remove
Trendler 16-6-2022 7 Dakikalık Okuma

Sarar’la Gezi Rehberi – Ayvalık

  • 1490
  • Huzurlu ve zengin bir yaz mevsimi geçirmek isteyenler için ilk tercih edilen yerlerden biri olan Ayvalık, Ege ruhunu gerek yemekleri ve yapıları, gerekse de havası ile ziyaretçilerine yansıtıyor. Tarihi Rum evlerinden, antik kiliselere kadar tarihi yapısını koruyan Ayvalık, etkileyici sokakları ve kaçırılmaması gereken mekanlarının yanında içlerinde Cunda Adası’nın da yer aldığı 22 ada ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

    Karayolu ve deniz yolu ile ulaşımı oldukça kolay olan Ayvalık’a demir yolları ile de kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ayrıca Ayvalık’a uçak yolculuğu ile gelmeyi tercih ederseniz Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’ndan yapacağınız bir saatlik yolculukla da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    Sizlere yol göstermesi için kaleme aldığımız Ayvalık rehberi yazımız ile birbirinden leziz Ege yemeklerinin tadına varırken, konforlu konaklama mekânlarını ve yolunuz Ayvalık’a düştüğünde uğramadan geçmemeniz gereken sokakları keşfedecek, eşsiz bir tatil deneyimi için ilk adımı atmış olacaksınız.

    Ayvalık’ı Keşfederken Yapılabilecek Aktiviteler ve Etkinlikler

    Gösterişli ve dikkat çeken yapısı bir yana, maneviyatı ile de görenleri kendisine hayran bırakan; leziz mutfağı, Rum mirası sokakları ve renkli kültürü ile Ayvalık’a yolu düşenlerin uğraması gereken ilk duraklardan biri şüphesiz Ayvalık’ın gözdesi Cunda Adası.

    Eğer kültürel açıdan zengin bir gezi yapmayı planlıyorsanız Cunda’ya yolunuz düştüğünde antik kiliselere uğramayı ihmal etmemenizi öneririz. Cunda’nın meşhur sarımsak taşı tarihi evlerinin yanında dokusunu ve maneviyatını günümüzde dahi koruyan Taksiyarhis, Agios Yannis ve Panaya Kiliselerini görmeden ayrılmayın.

    Kültürel mirasları bir yana, plajları ve sahilleri ile de göz kamaştıran Cunda Adası’nda incecik kumlardan plajların keyfini sürebilir, masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer tercihiniz kamp yapmaktan yanaysa, Cunda Adası’nın Midilli’ye bakan kısmında yer alan Ada Camping’i tercih edebilirsiniz.

    Kültürel zenginlikle bütünleşen Cunda’ya gelmişken uğramadan gitmemeniz gereken bir diğer durak noktası ise hiç kuşkusuz Aşıklar Tepesi’dir.

    Cunda’nın girişinde kalan Aşıklar Tepesi’nde manzaranın yanı sıra Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nı da ziyaret edebilir, adanın tarihi dokusuna eşlik eden 1300 kitaplık arşivi görme imkanı bulabilirsiniz.

    Ayvalık rehberimizdeki yeni durağınız ise Assos’un incisi Behramkale Köyü oluyor. Tarihi dokusunu ve atmosferini günümüzde dahi korumaya başaran Behramkale, sit alanı olarak koruma altında bulunan miraslarımızdan biridir.

    Ayvalık gezinizden birçok kültürün ve medeniyetin zenginliklerine şahit olabileceğiniz gibi Balıkesir’den söz edildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden birisi olan Kaz Dağları’nın doğal güzellikleri ile etkisinden çıkamayacağınız bir zaman dilimine de şahitlik edebilirsiniz.

    Ayvalık’ta görmeniz gereken bir diğer doğal güzellik ise Şeytan Sofrası. Şeytan Sofrası hem Ayvalık hem de Ege’nin en güzel manzaralı yerlerinden biridir. Aynı zamanda oldukça büyüleyici ve estetik bir güzelliğe sahiptir.

    Doğal güzellikler ve tarihi miraslar bir yana, Ayvalık gezinizde gerçekleştirebileceğiniz aktivitelerden biri de Şemsa Denizsel’in eğitimleridir. Türkiye’nin önde gelen şeflerinden biri olan Şemsa Denizsel, damak tadına düşkün olan ve yeni lezzetleri hem tatmayı hem de denemeyi sevenler için eğitimler düzenlemektedir. Şemsa Denizsel’in bu keyifli eğitimlerini www.cooksgroveturkey.com adresinden takip edebilirsiniz.

    Ayvalık Lezzet Durakları

    Ege yemeklerinin tadını çıkaracağınız birbirinden eşsiz lokantalar ve mekânlar ile Ayvalık turunuzda tadı damağınızda kalacak lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz.

    Eğer Ayvalık gezisi yapmaya karar verdiyseniz ve yolunuz Cunda Adası’na düştüyse mutlaka uğramanız gereken mekânlardan biri de Taş Kahve’dir.

    Taş Kahve’nin yanında uğramanız gereken bir diğer durak ise Cunda’da en iyi 3. nesil kahvecilerden biri olan ve lezzetli kokteylleri ile de adından sıklıkla söz ettiren Orman Coffee & Cocktail olacaktır.

    Yıldızların altında yemek yemeyi sevenlerin durağı Trata Ayvalık, açık havada Ege mutfağının eşsiz yapısını ziyaretçilerine sunan seyyar bir restoran olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Ayvalık’a mal olmuş bu enfes tatlar söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk madde hiç kuşkusuz Ayvalık’ın meşhur lor tatlısıdır. Kendine has ve doğal bir tadı olan bu tatlının ana malzemesi lor peyniridir ve çoğunlukla üzerine bal ve reçel dökülerek tüketilmektedir.

    Ayvalık’ta mutlaka denemeniz gereken bir diğer lezzet ise koruk suyu adı verilen üzüm suyudur. Ayvalık’ın enfes lezzetlerinden biri olan bu içecek “koruk” adı verilen, henüz tam olgunlaşmamış ve ekşi bir yapıya sahip üzümlerden yapılmaktadır.

    Ayvalık’ın sokaklarını dolaşırken kolaylıkla deneyimleyebileceğiniz ve eşsiz bir tada sahip olan bir diğer Ayvalık lezzeti ise Girit leblebisidir.

    Zeytin bahçeleri ile donatılmış bu beldede büyüleyici ve eşsiz manzaranın yanında ödüllü zeytinyağları da adından sıklıkla söz ettirmektedir. Ayvalık gezinizde birbirinden lezzetli zeytinyağlarını tatmayı ve sağlıklı bir besin kaynağı olan zeytinyağlarını mutfağınıza katmayı ihmal etmeyin.

    Ayvalık Gezinizde Konaklayabileceğiniz Yerler

    Kusursuz konaklayacağınız ve dinleneceğiniz alanların da konforlu ve huzurlu olması son derece önemlidir. Ayvalık gezisinde rahat ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçilerimiz için özenle seçtiğimiz otellerimiz bu rehberde sizleri beklemektedir:

    1. Eşsiz konumu ile sizlere hem hoş bir manzara hem de huzurlu bir ortam sunan D-Resort Murat Reis Ayvalık’ta lüks ve rahatlık bir araya geliyor. Ege havasını doruklarda yaşayabileceğiniz D-Resort Murat Reis Ayvalık’ın gurme lezzetlerden oluşan mutfağını mutlaka deneyimleyin.
    2. Ayvalık’ın vazgeçilmezi Cunda Adası’nda doğayla iç içe bir konaklama deneyimi için Ortunç Hotel’i tercih edebilirsiniz. Adeta saklı bir cennet olan Ortunç Hotel’de huzurlu dinleneceğiniz dakikalara sahip olabilir, eşsiz doğa manzarasının keyfini yaşayabilirsiniz.
    3. Butik ve göz kamaştıran yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Despot Evi, Cunda’nın eşsiz atmosferi ile ziyaretçilerini bekliyor. Siz de kültürel miras ve kültür endüstrisi tasarım ödüllerini kazanan bu konaklama merkezinde konforlu ve lüks bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Sarar birbirinden konforlu ve şık kombinleri ile her mevsimde Ayvalık gezinize uyum sağlamaya hazırlanıyor!

    Kadın giyim için bahar aylarında tercih edebileceğiniz renkli desenleri ve konforlu yapısıyla göz kamaştıran birbirinden çeşitli etek ve elbise modelleri kombinlerinize yeni bir hava katmayı bekliyor. Öte yandan kış aylarında gerçekleştireceğiniz bir Ayvalık gezisi içinse sportif yapısı ile dikkatleri üzerine çeken kadın süveter ve triko modellerini tercih edebilirsiniz.

    Kadın giyimin yanında Sarar erkek giyim kombinleri de Ayvalık bölgesiyle uyumlu seçenekleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kış ve sonbahar dönemleri için tercih edebileceğiniz erkek sweatshirt ve triko ile Ayvalık sokaklarında kış mevsimine uygun ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer Ayvalık geziniz yaz ve ilkbahar dönemlerine denk geliyorsa, Ayvalık sokaklarının yanında kumsalın keyfini de Sarar plaj grubu ile çıkarabilirsiniz.

    Siz de Ayvalık gezinizi tarz ve rahat kombinler ile taçlandırmak ve Ayvalık sokaklarında attığınız her bir adımda rahat bir seyahat geçirmek istiyorsanız Sarar ürünlerine göz atabilirsiniz.

    Diğer Makaleler