remove
Trendler 7-9-2022 8 Dakikalık Okuma

Sarar’la Gezi Rehberi – İzmir

  • 944
  • Tatil için durağınız İzmir ise ve rotanızı oluşturmak için bir rehber arıyorsanız, bu içerik tam size göre! İzmir, gezilecek yerleri ve yapılacak aktiviteleri ile oldukça zengin bir şehirdir. Foça, Urla, Sığacık, Çeşmeköy lokasyonlarında yapılacak aktivite ve etkinlikler ise herkesin tercihi olmaktadır. Peki, bu yerlerde yapılabilecek aktivite ve etkinlikler nelerdir? Bu yazımızda sizler için derledik.

    İzmir’de Yapılabilecek Etkinlikler ve Aktiviteler

    Foça

    Siren Kayalıkları: İsmini Yunan mitolojisinden hatırlayacağınız Sirenler, kafa olarak insana ve vücut olarak bir hayvana benzerler. Sürekli olarak şarkı mırıldandıkları ve bundan dolayı kayalıklardan geçen denizciler tarafından fark edildikleri söylenir. Tarihte önemli bir yere sahip olan Foça Siren Kayalıkları, Sirenlerin mitolojideki yeri ve sunduğu muhteşem manzaraları ile görülmeye değer bir yerdir. Tekne turuna katılarak Siren Kayalıklarını görebilir ve Foça’nın farklı koylarında yüzebilirsiniz.

    Athena Tapınağı: Yunan mitolojisinin önemli bir tanrıçası olan Athena’nın ismini taşıyan Athena Tapınağı, yapıldığı yüzyılın sonunda büyük bir deprem sonucunda yıkılmıştır. Sonrasında Phokaialılar tarafından yeniden yapılan tapınak etrafındaki kazı çalışmalarında, Roma İmparatorluğu döneminin kültürünü yansıtan kalıntılara da rastlanmıştır. Athena Tapınağı büyük bir kültürel miras olarak mutlaka ziyaret edilmelidir.

    Taş Evi: Pers Anıt Mezarı ve Taş Kule halk arasında Taş Ev olarak da bilinir. M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan bir tarihe sahip olan Taş Ev Pers medeniyetinin izlerini barındırır.

    Foça köyleri: Buram buram huzur kokan Foça köyleri, rotanızda bulunmalıdır. Gerenköy, Kozbeyli ve Yeniköy görülmesi gereken Foça köyleri arasında yer alır.

    Urla

    Urla Bağ Yolu: Urla Bağ Yolu’nun Yunan yerleşimi olup çok eskilere dayanan bir şarapçılık kültürüne sahip olduğu biliniyor. Şu an bölgede birçok şarap üreticisi bulunuyor. Onların bağlarını ve mahzenlerini gezerek şaraplarından tadabilirsiniz. Yollardaki tabelaları takip ederek bu tesisleri kolayca bulabilirsiniz. Ancak bilmelisiniz ki bunu yaya olarak yapmanız oldukça zor. Arabanız olması şart değil, tesislere bisikletle ulaşarak yolda geçen zamanınızı da keyifli hale getirebilirsiniz.

    Uzbaş Çiftliği: Hazır Urla Bağ Yolu’nu gezerken biraz daha ilerleyerek rotanızı Uzbaş Çiftliği’ne yönlendirebilirsiniz. Uzbaş Çiftliği peyzaj düzenlemelerinde kullanılmak için bitkiler yetiştiren bir yer. Burada daha önce görmediğiniz özel ağaçlar da bulabilirsiniz. Bu çiftliğe bir botanik bahçesi demek mümkün. Botanik bahçesinden tek farkı her şeyi satın alabilirsiniz.

    Urla İskelesi: Merkezin sahil tarafına İskele deniyor. Sahil boyunca dizilen balık restoranları özellikle akşamları oldukça hareketli oluyor. Birbirinden lezzetli mutfağa sahip restoranları keşfederek akşam yemeğinizi keyifli bir hale getirebilirsiniz. Birçok restoran yerel ve mevsimindeki ürünleri deniz mahsulleri ile birleştirerek şahane tatlar oluşturuyor.

    Sığacık

    Teos Antik Kenti: Bu antik şehir sırf doğa yürüyüşü amacıyla bile uğranabilecek şahane bir yerdir. Sığacık’ın en önemli tarihi değeri, M.Ö. 1000 yıllarında Giritliler tarafından kurulan ve daha sonrasında İonyalıların kenti olan Teos Antik Kenti her yıl yüzlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor.

    Sığacık Kalesi: Eğer Sığacık’ın Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşmaya çıktıysanız ayaklarınızın sizi kendiliğinden Sığacık Kalesi’ne getirmesi muhtemeldir. Limanın çok yakınında bulunan Sığacık Kalesi’nin Selçuklular döneminde yapıldığı söyleniyor. Kalenin en büyük önemi Kanuni Sultan Süleyman’ın emri doğrultusunda donanma komutanı tarafından Teos Antik Şehri harabelerinden taşınan taşlar ile yeniden inşa edilmiş ve deniz üssü olarak kullanılmış olmasıdır.

    Sığacık pazarı: Bu pazarda sadece Sığacık’ta üretilmiş olan ürünler, bizzat üreticileri tarafından satılıyor. Sığacık hanımlarının ellerinden çıkma ürünler özellikle de lezzetli yemekleri mutlaka tatmalısınız.

    Çeşmeköy

    Eşsiz doğası ile sürdürülebilir bir yaşam projesi olan Çeşmeköy, seyahat rotanızda yer alması gereken özel bir destinasyon. Doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz ve benzersiz manzaranın tadını çıkarabileceğiniz Çeşmeköy’de birçok farklı aktiviteye katılabilirsiniz. Festivaller, yoga kampları, workshoplar sizleri bekliyor.

    Samos Adası

    Sisam Adası olarak da bilinen Samos Adası, Ege Denizi’nde yer alan ünlü gezi yerlerinden biri. Yunanistan’a bağlı olan bu adanın gezilmesi ve görülmesi gereken birçok farklı kültürel öğesi bulunuyor. Pisagor Mağarası, Bizans Müzesi, Samos Şarap Müzesi gibi tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yaz mevsiminde Ege’nin berrak denizine Samos Adası’nda bulunan plajlardan girebilmeniz mümkün. Samos Adası’na İzmir’de Seferihisar’dan ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Club Marvy

    Doğanın içerisindeki konumuyla beğeni kazanan Club Marvy, başta caz konserleri olmak üzere birçok farklı etkinliği bir arada bulabileceğiniz bir otel. Konaklamanız sırasında Ferit Odman Quartet caz konserleriyle keyifli saatler geçirebilirsiniz. Lüks odalarıyla ön plana çıkan otelde; özel plaj, aquapark, a la carte restoran, hamam ve sauna yer alıyor.

    İzmir Lezzet Durakları

    Ege otları, Rum mirası tatlar, Girit spesiyalleri ve kendine özgü yemekleriyle İzmir mutfağını çok seveceksiniz! Sizin için oluşturduğumuz rotadaki lezzet duraklarını belirledik.

    Foça Lezzet Durakları

    Ağaçlı Ev Kozbeyli: Güne şahane bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız Ağaçlı Ev’e mutlaka gitmelisiniz. Kendine özgü köy kahvaltısı ile meşhur mekanda; limon reçeli, kabak çiçeği dolması, gözlemeler ve daha sayamadığımız birçok lezzeti en doğal ortamında yiyebilirsiniz.

    Fokai Restaurant: Deniz mahsulleri konusunda oldukça zengin olan Foça restoranları arasında Fokai ön plana çıkıyor. Her tür balığı bulabileceğiniz bu mekan aynı zamanda zengin bir meze menüsüne de sahip.

    Kavala Cafe & Winehouse: Eski Foça’da bulunan ve denizin taş evle buluştuğu bir mekandır. Burada yerli ve yabancı şarapların tadına bakabilir, el yapımı tatlılarla kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz.

    Urla Lezzet Durakları

    Perdix Wines, Birgi: Beğeni kazanan mimari, keyifli vakit geçirilebilecek bir bahçe, kaliteli şaraplar ve tam not alan yemekleri birlikte bulabileceğiniz bu mekana mutlaka uğramalısınız.

    Beğendik Abi, Merkez: Burada bir öğün yemeden asla Urla’dan dönmeyin. Beğendik Abi’de çok sayıda yerel yemeği hem uygun fiyata hem de keyifle deneyebilirsiniz.

    Yengeç, İskele: Yengeç Restoran kendine has yüzden fazla mezesi ve ara sıcakları ile oldukça meşhur bir restoran. Mürekkepli kalamar, acılı patlıcanlı kalamar dolması, Girit ezme, şevket-i bostanlı levrek… Yengeç Restoran keyifli ve lezzetli bir akşam yemeği deneyimi için oldukça ideal bir tercih.

    Sığacık Lezzet Durakları

    Ermiş Balıkçılık: Her mevsim ziyaret edebileceğiniz Ermiş Balık adından da anlayabileceğiniz üzere balığa doyacağınız bir mekan. Sığacık’ın en leziz balıkları sizi Ermiş Balıkçılık’ta bekliyor.

    La’ Dude Bahçe: La Dude Bahçe manzarası eşliğinde ziyafet yapabileceğiniz bir başka mekan. Türk mutfağının leziz detaylarını deniz mahsulleri ile keşfedebileceğiniz bu mekanda her şey tahmin edebileceğinizden daha lezzetli!

    Çeşmeköy Lezzet Durakları

    Birbirinden güzel ve lezzetli organik ürünlerle donatılmış huzurlu bir sofrada kahvaltı yapmak istiyorsanız Çeşmeköy tam size göre. Çeşmeköy’ün benzersiz doğası eşliğinde, kendi bahçelerinden üretimini sağladıkları sebze ve meyvelerin yanı sıra taptaze ekmek ve çörekler ile özel bir kahvaltı deneyimi yaşayacaksınız.

    İzmir’de Konaklanabilecek Yerler

    İzmir rotanızda konaklayabileceğiniz binlerce lokasyon bulunuyor. Bu lokasyonlar arasından oluşturduğumuz güzergaha göre öne çıkan seçenekleri derledik. Ayrıca Airbnb uygulamasını ya da kamp alanlarını kullanarak alternatif şekilde konaklamanızı planlayabilirsiniz.

    Foça

    • La Petra Hotel
    • Delice Doğa Evi
    • Navalia Otel

    Urla

    • 1870’s Taş Konak Otel Cafe Bakery
    • Urla Bağevi Vineyard Hotel
    • Urla Pier
    • Liman Evi

    Sığacık

    • Mona Glamping Caravan Suits
    • Mandalin Pansiyon
    • Gardenya Butik Otel

    Çeşmeköy

    • Köy Evi
    • Tiny House
    • Çadır

    Sarar erkek giyim koleksiyonunda seyahatiniz boyunca sizi rahat ve konforlu hissettirecek birbirinden şık kıyafetler yer alıyor. Stilinize uygun olarak tercihinizi yapabilir ve keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz.

    Sarar kadın giyim koleksiyonunda ise İzmir seyahat rotanızda harika kombinler oluşturabileceğiniz kıyafetler bulunuyor. Her mevsim rahat hissedeceğiniz zarif kıyafetleri seyahatiniz için tercih edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler