remove
Tips & Tricks 15-6-2023 5 Dakikalık Okuma

Papyon Nasıl Takılır?

  • 578
  • Papyon, günümüzde şıklığına önem veren, elegan ve kaliteli giyim modellerini tercih eden her erkeğin gardırobunda bulunur. Takım elbise ve damatlıklarda hoş bir görünüm oluşturan papyonları günlük yaşamda sık sık görmeye başladık. Geçmişte sadece iş yaşamında ve seçkin davetlerde kullanılan papyonlar günümüzde sokak modasına kadar yaygınlaştı.

    Papyon Nedir?

    Papyon, kravata alternatif olarak kullanılan ve gömlek yakası üzerine takılan kelebek kanatları görünümündeki aksesuardır. Kravat ile kıyaslandığında papyonun daha karakteristik bir duruşu ve görünümü vardır. Gündüz takım elbise modelleri ile akşam vakitlerinde katılacağınız davetlerde smokin ile kullanılabilir. Seçkin akşam davetlerine asil ve kaliteli bir kombin ile katılmak için Sarar smokin modellerini inceleyebilir ve bedeninize uygun olan modeli hemen satın alabilirsiniz. Kravat kullanmayı sevmeyen veya kravat kullanmaktan sıkılan erkeklerin büyük çoğunluğu şık görünümlerini tamamlamak için papyon kullanmayı tercih eder.

    Papyonun Tarihçesi

    Papyon, kravattan esinlenerek moda dünyasında yerini almıştır. 19. yüzyılın başlarında moda dünyasına giren papyonun popülerlik kazanması 1880’li yılların ortalarına denk gelir. Papyon, popülerliğini Amerikalı iş adamı Pierre Lorillard’a borçludur. Ünlü bir iş adamı olan Pierre Lorillard, New York Tuxedo Club’da düzenlenen resmi bir baloya siyah smokin ve papyon kombini ile katılmıştır. Bu kombin moda takipçilerinin büyük ilgisini görmüş ve kombin günümüze kadar gelmiştir.

    Yakın bir zamana kadar sadece smokin ile kullanılan papyonlar günümüzde takım elbise modelleriyle de kullanılıyor. Hatta günlük kullanımda takım elbisesiz papyon kombinlerine rastlamak mümkündür. Günlük kombinlerde daha çok renkli papyon modelleri tercih edilir. Özel davetlerde ve iş yaşamında ise yaygın olarak siyah renkli papyonlar kullanılır.

    Papyonun Kullanım Alanları Nelerdir?

    Papyon kullanmak istiyorsanız dilediğiniz her ortamda kullanabilirsiniz. Önemli olan papyonu kombinleyeceğiniz diğer kıyafetlerin özellikleridir. Örneğin, önemli bir iş toplantısına katılmak için takım elbise, beyaz gömlek ve papyon kombini oluşturabilirsiniz.

    Özel bir davete katılmayı planlıyorsanız papyonu smokin ile kullanmanızı öneririz. Günlük rahat kombinlerinizde papyon kullanmak isterseniz gömlek, jean pantolon ve renkli papyon ile harika bir kombin oluşturabilirsiniz. Günümüzde papyonu her alanda kullanabileceğiniz için dolabınızda papyon çeşitlerine bol bol yer vermenizi öneririz.

    Papyon Hangi Gömleğe ve Nasıl Takılır?

    Papyon, düz yaka ve ata yaka modeline sahip olan gömlek çeşitlerinde kullanılabilir. Papyon takmak için bir gömlekte bulunması gereken en önemli kriter gömleğin yakasının bulunmasıdır. Çünkü papyon yaka üzerine takılır. Yakasız gömlek modellerinde hem papyon hem de kravat kullanılamaz.

    Papyon takmak son derece kolaydır. Papyon takmak istediğiniz gömleği, kombinin tarzına uygun olacak modeller arasından seçebilirsiniz. Smokin kombinleri için ata yaka gömlek, takım elbise kombinleri için düz yakalı gömlek, papyonlu spor kombinler için düz yakalı ekose gömlek modelleri tercih edebilirsiniz. Papyonların kullanıma hazır ve bağlamalı modelleri bulunur. Pratik kullanım sunan hazır papyon modellerini arkasında bulunan kemer ya da çıt çıt yardımıyla kolay bir şekilde takabilirsiniz. Bağlamalı papyon kullanırken orantılı bağlamaya özen göstermek gerekir. Kelebek kanadı görünümündeki iki parçanın eşit oranda olması önemlidir. Eşit bağlanmamış veya kaymış bir görünüme sahip olan papyonlar şık bir görüntü oluşturmaz.

    Düğünde Damat Papyon mu Kravat mı Takmalı?

    Düğün kombinlerinde damadın papyon mu kravat mı takması gerektiği bazen krize neden olabilir. Bu durumu çözmek için bir kaç detayı gözden geçirmek faydalı olabilir. Damat, smokin giyecek ise tercihini papyondan yana yapmalıdır.

    Takım elbise giymeyi planlıyorsa düğün konseptine göre aksesuar tercihi yapılabilir. Örneğin, kır düğünü konsepti için açık renkli papyon modelleri, salon düğünü konsepti için kravat tercih edilebilir. Özel gününüzde kaliteden ödün vermeden şık bir görünüm sergilemek istiyorsanız Sarar damatlık modellerini inceleyebilirsiniz.

    Birbirinden şık ve kaliteli farklı renklerdeki papyon modellerini incelemek için ise Sarar online satış veya fiziksel mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler