remove
Özel Seçimler 1-9-2021 6 Dakikalık Okuma

SARAR İçgörüleri: Kravat Nasıl Seçilir?

  • 1778
  • Kravat dediğimizde bir takım elbisenin en önemli ve temel parçalarından birinden bahsediyoruz. Bu sebeple doğru kravat seçimi çok önemlidir. Kravat takım elbisenin en önemli parçalarından biridir. Kravatın olduğu konum gereği size bakan kişi ilk olarak kravatınızı fark eder. SARAR olarak bunun önemini biliyoruz ve kravat seçiminin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili size yardımcı oluyoruz. Kravat seçimi yapmadan önce giyeceğiniz takım elbiseyi nerede giyeceğinizi, gömlek ve takım elbisenin yakasını göz önünde bulundurmalısınız. Bunu yaparken bazı temel noktalar vardır. Bu temel noktaları sizler için yazdık.

    Gömleğe Göre Kravat Seçimi

    Gömlek ve kravatın birbirini tamamladığını düşünürsek, bu ikilinin uyumu çok önemlidir. Bu sebeple doğru gömlek-kravat uyumuna dikkat etmek gerekir. Gömleğe uygun kravat seçmek içinse bilinmesi gereken temelde iki şey vardır. Gömleğin deseni ve rengi…

    • Çizgili Gömleklerde Kravat Seçimi Nasıl Olmalıdır?

    Günlük hayatta spor bir şıklık için çizgili gömlekler ideal seçimlerden biridir. Ancak çizgili gömleklere kravat seçmek biraz zorlayıcı olabilir. Kendiliğinden bir desene sahip olan çizgili gömleklerle aynı yönde çizgiler barındıran kravatları tercih etmek yapılmaması gerekenlerin başında gelir. Çizgili gömlekler ile düz kravatlar, çizgilerin ya da gömleğin renginde opsiyonlarla gayet uygun olacaktır. Ayrıca çizgili gömleklerle zıt yönde çizgiye sahip kravatlar da spor şık görünüm için doğru seçim olacaktır.

    • Düz Gömleklerde Kravat Seçimi Nasıl Olmalıdır?

    Özellikle iş hayatının vazgeçilmezlerinden biri olan düz gömlekler, kravat için çok uygundur Takım elbise ile birlikte tercih edilen düz bir gömlek kesinlikle ona uygun bir kravatı bekler. Bu sebeple kravat seçiminde önünüzde çok geniş bir yelpaze olacaktır. Beyaz gömlekler birçok desen ve renkte kravatla tercih edilebilir. Düz renk gömlek seçenlerin, takım elbise rengi ile ara tonlarda kravatlara yönelmesi de çok şık bir görünüm için iyi bir yoldur. Açık renk takım elbise ile seçilmiş açık renkte düz bir gömlek açık tonlarda bir kravata ihtiyaç duyar. Bunun yanı sıra koyu renkteki bir takım ile de seçilen düz gömlekler koyu ya da açık renkte olsun koyu renkteki kravatlarla çok daha iyi görünecektir.

    Takım Elbiseye Göre Kravat Seçimi

    SARAR olarak takım elbisenin önemini biliyoruz. Elbetteki bir takım elbise ile neyin şık durduğu konusunda da iddialıyız. Bu sebeple takım elbiseye göre kravat seçerken önemli bazı noktaları da sizlerle paylaşıyoruz. Takım elbiseler kendi içinde farklı kesimler, renkler, desenler ve kumaşlarda olabilir. Bu sebeple her takım elbise için farklı opsiyonlarda kravat seçimi yapılması gerekir. Buradaki en önemli konu ise takım elbisenin rengi ve desenidir. Modern ve şık bir görünüm için takım elbisenin rengi ve deseni ile bütünlük içinde olan bir kravat tercih edilmelidir. Koyu renk takımlar ile birlikte gömlek seçiminiz ne olursa olsun koyu renklere yönelmeli ve minimalist desenlerdeki kravatlardan tercih etmelisiniz. Bu size çok daha ciddi ve havalı bir görünüm sağlar. Açık renkteki takım elbiseler ile de şık görünmek için açık tonlarda kravatların tek renklerine yönelebilirsiniz. Belki de en zor kravat seçimi desenli takım elbiseler için olanlardır. Desenli bir takım elbise için kravat tercih ederken kravatın desensiz olmasına dikkat etmelisiniz. Çok karmaşık bir görüntü olmaması adına bu çok daha iyi bir seçenek olacaktır.

    Doğru Kravat Seçimi

    Çok iyi, kaliteli ve şık bir takım elbise bile kötü görünebilir. Doğru kravat seçimi buradaki en önemli noktalardan biridir. Doğru kravatı seçmek kesinlikle bazı şeyleri bilmeyi gerektirir. Bilinmesi gereken ve kravat seçerken dikkat edilmesi gerekenler ise şöyledir:

    • Kravatın uzunluğu

    Çok kısa ya da uzun fark etmez kravat tam da olması gereken boyda olmalıdır. Kravat uzunluğu kemer tokasını kapatan uzunlukta olunca şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak diğer tüm boylar kesinlikle yanlıştır. Burada ceket boyu da çok önemlidir. Kravat seçerken ceket boyunda faydalanabilirsiniz.

    • Kırışmayan kumaş

    Doğru bir kravat seçimi için olmazsa olmaz diğer bir nokta ise kumaşın kolay kırışmayan ve kolay bağlanan bir kumaş olmasıdır. Bu kumaş seçimi seçtiğiniz kravatın kolay temizlenmesi, ütülenmesi ve tekrar kullanılması açısından da önem arz eder. Sabah bağlamakta zorlandığınız ve gün içinde hemen kırışan bir kumaş sizi şıklıktan uzaklaştıracaktır.

    • Doğru beden

    Kravatta doğru beden seçimi de diğer detaylar kadar önemlidir. Boynunuzun etrafını tam saran ve gün içinde sizi rahatsız etmeyecek bir kravat defalarca ve rahatlıkla kullanılabilir. ÜStelik şık olmak için size tam olan bir ürün tercihi yapmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

    • Kravat astarı

    Kravat astarı her ne kadar görünmüyor diye düşünseniz de aslında önemli bir diğer noktadır. İpek astarlı bir kravat çok daha şık smokin ve takım elbiselerde tercih edilmesi gerekirken, blazer ve keten ceketlerle kombinleyeceğiniz kravatlar çok daha hafif ve pamuklu astarlardan olmalıdır.

    • Ten ve göz rengi

    Size yakışan renkleri iyi bilmelisiniz. Ten, saç ve göz rengine göre size yakışan renk tonları değişkenlik gösterir. Kravat yüzünüze bakan bir kişinin ilk gördüğü şeylerden biridir. Bu sebeple size yakışan renk tonlarında kravat seçimi yaparak çok şık bir görünüm elde edersiniz.

    Diğer Makaleler