remove
Trendler 17-10-2022 4 Dakikalık Okuma

Meme Kanserinin Güçlü Sembolü

  • 855
  • Meme Kanserinin Güçlü Sembolü: “Pembe Top Sahada”

    Dünya çapında yaklaşık her 8 kadından birinin mücadele etmek zorunda kaldığı meme kanseri, oldukça sık karşılaşılan kanser türlerinden olma niteliğini sürdürüyor. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken tanı ve tedavinin hayati önem taşımasıyla farkındalık uyandırmak için Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğinde, 2014 yılında  “Pembe Top Sahada” projesi hayata geçirildi. Meme kanseri ile savaşın simgesi olan pembe kurdele basketbol sahasında pembe top olarak boy gösterdi.

    Pembe Top Sahada projesi, 2014 – 2015 basketbol sezonunda, Anadolu Efes ile UNICS Kazan takımının Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmasıyla başladı ve ilk hava atışını sevilen oyuncu Beren Saat gerçekleştirdi.

    Pembe Top En Zorlu Mücadelelerinde Kadınların Yanında

    Kadınlarda görülen kanser türleri arasında birinci sırada olan meme kanserini farkındalık sahibi olarak, erken tanı ve tedavi ile yenmek mümkün. 40 yaş üstü bireylerin her yıl muayene olması gerekirken, 40 yaş altı bireylerin her ay kendi kontrollerini sağlayarak ve 3 yılda bir doktora giderek erken tanı ihtimallerini artırmaları oldukça önemlidir. Ekim ayı tüm dünyada meme kanseri farkındalık ayı olarak geçmektedir ve erken tanı ve tedavinin önemini vurgulamak için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Kadınların büyük çoğunluğu sonuçlarını öğrenmekten endişe duyduğu için meme kanseri kontrolünü aksatabiliyor. Bu sebeple Anadolu Sağlık Merkezinin meme kanseriyle mücadele konusunda hayata geçirdiği projeler arasında yer alan Pembe Top Projesi; Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün iş birliğiyle, insanların farkındalığını yükseltmek için harekete geçti.

    Avrupa ülkeleri arasında, meme kanserinin 40 yaş altı bireylerde görülme sıklığında Türkiye’nin birinci sırada yer alıyor olması erken tanı ve teşhisin oldukça önemli olduğunu ve bu konuda hızlı bir şekilde gelişme kaydetmemiz gerektiğini anlatıyor.

    Pembe Top ve Anadolu Efes Gücünü Birleştiriyor

    Basketbolun mücadeleci takım ruhundan ilham alan Pembe Top Projesi, Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün iş birliğiyle kadınlara mücadelenizde yalnız değilsiniz mesajı veriyor ve farkındalıklarını yükseltmek için onlara destek oluyor. Pembe top, her yıl başka bir gönüllü ünlünün elinden havalanarak maçı başlatıyor. İlk hava atışını yapan gönüllü ünlüler sayesinde farkındalığın yükseltilmesi ve meme kanseriyle mücadele konusuna bir kere daha dikkat çekmek amaçlanıyor.

    Meme kanseriyle mücadeleye destek vermek istiyorsanız, Pembe Top Projesi kapsamında her yıl ekim ayında gerçekleştirilen Anadolu Efes basketbol maçlarına katılabilirsiniz. Bu sayede meme kanseri konusunda farkındalığın yükselmesine katkı sağlayabilir, Anadolu Efes basketbol takımının yanında olarak desteğinizi gösterebilirsiniz.

    2022 yılında Pembe Top projesi dokuzuncu kez hayata geçiriliyor. 21 Ekim Cuma günü Anadolu Efes Spor Kulübü – ALBA Berlin Euroleague mücadelesinde hava atışı Pembe Top ile gerçekleştirilecek. Meme kanserinde erken tanı ve farkındalığın oluşmasından önemli rol oynayan Pembe Top, karşılaşmada yeniden havalanacak.

    Sarar, meme kanserinde erken tanı desteklemekte olup gelecekte de Anadolu Efes ile farklı farkındalık projelerinin daha fazla kişiye ulaşmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. #erkenteşhishayatkurtarır

    Anadolu Efes – Alba Berlin maçına bilet almak ve bu farkındalık projesine destek olmak için tıklayınız.

    Diğer Makaleler