remove
Trendler 29-5-2023 6 Dakikalık Okuma

Mevsim Geçişlerinin Vazgeçilmez Parçası: Deri Ceketler!

  • 449
  • Deri ceket sezonu geldi! Mevsim geçişlerinin favori parçaları arasında olan deri ceketleri daha çok görmeye başlayacağız. Bahar aylarında 7’den 70’e her yaş grubunda deri ceket kombinlerine rastlarız. Çünkü deri ceket giymenin yaşı yoktur. 20 yaşlarında genç bir kızın bohem veya 50 yaşlarında bir hanımefendinin zarif kombininde de bu eşsiz parçaları görebilirsiniz.

    Deri Ceket Modası

    Deri ceket gardırobun joker parçasıdır, her kıyafetle kolay bir şekilde kombinlenebilir. Moda var olduğu sürece varlığını sürdürecek olan deri ceketlerden en az bir tane edinmek harika bir yatırım olur. Zengin renk ve model seçeneği bulunan deri ceketlerle göz alıcı kombinler oluşturmak için önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

    5 Farklı Deri Ceket Kombin Önerisi

    Daha çok mevsim geçişlerinde tercih edilse de aslında deri ceketi her mevsimde kullanmak mümkündür. Deri ceket denildiği zaman akla ilk olarak siyah renkli modeller gelir. Oysa deri ceketlerin farklı birçok renk seçeneği bulunur. Renkli kombinler hazırlamak için siyah dışındaki renk seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Deri ceket şıklığına adım atmanızı kolaylaştıracak farklı deri ceket kombin önerilerimizden tarzınıza uygun olanları deneyebilirsiniz. Kendi mükemmel kombinlerinizi oluşturmak için referans alabileceğiniz önerilerimiz şöyle:

    1. Denim Pantolon ve Basic Tişört ile Kombinleyin

    Bahar ve yaz aylarında konforlu bir o kadar da şık günlük kombin hazırlamak için kot pantolon, Sarar basic tişört ve deri ceket üçlüsünü kullanabilirsiniz. Kombini tamamlamak için spor ayakkabı ya da sneaker tercih edebilirsiniz.

    2. Kumaş Pantolon ve Beyaz Gömlek ile Kombinleyin

    Deri ceketler ofis kombinlerine de çok yakışır. İş veya özel etkinliklerde Sarar kadın kumaş pantolon, beyaz gömlek ve deri ceket, sofistike bir stil yaratmanıza yardımcı olur. Bu harika kombini babet veya topuklu ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz.

    3. Kanvas Pantolon ve Keten Gömlek ile Kombinleyin

    İlkbahar ve sonbahar aylarında sıcak ve casual bir görünüm yaratmak için kanvas pantolon ve deri ceket ikilisinin muhteşem enerjisinden faydalanabilirsiniz. Bu harika ikiliyi Sarar keten gömlek ile daha konforlu hale getirebilirsiniz.

    4. Mini Elbise ve Topuklu Ayakkabı ile Kombinleyin

    Deri ceketler akşam kombinleriniz için harika bir seçenektir. Deri şıklığını akşam kombinlerine taşımak için sadece mini bir elbiseye, topuklu ayakkabıya ve bedeninize tam oturan bir deri cekete ihtiyacınız var. Çarpıcı ve cesur bir görünüm yaratmaya yardımcı olan bu kombini küpe ve küçük bir çanta ile tamamlayabilirsiniz.

    5. Desenli Elbise ve Kovboy Çizmeleri ile Kombinleyin

    Tarzınızla tüm dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız Sarar desenli elbise modellerine mutlaka göz atmalısınız. Kovboy çizmeleri, deri ceket ve Sarar desenli elbise kombinini salaş bir at kuyruğu ile tamamlayabilirsiniz.

    Deri ceket çok yönlü ve kombinlenmesi kolay bir parçadır. Mini etekler, kanvas pantolonlar, denim pantolonlar, mini elbiseler, gömlekler, sweatshirtler gibi birçok farklı parça ile kombinlenebilir. Yüksek topuklu ayakkabı, sneaker, spor ayakkabı, çizme ve bot çeşitleri deri ceket şıklığını tamamlamaya yardımcı olan ayakkabı modellerinden sadece bazılarıdır. Tarzınızı yansıtan deri ceket kombinlerini hazırlarken aksesuar kullanmayı ihmal etmeyin.

    Deri Ceket Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Deri ceket, size uzun yıllar eşlik edebilecek niteliklere sahip olan bir parçadır. Her defasında keyifle giyebileceğiniz deri ceketi seçmek için aşağıdaki detaylara dikkat edebilirsiniz.

    • Beden Seçimi

    Seçtiğiniz bir kıyafet dünyanın en popüler modacısının elinden çıkmış olsa bile sizin bedeninize uygun değilse o kıyafetin özelliklerini göstermesi mümkün değildir. Bu nedenle diğer tüm kıyafetlerde olduğu gibi deri ceket seçerken de bedeninize uygun olmasına özen göstermeniz önemlidir. Deri ceket, zaman içerisinde kendini salar ve vücudun şeklini almaya başlar. Ancak bu bollaştığı anlamına gelmez. Bu yüzden deri ceketin dar veya bol olmamasına, özellikle omuz kısımlarının omuzlarınıza iyi bir şekilde oturmasına dikkat etmeniz faydalı olur.

    • Renk Seçimi

    Deri ceket denince akla öncelikle siyah renk gelir. Ancak siyah rengin yanı sıra kahverengi, bej, bordo, beyaz ve daha birçok renk seçeneği vardır. Deri cekete birden fazla kombinde yer vermeyi planlıyor ve uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız her kombine kolay bir şekilde uyum sağlayan siyah rengi tercih edebilirsiniz. Dolabınızda birden fazla renk seçeneğine yer verebilecekseniz kahverengi ve bordo renkli deri ceketleri değerlendirebilirsiniz.

    • Model Seçimi

    Deri ceketlerin birden fazla modeli vardır. Kemer, toka, çıtçıt, yaka detayı, fermuar ve kol manşetler gibi spesifik özellikleri değerlendirerek tarzınıza en uygun modeli seçebilir ve her kombinde tarzınızı kolay bir şekilde yansıtabilirsiniz.

    Deri Ceketlerin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

    Deri ceketi uzun yıllar kullanabilmek için elde veya çamaşır makinesinde kesinlikle yıkamamanız gerekir. Standart giyim ürünleri gibi yıkama işlemine maruz kalırsa derinin yapısı bozulur ve kullanılmaz hale gelir. Deri ceketinizin derisini çatlatmadan temizlemek için kuru temizlemeye verebilir veya dikkatli bir şekilde kendiniz silebilirsiniz. Cekete zarar vermeden temizlemek için nemli bir bez veya vazelinli bir pamuk kullanabilirsiniz. Beyaz renkli deri ceketleri vazelin yerine nemlendirici kremle silmeniz faydalı olur.

    Deri ceketinizi uzun süre kullanmayacağınız durumlarda askıya asarak saklayabilirsiniz. Katlayarak saklamak deforme olmasına neden olur. Tekrar kullanmaya başladığınızda yenilenmiş bir deri ceketle karşılaşmak istiyorsanız ceketinizi kaldırmadan önce tüm deri kısımlarına vazelin sürebilirsiniz. Ceketin iç astarına ter kokusu sinmiş ise ceketi ters çevirip astar kısmını sirkeli su ile silerek havalandırabilirsiniz.

    Deri ceket hemen hemen her kombinde kullanabileceğiniz özel ve önemli bir giyim ürünüdür. Her sezonun trend parçaları arasında yer alan ve modası asla geçmeyen bu harika parçalara dolabınızda bol bol yer verebilir ve Sarar koleksiyonları ile harika kombinler hazırlayabilirsiniz. Eğer deri ceketiniz yoksa sezonu kaçırmadan hemen bir tane edinmenizi tavsiye ederiz.

    Diğer Makaleler