remove
Trendler 29-4-2022 3 Dakikalık Okuma

Nerede O Eski Bayramlar?

  • 1241
  • Bir Ramazan Ayı’nı daha geride bırakıyoruz. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalan şu zamanlarda, bayram heyecanı duygusunu tekrar hissetmeye başlıyoruz. Ayrıca her bayram dönemlerinde hissettiğimiz, eski bayramlara özlem duygusu da bizi etkisi altında alıyor. Geçen zaman ve değişen koşullara bağlı bazı bayram alışkanlıklarında eskiye göre farklılıklar oluşabiliyor. Fakat bayram mutluluğu her zaman hayatımızda yerini koruyor. Bu yazımızda eski bayramlarda sıklıkla yaşadığımız, günümüzde ise bazı değişikliklere uğrayarak devam eden ve bayramlarla özdeşleşmiş durumlardan bahsedeceğiz.

    Bayram Ziyaretleri

    Şüphesiz bayram denilince ilk sırada akla gelen ve bayramlarla özdeşleşmiş bir durum olan bayram ziyaretleridir. Akrabalar aile büyüklerini ziyarete gider, arkadaşlar ve komşular birbirleriyle bayramlaşmaya gelirler. Günümüzde tatil planları ve pandemi bayram ziyaretlerinden biraz rol çalsa da, önemini ve yerini hala korumaktadır. Gelişen teknolojinin etkisi ile bayram ziyaretleri dijital ortama taşınsa da sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanları görmek ve sohbet etmek her zaman özeldir.

    Bayram Yemekleri

    Bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazı bayram sofraları ve yemekleridir. Bayramlara özgü yapılan yemekler ve herkesin bir arada olduğu geniş sofralar… Kim aileler için sabahın erken saatlerinde yapılan toplu kahvaltılar, kimileri içinse ev ziyaretlerinde yenilen yemekler ve tatlılar bayramların olmazsa olmazlarıdır.

    Bayram Harçlıkları

    Özellikle çocuklar için bayramın en önemli kısmı bayram harçlıklarıdır. Aile büyüklerinin ve akrabalarının ellerini öperek kazanılan ufak harçlıklar, tatlı bir bayram heyecanı ve sevinci oluşturur. Biriktirilen bayram harçlıkları daha sonrasında istenilen bir oyuncağın veya başka bir eşyanın alınmasına yardımcı olurdu. Çocukların gözlerindeki parıltı ve yüzlerindeki mutluluk bayramı çok daha özel kılar.

    Bayram Kıyafetleri

    Bayramlık olarak adlandırdığımız ve bayram döneminde yapılan alışveriş ile alınan yeni kıyafetler, bayramlarla özdeşleşmiş bir diğer unsurdur. Bayram kıyafetleri sadece çocuklar için değil, her yaştan insan için özeldir. Günler öncesinden hazırlanmış, yıkanmış ve ütülenmiş şık kıyafetler bayramların aslında bize en kadar önemli olduğunu hatırlatır. Özenle belirlenen ve seçilen kıyafetler bayramların değerini unutmamamızı sağlar.

    Sarar kurulduğunu günden itibaren bayramlarda evinize konuk oluyor. Birbirinden kaliteli erkek ve kadın giyim ürünleri ile Sarar, hayatın en özel günlerinden olan bayramlarda size eşlik ediyor. Erkek ve kadınlar için bayram duygusu en iyi şekilde yaşatacak, şık ve zarif kıyafetler Sarar koleksiyonunda yer alıyor. Ayrıca Sarev ev tekstil ürünleri, hem bayramda hediye edebileceğiniz ürün çeşitleri sunarken hem de bayram ziyaretleri için evinizde oldukça güzel bir dekorasyon oluşturmanızı sağlıyor.

    Diğer Makaleler