remove
Tips & Tricks 15-6-2023 6 Dakikalık Okuma

Pantolonunuzun Size Tam Olduğunu Anlama Yöntemleri

  • 667
  • Zaman geçtikçe dolabınızı yenilemek, genişletmek ya da tarzınıza farklı parçalar eklemek isteyebilirsiniz. Kalite ve tasarımın buluştuğu Sarar erkek pantolon modelleri arasından zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Bedeninize tam oturan zamansız pantolonu bulabilmeniz için işinizi kolaylaştıracak ipuçları derledik.

    Pantolon Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

    Pantolon seçimi birçok yönüyle ele alınırsa sonuçtan memnun kalma olasılığınız o kadar artacaktır. Pantolon seçerken aşağıdaki noktalara dikkat edebilirsiniz:

    Beden Ölçüsü

    Pantolonla rahat etmek için bedeninize uygun seçim yapmanız gerekir. Bir pantolon satın alırken beden ölçünüzü bilmek önemlidir. Beden ölçünüzü bilmiyorsanız bel ölçüsü, kalça ölçüsü ve bacak uzunluğunuzu ölçerek size uygun bedeni bulabilirsiniz. Kumaş ve denim & kot pantolonlarda bedeniniz farklılık gösterebilir, buna dikkat ederek bir seçim yapmalısınız.

    Kumaş Türü

    Pantolonun kalitesini ve rahatlığı belirleyen ana faktör kumaş türüdür. Pantolon üretiminde çoğunlukla pamuk, kanvas, keten ve kadife gibi kumaşlar tercih edilir. Pamuğun ciltle teması daha yumuşaktır ve nemi emer. Ayrıca pantolon tasarımlarında polyester tarzı sentetik kumaşlar da tercih edilir. Polyester çabuk kırışmayan ve kolayca temizlenebilen bir kumaştır. Sarar, kadın ve erkek pantolon modelleri pek çok materyal bir araya getirilerek tasarlanır ve daima kullanıcılarının konforunu amaçlar.

    Tarz

    Kişisel beğenilerinize ve kullanım amacınıza bağlı olarak pantolonunuzun tarzı değişebilir. Profesyonel yaşamda şık bir kumaş pantolon tercih ederken günlük yaşamda daha spor bir tarza, keten ve denim & kot kumaşlara yönelebilirsiniz.

    Renk

    Pantolon seçiminde renk faktörünü de göz önünde bulundurmalısınız. Siyah, gri, lacivert gibi renkler pek çok farklı kombinasyon yapmanıza yardımcı olur. Özellikle sıcak havalarda ise daha canlı renkler tercih edebilirsiniz.

    Pantolonları Ölçmek için Pratik Yöntemler

    Size uygun erkek ya da kadın denim & kot pantolon, bazen deneme kabinlerine gitmeden de bulunabilir. Bedeninizi mezura olarak kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır.

    İnsan vücudu uyumlu bir matematik içerir; bedenin bazı uzuvları benzer uzunluktadır. Bu orantı ile hesaplama yapmak kolaylaşır. Doğru denim & kot pantolon bedeninizi bulmak için boynunuzun ölçüsünden yararlanabilirsiniz. Pantolonu iki ucundan tutarak boynunuza sarmaya çalışmalısınız. Uçları tam olarak birbirine değiyorsa o pantolon sizin için uygundur.

    Pantolonunuzun genişliğini ölçmek istiyorsanız ön kolunuzu kullanabilirsiniz. Kolunuzu dirseğinizden itibaren bükmeli ve elinizi yumruk haline getirmelisiniz. Sonrasında kolunuzu pantolonun bel kısmına oturtmalısınız. Eliniz fermuarı kapalı olan pantolona tam uyuyorsa pantolonun beli sizin için idealdir.

    Pantolonun uzunluğunu ölçmek için pantolonu paçalarından tutmalı ve kollarınızı iki yana doğru açmalısınız. Pantolonun ağ kısmı çene noktanıza geliyorsa sizin için iyi bir seçenek olabilir.

    Skinny tarz dar kesim bir pantolonun size tam olup olmayacağını anlamak için elinizi yumruk yapmalı ve bacak kısmından içeri geçirmelisiniz. Eliniz rahatlıkla geçiyorsa bu pantolon size uygun olabilir.

    Kıyafetleri incelemek için pek çok farklı yol var. Siz yine de vücut ölçülerinizi öğrenerek hareket ederseniz alışverişinizi garantiye almış olursunuz. Kıyafetlerdeki beden ölçü oranları kadın ve erkekte farklılık gösterebilir. Ölçülerinizi bilmek kıyafet seçiminde doğru seçeneğe daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Böylece zamandan tasarruf edebilirsiniz.

    Pantolonunuzun Size Tam Olduğunu Anlamanın 9 Yöntemi

    Pantolon seçerken size tam olup olmayacağını anlamak için aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz:

    1. Pantolondaki en önemli detaylardan biri bel ölçüsüdür. Pantolonunuzun bel kısmı ideal darlık seviyesindeyse o ürünü tercih edebilirsiniz.
    2. Vücut formları değişkenlik gösterir. Kalça ölçünüzü bilmek bir pantolonun sizde nasıl duracağını öğrenmek için gereklidir. Pantolonun kalça kısmı size hareket imkânı sağlıyorsa sizin için uygundur.
    3. Bacak boyunun uzunluğu bileğinizde sonlanmalıdır. Daha uzun ya da daha kısa bir uzunluk sizin için ideal değildir.
    4. Hareket özgürlüğü sağlayan pantolon size uygundur. Aşırı sıkı ya da bol bir pantolon size yeterli rahatlık sağlayamaz.
    5. Bir pantolonun size uygun olduğunu anlamanın yollarından biri denemektir. Deneme imkânınız yoksa daha önce tercih ettiğiniz ölçülerde bir pantolon sipariş verebilirsiniz.
    6. Pantolonların tasarım ve kesim şekilleri farklılık gösterebilir. İlgilendiğiniz ürünün detaylarında bulunan beden ölçü tablosunu inceleyebilirsiniz.
    7. Esneme özelliği bulunan bir pantolon seçtiyseniz bedeninize daha hızlı uyum sağlayabilir. Böyle durumlarda iki beden arasında kaldıysanız küçük bedenden yana tercih yapabilirsiniz.
    8. Pantolonun kumaşının ve dikişlerinin görünümü pantolonun size olup olmadığını anlamanızı sağlar. Kumaşta pot bir görüntü oluşmuyorsa ve dikişler nizami bir şekilde aşağı iniyorsa o pantolon sizin için uygundur.
    9. Pantolonunuzu farklı duruş pozisyonlarında deneyerek size tam olup olmadığını anlayabilirsiniz. Oturduğunuzda, bir yere uzandığınızda ya da eğildiğinizde rahat hissediyorsanız pantolonun bedeni sizin için uygundur.

    Sarar, pantolonlarını farklı beğeni ve tarzlardaki kullanıcıları memnun edecek düzeyde geniş bir skalada tasarlar. Göz alıcı koleksiyonlarıyla şık bir giyim deneyimi yaşamanızı sağlar. Konforlu ve kullanışlı parçalarıyla ister smart casual ister davet kombinleri yapmanıza olanak tanır.

    Size en uygun pantolonu bulmak için sarar.com’u ziyaret edebilir, kampanya ve yeniliklerden haberdar olmak için e-bülten’imize abone olabilirsiniz.

    Diğer Makaleler