remove
Özel Seçimler 1-9-2021 3 Dakikalık Okuma

SARAR’dan Stil Sahibi Erkeklere Çanta Tavsiyeleri

  • 1418
  • Erkekler en çok ne seçerken zorlanıyor diye soracak olursak hiç kuşkusuz en çok çanta yanıtını alırız. Çanta kullanımı erkekler için çok yaygın olmamakla birlikte çanta herkesin ihtiyacı ve aynı zamanda şıklığın tamamlayıcısıdır. Bu sebeple SARAR olarak erkeklere çanta seçimi yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğiyle ilgili bir yazı hazırladık. Daha modern, şık ve maskülen bir görünüm için çanta tavsiyeleri…

    Doğru Çanta, Doğru Kombin

    Şıklığın değişmeyen bir kuralı varsa o da bütünlüğü sağmaktır. Doğru çanta seçimi, doğru kombinle ilgilidir. Takım elbise giydiğiniz bir ofis günü sırt çantası tercih etmek ya da ufak bir hafta sonu tatiline giderken, deri iş çantanızı elinizde tutmak kesinlikle yanlış seçimlerdir. Burada önemli olan doğru kombine uygun çantadır. Sneaker giydiğiniz günlerde tercih edeceğiniz sırt çantaları, hafta sonu tatilleri için elinize alacağınız küçük bir el çantası ya da sıradan bir ofis günü için deri bir iş çantası bütünlük içinde görünecektir.

    Renk Seçimi Hep Önemli

    Çok şık kıyafet ve ayakkabı seçimini tamamlamak için kesinlikle doğru renkte bir çanta seçimi yapmak gerekir. Yanlış renkte seçilmiş bir çanta kesinlikle tüm şıklığınızı görünmez kılabilir. Özellikle ayakkabı-kemer ile aynı renk ve dokuda seçilen çantalar şıklık için çok önemlidir. Farklı renklerde tercih yapmak istiyorsanız da geçiş renklerinde veya kravatınızın renklerinde seçimler yapabilirsiniz. 

    Kullanım Amacı

    Büyük bir çantanın neredeyse boş olduğu bir görünüm ne kadar kötüyse, kapağı kapanmayan bir çanta da aynı oranda kötü bir görünüm verir. Bu sebeple çanta seçiminde kullanım amacı ve gideceğiniz yer önemli bir noktadır. Bir iş toplantısına giderken toplantı için gerekli malzemeleri içine koyabileceğiniz bir çanta seçmeniz gerekirken, spora giderken tüm eşyalarınızı içine alacak bir sırt çantası, kahve içmeye giderken de daha günlük ve küçük bir modele yönelmelisiniz. Şıklığın tamamlayıcı unsuru tarzınız kadar kullanım amacına göre seçilmiş sevkli ürünlerden geçer.

    Deri Seçimi

    Bu aslında en önemli konulardan biridir. Suni deri ile gerçek ve kaliteli bir deri arasında dağlar kadar fark vardır. Kombininizi ucuz ve şıklıktan uzak bir havaya taşıyacak kötü deri çantalar tercih etmek yapılacak hataların başında gelir. Kaliteli bir deri çanta ise size kesinlikle çok daha elegan bir hava katacaktır. Çanta tercihiniz deri değilse bu kumaş seçiminde de önemli bir konudur. Kaliteli dokulara yönelmeli ve çantanızın kombininizi tamamlayacak bir unsur olduğunu unutmamalısınız.

    Bakımlı Çanta

    Ne kadar iyi bir çanta seçerseniz seçin yıpranmış ve eski görünen bir çanta sizi şıklıktan uzaklaştıracaktır. Özellikle deri çantalar bakım ister. Bu sebeple çantalarınızı özenli kullanmalı ve gerekli bakımlarını aralıklı olarak yapmalısınız. Böylelikle şıklığınızı tamamlayan çantalarınız her daim size yardımcı parçalar olarak kalabilir.

    Diğer Makaleler