remove
Sarev 6-4-2022 4 Dakikalık Okuma

Pike Nedir? Neden Pike Kullanmalıyız?

  • 1630
  • Pike, çeşitli amaçlarla evin farklı yerlerine serilen, genelde kabartmalı ve pamuklu kumaştan oluşan ince örtülere denir. Pikeler tek başına bir örtü olabileceği gibi pike takımı şeklinde de satılabilirler. Pike takımları; yatağın altına sermek için bir çarşaf, yatağın üzerine sermek için bir pike ve yastık kılıflarından oluşur. Pikelerin içine yorgan, battaniye benzeri malzemeler koyulabilecek biçimde üretilenleri olduğu gibi tek başına kullanılan şekilleri de vardır. Pike, genellikle yatak odasında kullanılmak üzere tasarlanmış bir örtüdür. Yatak odası dışında evin diğer yerlerinde de eşyaların üzerine sermek için kullanılabilirler. Ayrıca pike örtülerin ev dışında otel ve hastanelerde de sıkça kullanıldığını görürüz.

    Neden Pike Kullanmalıyız?

    Pikeler, genellikle ranforce adı verilen insan sağlığına dost kumaşlardan üretilirler. Yatak odasında kullanılan nevresim takımı, battaniye, yorgan gibi uyku tekstil ürünlerinin arasında en sık tercih edilenlerden biri de pikelerdir. Bu kadar sık tercih edilme sebeplerinin başında ince olmaları gelmektedir. İnce bir kumaş türü olduğundan dolayı hem yatarken üzerinizde ağırlık yapmaz hem de pamuklu yapısı sayesinde hava sirkülasyonu sağlayarak terlemeden konforlu bir uyku çekmenize yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında serin bir uyku için tercih edilebilecek en iyi örtülerden biridir. Ayrıca yıkanırken ya da dolaba kaldırırken de fazla yer tutmayarak çok büyük kolaylık sağlar.

    Pikenin kullanışlı özelliklerinden biri de çok amaçlı olarak hem tek başına kullanılabilmesi hem de içine yorgan, battaniye gibi malzemelerin yerleştirilebilmesidir. Kış aylarında sıcak tutacak bu ürünleri pikenin içine yerleştirerek hem sıcak kalabilir hem de vücudunuza değen kısmının da pamuklu, yumuşak bir doku olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle battaniye gibi tüylü yapıların vücuduna değmesinden hoşlanmayanlar için pike adeta bir kurtarıcı olacaktır. Ayrıca pike takımları içindeki yastık kılıfları da yine pamuklu ve yumuşak yapısıyla size konforlu bir uykunun kapılarını açacaktır.

    Pike %100 pamuktan üretilen bir örtü çeşididir. Pamuk dışında yine doğal bitkisel bir ürün olan bambudan üretilmiş çeşitleri de vardır. Bu yüzden sağlığımız için harika bir seçimdir. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için ısı derecesi, nem oranı çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen pike takımları, pamuk kumaşı sayesinde hava geçirgenliği sağlar. Böylece terlemeyi önler. Yazın terden su olmuş bir biçimde uyanmadan rahat bir uyku çekmeniz için pike takımları tercih etmenizde yarar vardır.

    Bebek ve çocukların üzerini örtmek için özel olarak daha yumuşak tasarlanmış pike modelleri de mevcuttur. Hassas yapıdaki bebek ve çocuklar için özel olarak antibakteriyel kumaşlarla tasarlanan pike çeşitleri, hem çocuğunuzun çeşitli hastalıklardan korunmasına yardımcı olacak hem de konforlu bir uyku çekmelerine çok büyük katkı sağlayacaktır.

    Günlük kullanımda yatak odalarında genellikle düz, sade pikeler tercih edilirken oturma odalarında dekoratif amaçlı kullanılan pikeler çok çeşitli renk ve desenlerde olabilirler. Kabartmalı, jakarlı, işlemeli, rengarenk pikeler oturma odalarında throw olarak da kullanılabilir. Böylece serin yaz gecelerinde tv izlerken üstünüze alabilirsiniz ve aynı zamanda oturma odanızın tarzına uygun hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz.

    İyi Bir Pikede Olması Gereken Özellikler

    İyi bir pike ilk olarak amacına uygun olacak şekilde serin tutmalıdır. Yüksek oranda hava geçirgenliği sağlamalıdır. Dolayısıyla terletmeyecek ve nem çekecek özellikte olmalıdır. Bu yüzden pikelerin %100 doğal pamuktan üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bunun dışında pikeler kolay kolay kir tutmayacak yapıda olmalıdır. Ayrıca kolay temizlenebilir olmalı, dezenfektan maddelere karşı dayanıklı üretilmelidir. İyi kalitede üretilmiş doğru pike seçimiyle siz de yaz aylarının konforunu siz de arttırabilirsiniz.

    Diğer Makaleler