remove
Trendler 13-4-2022 10 Dakikalık Okuma

Sarar’la Gezi Rehberi – Eskişehir

  • 2084
  • Ülkemizde Lüle Taşının çıkarıldığı tek şehir olan, hızlı tren ile kolayca ulaşım sağlanabilen, öğrenci nüfusunun yoğunluğu ile “öğrenci şehri” olarak anılan, üniversitelerin yanında sanayi bölgelerine de ev sahipliği yapan Eskişehir, 31,1 milyon metrekarelik büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük ikinci organize sanayi bölgesi olma özelliği taşımaktadır. Birbirinden lezzetli yiyecekleri, şehrin ortasından geçen meşhur “Porsuk Çayı” ile renklerin buluştuğu Eskişehir’i tanımaya hazır mısınız?

    Kaleme aldığımız bu yazıda, her adımınızda ayrı bir güzellikle tanışacağınız Eskişehir’de mutlaka tatmanız gereken birbirinden lezzetli yiyecek duraklarını hem dinlenip hem de keyifli vakit geçirebileceğiniz konaklama mekanlarını, eğlenceli vakit geçireceğiniz aktiveleri sizler için derledik.

    Eskişehir’i Keşfederken Yapılabilecek Aktiviteler ve Etkinlikler

    Birbirinden eğlenceli etkinlik ve aktiviteler, kültürel zenginliklerle donatılmış meşhur Eskişehir müzeleri, tarihin seyrine dalacağınız sanat eserleri ve geleneksel motiflerle bezenmiş hamamları ile etkisinden çıkamayacağınız, tarihin ve kültürün iç içe sunulduğu bir tura hazır olun!

    Turumuzun ilk durağı dikkat çeken yapısı ve Osmanlı kubbe mimarisi ile geleneksel Japon mimarisinden esintiler taşıyan, dünyaca ünlü dünyaca ünlü mimarlık ofisi Kengo Kuma imzası ile hayat bulan Odunpazarı Modern Müze(OMM) olacaktır. Doğa ve mimarinin bütünleşmesinden yola çıkarak ortaya koyulan Odunpazarı Modern Müze, yapısında az beton kullanılması, ahşap, taş ve kâğıt gibi doğal malzemelere ağırlık verilmesi ile harmanlanmış bir yapı özelliği taşıyor. Japon mimarisiyle  yakından tanışacağınız bu müzede, sanatın doyumuna varabilir ve kültürel bir seyrin keyfini sürebilirsiniz.

    Sahip olduğu merkezi konum ile birçok konut ve yerleşim yerinin yakınında yer alan Odunpazarı Modern Müze’nin hemen arka tarafında Eskişehir’i ziyarete gelenlerin konaklayabileceği bir de butik otel yer almaktadır. Vegan ziyaretçiler için eşsiz lezzetler sunan bu butik otelde, doğal yaşamın keyfini doruklarda yaşayabilir ve sanata bir adım uzaklıkta keyifli bir konaklama gerçekleştirebilirsiniz.

    Japon esintileri ile hayat bulsan Eskişehir turistik mekanlarından birisi Anadolu Üniversitesi’nde yer alan Japon Bahçesi olarak karşımıza çıkıyor. Doğal bir esinti ile Japon kültürünü yakından tanımak istiyorsanız, Eskişehir gezinizde mutlaka Japon Bahçesini ziyaret etmenizi tavsiye etmekteyiz.

    Ülkemizde Lüle Taşının çıkarıldığı tek şehir olan ve bu taşı ölümsüzleştiren Eskişehir’den söz ettiğimizde Lüle Taşı Müzesine uğramadan geçmek olmaz elbette. Doğal bir taşın hayranlık uyandıran güzelliğine şahit olacağınız ve adeta Eskişehir’in simgesi haline gelen Lüle Taşı Müzesinde, el yapımı sanat eserlerinin ve ürünlerini keyfini çıkartabilirsiniz.

    Eskişehir’de uğramanız gereken diğer duraklar ise sanat ve kültürün zengin yapısına doyacağınız, birbirinden çeşitli özellikleri ile turunuza renk katacak olan müzelerdir. Eskişehir’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken müzeler şu şekildedir:

    1. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan ve 166 adet balmumu heykeli ile ziyaretçilerini büyüleyen Balmumu Müzesi.
    2. Eskişehir halkının bağımsız mücadelesini onurlandıran ve tarihin tozlu sayfalarına hayran kalacağınız Kurtuluş Müzesi.
    3. Türkiye’nin ilk cam sanatları müzesi olma özelliği taşıyan ve cam sanatçılarının eserlerini sergilemek üzere Eskişehir Odunpazarı Evleri Kent Müzesi kompleksinde açılan Cam sanatları Müzesi.
    4. Mollaoğlu Çayı üzerinde sulama amacı ile 1963 – 1969 yılları arasında inşa edilen ve baraj özelliğe taşıyan sulama göletinin yanında dinlenme tesisi olma özelliği ile 21 km uzaklıkta 50 hektar büyüklüğünde bir piknik alanı keyfi sunan Musaözü Barajı.
    5. Şehre hâkim bir noktada bulunan ve muhteşem Eskişehir manzarasının keyfini 38 bin metrekare alanda sürmenize olanak sağlayan 1400 metrekarelik yapay şelalesi, yel değirmeni, Don Kişot ve Sanço Panço heykelleri ile eğlenceli ve keyifli vakitlerin odak noktası olan Şelale Park
    6. Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk müze olma özelliği taşıyan ve Eskişehir il ve ilçelerinden toplanan taşınır kültür varlıkları ile harmanlanan, tarihin seyrini süreceğiniz Arkeoloji Müzesi.

    Termal sular ile sağlık turizminde önemli bir noktaya sahip olan Eskişehir, merkezinde ve hamamyolu caddesinde bulunan birçok termal tesis ve hamamlar hizmet vermektedir. Eskişehir’e yolunuz düştüğünde sağlığınıza büyük ölçüde etki edecek termal su keyfini sürmek ve gelenek motiflerle keyifli dakikalar geçirmek için Hamamyolu Çarşısı’nda yer alan kaplıca ve hamam tesislerini ziyaret edebilirsiniz.

    Adrenalin sevenlerin sıklıkla tercih ettiği ve Eskişehir atmosferi ile heyecanınıza yeni bir hava getiren Tracking için Eskişehir’in doğal güzelliklerinden birisi olan Çatacık Ormanı’nı ziyaret edebilir tracking etkinliklerinin yanında motorcuların da sıklıkla tercih ettiği Bozdağı’nda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

    Eğer Eskişehir turunuzda fark yaratan bir aktivite yapmak istiyorsanız Güçlübey At Çiftliği’nin doğal yapısı ile keyifli dakikalar geçirebilir binicilik kulübü güveninde at binme faaliyetini gerçekleştirebilirsiniz.

    Eskişehir’in Lezzet Durakları

    Rengarenk evleri ile gözünüzü doyuran Odunpazar’ı birbirinden lezzetli kahvaltı mekânları ile midenize de hitap ediyor. Eskişehir turunuza Odunpazarı’nı keşfe çıkarak başlayabilir eşsiz bir manzara eşliğinde günün ilk öğününü yiyebilirsiniz.

    Eskişehir’de ne yenir sorusuna verilecek ilk cevap hiç kuşkusuz lezzeti ile hayranlık uyandıran çi börek olacaktır. Bu lezzet için Eskişehir’e mal olmuş lezzet duraklarından birisi olan Kırım Tatar Çi Börek Evi’ni tercih edebilirsiniz.

    Eğer kahvaltı tercihinizi dolu dolu bir serpme kahvaltıdan ve çeşitli öğünlerden yana yapmak istiyorsanız size tavsiye edebileceğimiz bir diğer mekan ise Ayten Usta’dır. Anadolu ve Türk mutfağının klasik lezzetleri ile ziyaretçilerine keyifli dakikalar vadeden Ayten Usta’nın biri tarihi Odunpazarı evlerinde, bir diğeri ise keyifli bir göl manzarasına karşı olan mekanlarında keyifli bir kahvaltı ederek güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

    Eskişehir turunuzun kış ve sonbahar mevsimlerine denk gelmesi durumunda akşam yemeğinden önce uğramadan geçmeyeceğiniz mekanlardan birisi hiç kuşkusuz Kara Kedi Bozacısı olmalıdır. Bozanın lezzetli tadı ve mekanın samimi havası ile keyifli dakikalara sahip olabilir turunuzu tadı damağınızda kalacak bir lezzet durağı ile taçlandırabilirsiniz.

    Eğer lezzetli ve dolu dolu bir akşam yemeği geçirmek istiyorsanız Eskişehir’de mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden birisi de Balaban Kebabı olacaktır. Tadı damağınızda kalacak bu lezzet Eskişehir turunuzda unutmayacağınız anlardan birisini size yaşatacaktır.

    Bu turistik gezide farklı kültürlerden lezzetler tatmak ve dünyanın dört bir yanında sofralara misafir olmak istiyorsanız, Eskişehir kültürel zenginliklerinden birisi olan Eti’nin uluslararası restoranlarını tercih edebilirsiniz.

    Akşam yemeklerinizin vurucu son lezzet durağı ise göz kamaştıran bir tatlı deneyimi olmalıdır. Akşam yemeğinizin son durağında, Eskişehir’in pişmaniye tadını andıran lifli helvası met helvası ile üst düzey bir tatlı deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Eskişehir Gezinizde Konaklayabileceğiniz Yerler

    Hem konforlu bir konaklama mekanına sahip olmak hem de gözünüze ve gönlünüze hitap edecek bir otelde konaklamak istiyorsanız, Eskişehir rehberimizde sizin için seçtiğimiz otellere bir göz atın ve kendinize en uygun konaklama seçeneklerini keşfedin.

    Eskişehir Sarar Butik Otel

    Eğer konaklama tercihinizi butik otellerden yana yapmak ve Eskişehir maceranızı doğayla iç içe bir otelden yana kullanmak istiyorsanız tüm bu taleplerinize memnuniyetle cevap verecek Sarar Butik Otel kapılarını sizler için aralıyor. Eski Sümerbank fabrikasının içinde bulunan ve tarihle doğayı bütünleştiren yapısı ile göz kamaştıran Sarar Butik Otel konforlu yapısı, keyifli dakikalara sahip olacağınız bahçesi ve restaurantı gibi ayrıcalıkları ile eşsiz bir konaklama mekanı olarak sizleri bekliyor. Siz de Sarar Butik Otel sayesinde üst düzey konforun tadını çıkartabilir, masalsı bir diyar olan Eskişehir’i keşfe çıkabilirsiniz.

    Eskişehir Tasigo Otel

    Eskişehir maceranızda konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer mekan ise özellikle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilen ve içerisinde çocuklar için bir adventure park bulunan Tasigo Otel’dir. Huzurlu ve keyifli bir tatil keyfi için siz de Tasigo Otel’i tercih edebilir, lüks bir tatilin yanında hamam ayrıcalıkları gibi geleneksel motiflerin de tadını çıkartabilirsiniz.

    Ruhunuzu ve bedeninizi dinlendireceğiniz bir otelin yanında Eskişehir’de gezilecek yerlerin, kahvaltı ve akşam yemeği mekânlarının, birbirinden eğlenceli aktivite ve etkinlikleri rehberimizde bulabilirsiniz.

    Son derece keyifli bu maceranız sonbahar ve kış aylarında gerçekleştiriyor ve eşsiz bir manzaranın keyfini sürüyorsanız buna eşlik edecek bir kombin tasarlamaya özen göstermelisiniz. Sonbahar ve kış aylarında gerçekleştirdiğiniz Eskişehir geziniz için Sarar kadın ceket, pantolon ve triko giysileriyle harika kombinler oluşturabilirsiniz. Daha rahat bir gezi süreci için ise Sarar kadın spor giyim ürünlerini incelemenizi tavsiye etmekteyiz. Erkekler adına ise Eskişehir’in sonbahar ve kış mevsimlerine uyum sağlayacak, Triko ve Sweatshirt modelleri daha uygun olacaktır. Rahat bir kombin içinse Sarar erkek spor giyim ürünlerine göz atabilirsiniz.

    Eğer yaz esintileri ile bir Eskişehir tutu gerçekleştirmek istiyorsanız Sarar’ın birbirinden renkli ve konforlu kombinleri ile bu gezinizi taçlandırabilirsiniz. Hem yaz dönemi hem de bahar ayları için son derece rahat ve şık bir görünüm sunan Sarar kombinlerinden, kadınlar için birbirinden renkli Sarar etek ve elbise modellerini; erkekler için ise son derece konforlu Sarar tişört ve yazlık gömlek modellerimizi tercih edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler