remove
Sarev 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

Monokrom Detaylara Renk Katmak

  • 1326
  • Minimalist dekorasyona çok benzeyen ancak onun da aşırı bir yorumu olan monokrom dizayn aslında size tek bir renk ile dekorasyonun zarafetini sunuyor. Ancak özünde tek bir rengi barındıran monokrom stile renk katmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Biz de sizin için evinizin tek rengin sıkıcılığına kaptırmamanız için rehber niteliğinde olan bu yazıyı hazırladık.

    Monokrom Dekorasyon Nedir?

    Monokrom, adında geçen mono yani ‘’tek’’ kelimesi üzerinden türetilmiş ve tek bir rengin başka tonlarının kullanıldığı bir dekorasyon şeklidir. Resim sanatından hayatımıza giren bu kavram dekorasyonda da oldukça popüler bir hale gelmeyi başardı. Tek bir rengin birçok tonunun bir arada kullanıldığı bu dekorasyon türünde oldukça dikkatli davranılması gerekir. Her ne kadar minimalizmin abartılmış bir hali olarak karşımıza çıksa da monokrom dekorasyon incelik isteyen ve renklendirilmesi zor bir dekorasyon biçimidir. Ancak renk katmak elbette ki mümkündür.

    Monokrom Dekorasyon Nasıl Yapılır?

    Monokrom dekorasyon için öncelikle renk seçiminde bulunmak gerekir. Bu renk sizi rahatsız etmeyecek ve ara tonları kullanıldığında bir uyum sağlanacak şekilde olmalıdır. Monokrom dekorasyonda her rengi kullanabilirsiniz, ancak çok dikkatli olmanız gerekir. Yaşadığınız alanı sakin ve huzurlu bir atmosfere sokmak yerine karmaşık bir şekilde almasına sebep olabilirsiniz. Bu sebeple sevdiğiniz ve size iyi geldiğini düşündüğünüz renklerin soft ve yormayan tonlarını eviniz için uygun mobilya aksesuar ve boyalarla birlikte harmanlayabilirsiniz. Burada önemli olan nasıl renk katacağınız kısmıdır. Bu renkler nasıl seçilmelidir? Monokroma renk katmak mümkün müdür?

    Monokrom Dekorasyona Nasıl Renk Katılır?

    Monokrom dekorasyon mantığı gereği tek renk kullanılan bir dekorasyon biçimidir. Tek renk kullanmak hem riskli hem de özen isteyen bir iş olduğundan oldukça özenli seçimler yapılması gerekir. Monokrom tasarımlar en yaygın olarak siyah ve beyaz renklerin bir arada kullanıldığı tasarımlarda görülmektedir. Bu bazen çok yorucu bir görüntüye sebep olabilir. Bu sebeple renklendirmek için siyah ve beyaz arasında kalan renk tonlarında ev tekstili ürünleri ile dekore edebilirsiniz. Böylelikle daha renkli bir ortam oluşabilir. Canlı renk tonları da monokrom dekorasyon için uygun seçimler olabilir. Daha hareketli ve renkli bir ev için canlı renklerden birini seçerek monokrom bir renklilik yaratabilirsiniz. Daha dingin bir ortam içinse pastel tonlardan bir renk seçebilir ve o rengin tonları ile huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz. Monokrom dekorasyona renk katmak aslında o rengi ne kadar sevdiğiniz ve ara tonlarını nasıl kullandığınızla doğrudan bağlantılıdır.

    Bitki Kullanımı

    Tüm bu renk seçimlerinin yanı sıra istediğiniz tonda yaptığınız monokram dekorasyona iç mekan bitkileri ile renk katabilirsiniz. Yeşil ya da çiçekli bitkiler monokrom dekorasyonu bozmadığı gibi ortamı renklendirecektir. Böylelikle istediğiniz rengin tonlarında oluşturduğunuz yaşam alanları renklenecektir.

    Aydınlatmalar

    Aydınlatmalar her evde hem ihtiyaç hem de dekoratif ürünlerdir. Avizeler, lambaderler ya da abajurları monokrama uygun olarak seçebilirsiniz, ancak bu evinizi renklendirmek için harika bir seçenek olabilir. Aydınlatmalarda seçeceğiniz ışık rengi, ampulun biçimi ya da tasarımı evi kesinlikle renklendirecek ve farklı bir hava katacaktır.

    Diğer Makaleler