remove
Tips & Tricks 24-8-2023 7 Dakikalık Okuma

Nevresim Takımı Ölçüleri ve Kumaşları Nelerdir?

  • 562
  • Nevresim takımı kullanmak, yatak odalarını sadece bir uyku alanı olmaktan çıkararak stil ve konforun mükemmel bir şekilde birleştiği bir alan haline getirir. Bu nedenle evin en özel yerlerinden biri olan yatak odası için nevresim takımı seçimi önemlidir. Nevresim takımının ölçüleri ve kumaş türü, bu tekstil ürünlerini daha kolay kullanmayı sağlayan unsurlardır. Moda dünyasının trendlerini yakından takip eden Sarev’in nevresim takımları ile her sezon yatak odanıza canlılık katarken aynı zamanda tarzınızı da yansıtabilirsiniz.

    Tek Kişilik Nevresim Takımı Ölçüleri Nelerdir?

    Tek kişilik nevresim takımı, yatak odalarında kullanılan ve yatağın üzerine serilen özel tasarımlı tekstil ürünüdür. Bu takımlarda genellikle bir adet 160×220 cm ölçüsünde nevresim örtüsü, bir veya iki adet 50×70 cm ölçüsünde yastık kılıfı ve 180×280 cm ölçüsünde bir çarşaf bulunur. Bu ölçüler genel olarak standarttır fakat bazen küçük farklılıklar da görülebilir.

    Sarev tek kişilik nevresim takımları, yatak odalarına estetik bir dokunuş katmanın yanı sıra konforlu bir uyku deneyimi sunmayı amaçlar. Farklı pek çok renk ve deseni bulunabilen bu takımlar sayesinde kişisel tercihlerinize ve oda dekorasyonuna uygun seçenekler bulabilirsiniz. Canlı ve enerjik renkleri seviyorsanız Sarev New Fancy Stripe Tek Kişilik Lila Nevresim Takımı ya da diğer beğendiğiniz renkleri sepete ekleyerek sipariş verebilirsiniz.

    Çift Kişilik Nevresim Takımı Ölçüleri Nelerdir?

    Çift kişilik nevresim takımları yatak odalarının önemli ve vazgeçilmez parçalarından birisidir. Hem şıklık hem de konfor açısından öne çıkan bu takımlar uyku deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefler. Genellikle bir adet 260×280 cm çarşaf, iki ya da dört adet 50×70 cm yastık kılıfı ve bir adet 200×220 cm nevresimden oluşan bu setler farklı pek çok kumaştan üretilir.

    Çift kişilik nevresim takımlarının renk, desen ve tasarım bakımından çok çeşitli modelleri bulunur. Modern minimalist tarzdan romantik ve vintage tarza kadar geniş bir yelpazede seçenek sunan çift kişilik nevresim takımları ile her mevsim çok rahat edebilirsiniz. Çift kişilik nevresim takımları, sadece uyku alanınızın tasarımını tamamlamakla kalmaz aynı zamanda yatak odanıza estetik bir dokunuş yapmanıza da yardımcı olur. Seçtiğiniz desen ve renklerle odanızda istediğiniz atmosferi yaratabilirsiniz. Keyifle kullanacağınız Sarev Jacquard Stripe Çift Kişilik Yeşil Nevresim Takımı veya diğer sevilen modelleri sarar.com’dan hemen satın alabilirsiniz.

    Nevresim Takımı Kumaş Çeşitleri ve Özellikleri

    Nevresim takımı, yatak odasına tarz ve konfor katan en önemli unsurlardan biridir. Yatağın üzerinde harika bir hava yaratırken uykulara da şıklık katar. Nevresim takımlarındaki bu şıklığı ve konforu sağlayan en önemli faktörlerden biri kumaş türüdür. Nevresim takımlarında en çok tercih edilen kumaş çeşitleri ve özellikleri şunlardır:

    Pamuklu nevresim takımı

    Doğal ve nefes alabilen yapısıyla öne çıkan pamuklu kumaş yaz aylarında serin tutarken kış aylarında sıcaklığı muhafaza eder.

    Saten nevresim takımı

    Zarif ve parlak görünümüyle dikkat çeken bu kumaş, ipek veya pamuk saten olarak üretilebilir. İnce ve yumuşak dokusu sayesinde rahat bir uyku deneyimi sunar. Sarev saten nevresim takımı aynı zamanda cildinize nazik davranarak maksimum seviyede konfor sağlar.

    Lyocell nevresim takımı

    Yüksek kaliteli ve sürdürülebilir bir seçenek sunan modern ve şık ev tekstili ürünüdür. Lyocell kumaşın doğal kökeni ve çevre dostu üretim süreci sayesinde bu nevresim takımları çevre bilincine sahip olan tüketiciler için ideal bir seçenektir.

    Poplin nevresim takımı

    Poplin kumaş da nevresim takımlarında sıkça tercih edilen bir seçenektir. Poplin kumaş, hafif ve ince bir dokuya sahiptir. Dayanıklı, nefes alabilen ve pürüzsüz bir kumaş olduğu için poplin nevresim takımları günlük kullanıma son derece uygundur.

    Flanel nevresim takımı

    Flanel genellikle pamuk, yün veya sentetik elyaflardan yapılan ve özellikle soğuk havalarda daha fazla sıcaklık sağlamak için yüzeyi fırçalanmış bir kumaştır. Flanel kumaşın en belirgin özelliği yumuşak ve pürüzsüz dokusudur. Flanel kumaş aynı zamanda yüksek derecede ısı yalıtımı sağladığı için nevresim tasarımlarında bu kumaşa sık sık yer verilir. Özellikle soğuk iklimlerde tercih edilebilir.

    Nevresim Takımı Seçerken Dikkate Alınması Gereken Ölçüler

    Nevresim takımı seçmek, yatak odanızı şıklıkla kucaklayacak bir adım atmak demektir. Ancak bu kararı verirken bazı ölçüleri dikkate almanız gerekir. Nevresim takımı seçerken dikkate alınması gereken ölçüler şunlardır:

    Yatak boyutu

    Nevresim takımının yatağınıza mükemmel uyum sağlaması önemlidir. Rahat bir uyku deneyimi yaşamak istiyorsanız yatağınızın genişliği, uzunluğu ve derinliği hakkında doğru bilgilere sahip olmanız gerekir. Böylece yatağınıza tam olarak uyan ve pürüzsüz bir görünüm sunan bir nevresim takımı seçebilirsiniz.

    Yastık boyutu

    Yastıklar, uyandığınızda sizi tazelenmiş hissettiren eşyalardır. Dolayısıyla nevresim takımı seçerken yastık boyutunu da göz önünde bulundurmanız önemlidir. Standart, king veya queen gibi farklı yastık boyutlarına sahip olabilirsiniz. Hangi boyutta yastıklarla uyumlu bir nevresim takımı istediğinizi belirleyerek daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.

    Nevresim Takımının Uzun Ömürlü Olması İçin Bakım İpuçları

    Nevresim takımınız rahatlığından ödün vermeden şıklığıyla göz kamaştırırken uzun ömürlü olması da kesinlikle önemlidir. Hayalini kurduğunuz o mükemmel uyku deneyimini her gece yaşamak ve sevdiğiniz nevresim takımlarınızı uzun yıllar kullanmak için aşağıdaki bakım ipuçlarını değerlendirebilirsiniz:

    • Nevresim takımınızı her zaman talimatlarla uyumlu olarak yıkayın. Her sıcaklık ve deterjan her kumaş türü için uygun değildir. Bu yüzden renk solmasını ve deformasyonu önlemek için yıkama talimatlarına göre yıkama yapılması önemlidir.
    • Ekstra önlem olarak renkli kumaşları ters çevirerek yıkayın. Böylece renklerinin solması riskini en aza indirebilirsiniz.
    • Farklı renkleri ayrı yıkayın. Örneğin; beyaz nevresimleri sadece beyaz kumaşlı parçalarla birlikte yıkayın. Böylece istenmeyen lekelerin oluşmasını engelleyebilirsiniz.
    • Ütü yapmak nevresim takımının düzgün ve zarif görünmesini sağlarken kırışıklıkları da ortadan kaldırır. İpekli veya saten gibi hassas kumaşlar için düşük ısı ayarını tercih etmeniz faydalı olacaktır. Böylece hem parlaklığı korumuş hem de kumaşın hasar görmesi önlemiş olursunuz.
    • Güneşin zararlı etkilerinden koruyun. Sıcak güneş ışınları zamanla nevresim takımının rengini soldurarak kumaşın yapısını bozabilir. Bu yüzden perde kullanarak direkt güneş ışığından nevresim takımınızı koruyabilirsiniz.

    Yatak odanızın dekorasyonunu tamamlamak ve keyifli uyku deneyimi yaşamak için Sarev Poplin Nevresim Takımı koleksiyonuna ve diğer koleksiyonlarımıza göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz nevresim takımı modellerini güvenle satın alabilmek için sepetinize ekleyerek hemen sipariş verebilirsiniz. Ayrıca sizler için hazırladığımız yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olmak için e-bültenimize abone olabilirsiniz.

    Diğer Makaleler