remove
Trendler 3-8-2022 8 Dakikalık Okuma

Sarar’la Gezi Rehberi – Fethiye & Kaş

  • 1151
  • Kaş – Fethiye rotasını sadece deniz, kum, güneş ile tarif etmek yeterli olmaz. Tarihi ve doğal güzelliklerin birleştiği aynı zamanda farklı doğa sporlarına olanak sunan eşsiz coğrafyası ile Kaş – Fethiye rotası hem Türkiye’nin hem de dünyanın en özel destinasyonlarının başında bulunuyor.  Bu güzel ve etkileyici deneyimi en iyi şekilde yaşamanız için yazımızda Kaş – Fethiye rotasında yapılabilecek aktivitelerden ve etkinliklerden bahsedeceğiz. Ayrıca konaklama ve lezzetli yemekler için de ipuçlarını bulabileceksiniz.

    Kaş’a gitmek istiyorsanız Dalaman Havaalanı ve Antalya Havaalanı olmak üzere iki farklı varış noktasını tercih edebilirsiniz. Fethiye’ye ise Dalaman Havaalanı’ndan yapacağınız 1 saatlik yolculuk ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte karayolunu kullanarak sıkça düzenlenen otobüs seferleri ve şahsi araçlarınız ile her iki bölgeye de ulaşmak mümkün.

    Kaş – Fethiye Rotasında Yapılabilecek Aktiviteler ve Etkinlikler

    Kaş gezinize ilk olarak ilçenin kalbine yani merkeze uğrayarak başlayabilirsiniz. İlçenin merkezinde sizi farklı renklerde begonvillerle süslenmiş ahşap evler karşılıyor. Ayrıca “Uzun Çarşı” da bu noktada yer alıyor. Butik otellerin, restoranların ve eski evlerin bulunduğu Uzun Çarşı’da aynı zamanda Kaş’ın simgelerinden biri olan “Aslanlı Lahit” diğer adıyla “Kral Mezarı” anıtını görebilirsiniz.

    “Antiphellos Antik Kenti” Kaş gezinizde uğramanız gereken önemli bir diğer nokta. Helenistik döneme ait ve bölgede yer alan kesme taşlardan oluşturulan antik tiyatro sizleri bekliyor.

    Tarihi Rum evlerine ev sahipliği yapan “Kalkan” Kaş’a 25 km uzaklıkta konumlanıyor. Sokaklarında birçok kafe ve restoran bulabileceğiniz bölgede ayrıca denizin tadını çıkarabileceğiniz mavi bayraklı plajlar yer alıyor. Bölgenin en özel plajları arasında şüphesiz “Kaputaş Plajı” dikkat çekiyor. Dünyadan ve Türkiye’den binlerce turistin ziyaret ettiği, turkuaz suyu ile göz kamaştıran bu eşsiz plajı mutlaka görmelisiniz.

    Kaş’a 45 km ve Fethiye’ye 80 km uzaklıktaki “Patara Antik Kenti” geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken özel yerler arasında. Liman şehri olarak inşa edilen Patara, Likya’nın Helenistik dönem başkentidir. Meclis binası ve tiyatro gibi Helenistik dönemde inşa edilen tarihi yapılar günümüze ulaşmıştır.

    Antalya – Kaş’a 2.1 km mesafede bulunan ve Yunanistan’a bağlı 12 adadan biri olan “Meis Adası” tarihi yapıları ve muhteşem doğası ile sizleri büyüleyecek. Şövalye kalesi, Likya kaya mezarı, etnoğrafya ve arkeoloji adada ziyaret edebileceğiniz önemli yerler olarak dikkat çekiyor. Ayrıca berrak denizin tadını çıkarmak isterseniz, adaya ait birkaç küçük plaj bulunuyor. Yazın neredeyse her gün Kaş limanından Meis adasına feribotlar veya teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat adayı ziyaret edebilmek için vize gerekmektedir. Bununla birlikte kapıda vize uygulaması da bulunmaktadır. Vize işlemleri dönemsel olarak farklılık gösterebileceği için detaylı bilgi almanızı öneririz.

    Üçağız Köyü’ne ve Kaleköy’e çok yakın bir noktada yer alana “Kekova” ise, Kaş ve Demre arasında konumlanıyor. Kekova adasının yer aldığı bölge batık şehir olarak da anılmaktadır. Bu adanın yakınında Kaleköy’deki Simena, Üçağızdaki Theimussa, Aperlai, Gökkaya koyundaki Istlada isimli antik kentler yer alıyor. Kekova’da gerçekleştireceğiniz tekne turunda adanın çevresinde gezerken Likya ve Myra dönemlerinden kalıntıları görebilirsiniz.

    Fethiye – Kaş karayolu üzerinde yer alan “Xanthos Antik Kent” Fethiye’ye yaklaşık olarak 45 km, Kaş’a ise 40 km uzaklıkta buluyor. Likya medeniyetinin ilk dönemlerinde başkent olduğu bilinen Xanthos Antik Kent aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde bulunuyor.

    “Saklıkent Kanyonu” Milli park ilan edilen bir doğa harikasıdır. Kanyon yaklaşık olarak 18 km uzunluğa ve 200 metre yüksekliğe sahiptir. Yerli ve yabancı birçok misafir tarafından ziyaret edilen kanyon, pek çok farklı aktivite yapmanıza imkan sağlıyor. Rafting, çamur banyosu, trekking bu aktiviteler arasında en popüler olanlarıdır.

    Ölüdeniz, Fethiye denilince akla ilk olarak gelen, eşsiz doğa güzelliğine sahip mutlaka görülmesi gereken bir konumdur. Farklı ulaşım alternatifleriyle ziyaret edebileceğiniz Ölüdeniz’de, konaklayabileceğiniz birçok kamp alanı ve oteller yer almaktadır. Vadi, ada, kanyon ve plajları ile Ölüdeniz’i keşfedebilirsiniz. Ayrıca bölgede yamaç paraşütü, rafting ve su altı dalış aktiviteleri oldukça popülerdir.

    “Letoon Antik Kenti” de Fethiye’ye yakın bir lokasyonda bulunmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kent, Likya’nın dini merkezi olarak kabul edilmektedir.

    Kaş – Fethiye Rotasında Lezzet Durakları

    Kaş – Fethiye rotası sunduğu tarih ve doğa güzelliklerinin yanı sıra lezzet olarak da oldukça zengin.

    Günün ilk öğünü olan kahvaltı için “Taşbahçe Kahvaltı” doğal ve doğayla iç içe bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, uğramanız gereken bir yerdir. Kaş’ta kahvaltı için bir diğer alternatif olan “Dudu Mutfak” lezzetli serpme kahvaltısı ile güne pozitif bir şekilde başlamanızı sağlıyor.  “Saklıkent Paradise Park” yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği kanyon bölgesinde yer alan Fethiye kahvaltı mekanıdır. Hem lezzetli hem de huzurlu bir kahvaltı için Saklıkent Paradise Park’ı tercih edebilirsiniz.

    Öğle ve Akşam yemeği için ise “L’apero”, Kaş’ta bulunan bir Fransız restoranıdır. Fransız mutfağının tadını çıkarmak ve kaliteli yemeklerin tadına bakmak için listenize eklemelisiniz. Canlı müzik eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir meyhane olan “Nereid Gurme”, Ege’ye özgü mezeleri ile dikkat çekiyor. “Dolphin Restaurant” etkileyici manzarası ve leziz deniz ürünleri ile keyifli bir akşam yemeği sunuyor. Kaş’ın ruhunu en iyi yansıtan restoranlardan biri de “Ruhibey Meyhanesi.” Her gün büyük bir titizlikle hazırlanan 20’den fazla meze ve taze balık çeşitlerinin yanı sıra özel lezzetlerin tadına da Ruhibey Meyhanesi’nde bakabilirsiniz. “Zaika” ise Kaş ziyaretinizde uğramadan dönmemeniz gereken bir restoran. Adana, Hatay, Fas, Tunus, Lübnan gibi farklı bölgelere ait lezzetlerle keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Bir Yunan tavernası olan “Sardelaki” ise hem mutfağı hem konumuyla ön plana çıkıyor. Yaz mevsiminde deniz kenarında lezzetli balık ve mezelerini tatmanızı öneririz. “Demeti Meyhanesi” ise taze mezeleri ve güzel ambiyansı ile günün yorgunluğundan uzaklaşabileceğiniz, Kaş bölgesindeki lezzet durakları arasında bulunuyor.

    Kaş – Fethiye Rotasında Konaklayabileceğiniz Yerler

    Kaş – Fethiye rotasında konaklama için her bütçeye uygun farklı alternatifler bulunmaktadır.

    Kamp yapmayı sevenler için “Ölüdeniz Beach Camping”, denize sıfır olması ile ön plana çıkmaktadır. Çadır kampı için uygun olan alan, genellikle sırt çantalı gezginler tarafından tercih edilir. “Darboğaz Koyu” kamp alanı, Fethiye’ye 22 km uzaklıkta yer alıyor. Tuvalet, kabin, market, elektrik gibi imkanlar kamp alanında bulunmuyor. “Camp Caretta” kamp alanı sadece çadır kampçıları için değil aynı zamanda karavan ile kamp yapmak isteyenler için de olanak sunuyor. Fethiye’nin Faralya Köy sınırları içinde yer alan “Kelebekler Vadisi” kamp alanı ise gezginler tarafından sıkça tercih edilen, popüler bir kamp alanıdır. İnceboğaz Plajı, çadır kampı için tercih edilen, taşlık plaja sahip bir kamp yeridir.

    Eğer otel veya pansiyonda konaklamak istiyorsanız, bütçenize uygun olarak güzergahta yer alan alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Beş yıldızlı otellerin yanı sıra butik oteller ve pansiyonlar Kaş – Fethiye rotasında yer almaktadır.  Ayrıca Airbnb uygulaması kullanarak konaklamanızı gezi rotanıza göre avantajlı fiyatlarla planlayabilirsiniz.

    Kaş ve Fethiye rotasındaki gezinizde her zaman rahat ve konforlu hissetmek için Sarar giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. Birbirinden şık erkek ve kadın giyim ürünleri ile geziniz boyunca harika kombinler oluşturabilirsiniz.

    Sarar erkek giyim koleksiyonunda tarzınıza uygun olarak polo veya bisiklet yaka tişört modelleri size geziniz sırasında şık görünebilir ve pantolon modelleri ile kombinleyebilirsiniz. Seyahatiniz boyunca erkek plaj grubu ürünleri ile de özgürce hareket edebilirsiniz.

    Sarar kadın giyim koleksiyonunda ise yaz mevsiminin ışıltısını taşıyan yazlık elbise modelleri geziniz sırasında size eşlik edebilecek doğru kıyafet tercihleri arasında yer alacaktır. Ayrıca kadın plaj giyim ürünleri de günün her anında rahat hissetmenizi sağlayacak.

    Diğer Makaleler