çok kombinde kullanabilirsiniz. Sofistike stilimizi oluşturmaya devam edelim… Briana Ekru Bluz ve Sileny Yeşil Ceket, bu kombinde kullanmanızı önerdiğimiz diğer parçalar. Twiggy’nin tarzından ilham alıyorsanız sıradışı aksesuarların kombinlerdeki önemini tahmin edebilirsiniz. Bu yüzden de hazırladığınız bu kombini Mikrofiber Kravat ile tamamlamak sizin için pek sıradışı olmayabilir.

    Twiggy’nin kombinlerinde sık sık kullandığı etekler sizi de cezbediyor ise hemen sıradaki kombine göz atalım. Sade ancak zarif bir görünüm sunan bu kombin için Paul Gül Kurusu Etek tercih etmeniz faydalı olur. Bu şık etekle eşleştirebileceğiniz pek çok seçenek var. Ancak size önerimiz, Alina Beyaz Gömlek. Büzgülü bel detayı sayesinde feminen görünümü vurgulayan bu harika gömleğin üzerine Luiza Siyah Şal alabilirsiniz. Twiggy’nin ikonik stilinden esinlenerek hazırlayacağınız bu kombin ile davetlere ve iş toplantılarına katılabilir veya sevdiklerinizle bir şeyler içmeye gidebilirsiniz.

    Zahmetsizce sevdiğiniz kombinleri hazırlamak ve harika görünmek için Sarar kadın giyim koleksiyonunda bulunan kaliteli tasarımları tercih edebilirsiniz.

    Moda dünyasının öncülerinden biri olarak anılan Malcolm McLaren, sadece müzik sahnesinde değil giyim tarzı ve kültürel yenilikleriyle de ön plana çıkan bir isimdir. Sanatçı, yönetmen, müzik yapımcısı ve moda tasarımcısı olarak çok yönlü kariyere sahip olan McLaren’ın hayatı, kariyeri ve tarzı detaylarla doludur. McLaren, müzik kariyerine adım atmadan önce moda tasarımı ve kültürel inovasyon alanında büyük adımlar atmıştır. Özellikle 1970’lerde punk kültürünün yaratıcısı olarak anılan McLaren, bu dönemde punk estetiğini moda sahnesine taşıyarak asi ve isyankâr bir tarz yaratmıştır. Yaşam tarzı da onun yaratıcı ve isyankâr kimliğiyle örtüşüyordu. Gençler arasında bir ikon haline gelen McLaren, çeşitli tarzları bir araya getirerek özgün bir giyim stili oluşturdu. Punk estetiği, renkli kıyafetler, cesur desenler ve özgün aksesuarlar onun karakteristik görünümünü oluşturdu. Kültürel devrimin katalizörü olan McLaren’ın yaşam tarzı ve stili, bugün bile genç kuşaklara ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

    Malcolm McLaren’ın inceleyeceğimiz ilk kombini rahatlığa önem veren kişilere hitap ediyor. Casual tarzın şıklığını, konforunu ve işlevselliğini önemsiyorsanız McLaren’dan esinlenerek bu kombini hazırlayabilirsiniz. Günün farklı saatlerine uyum sağlayabilecek niteliklere sahip olan bu kombini oluşturmak için Sarar koleksiyonlarından faydalanmanızı öneriyoruz. Şık görünümlü Eleta Çizgili Kırmızı Gömlek ve bağcık detaylı Ely Siyah Pantolon, hayalini kurduğunuz konforu size sağlayacak. Zarif bir dokunuşla kombinizi tamamlamak için Sarar Bisiklet Yaka Triko tercih etmeniz faydalı olur.

    Malcolm McLaren gibi kombinlerinde desenleri kullanmayı seven bir tarzınız varsa sıradaki kombin tam size göre! Retro görünümlü sade fakat şık kombinler, hemen hemen her ortama ve mekana uyum sağlar. Bu yüzden biraz sonra detaylarını paylaşacağımız kombinle hem sevdiğiniz kafede sabah kahvenizi içebilir hem de öğleden sonra toplantılara katılabilirsiniz. Günün her saatini karizmatik bir görünümle geçirmenize olanak sunan kombini hazırlamak için ihtiyacınız olan parçalardan biri Enric Beyaz Pantolon. Keten kumaşı sayesinde maksimum konfor sağlayan bu pantolonun üzerine Sarar Bisiklet Yaka Beyaz T-shirt giyebilirsiniz. Sade şıklığı hoş bir dokunuşla tamamlamak için ise Jam Koyu Gri Ceket tercih etmelisiniz. Ceketin desenli tasarımı ve muhteşem kalıbı sayesinde fark yaratan bir şıklık sergileyebilirsiniz.

    Söz konusu Malcolm McLaren olunca karşımıza sık sık rahatlığın ön planda olduğu kombinler çıkıyor. Konforuna önem veren kişilere ilham kaynağı olacak nitelikte olan üçüncü kombinde de bunu açık bir şekilde görebilirsiniz. Özellikle hafta sonu veya sinemaya giderken değerlendirebileceğiniz bu harika kombini hazırlamak için hangi parçaları kullanabileceğinize değinelim. Costelle Siyah Koton Pantolon ve O Yaka Beyaz Basic Tişört McLaren konforunu yakalayabileceğiniz önemli parçalardır. Pantolonun şık duruşu ve tişörtün yumuşak yapısı gün boyu rahat etmenize yardımcı olacak. Bu enerjik kombini tamamlamak için Eleta Slimeo Beyaz Gömlek tercih etmenizi öneriyoruz. Daimi şıklığı sunan bu gömleğin özel kumaşı sayesinde pek çok kombinde bu gömleği kullanmak isteyebilirsiniz. Malcolm McLaren bu üç kombini ile size stil ilhamı verebilir. Bu kombinlerden esinlenerek kendi tarzınızı yaratmak için Sarar erkek giyim koleksiyonlarında bulunan özel tasarımları tercih edebilirsiniz.

    Bu ayın stil ilhamı yazımız ile kariyerleri ve tarzlarıyla herkese ilham veren iki önemli sanatçının kombinlerini mercek altına alarak değerlendirdik. Yazımızda verdiğimiz detaylar ve önerilerle size esin kaynağı olmayı amaçlıyoruz. İhtiyacınız olan her şeyi kolaylıkla bulabileceğiniz Sarar, modern ve zarif koleksiyonlarıyla sizleri bekliyor.

    Diğer Makaleler