remove
Trendler 12-3-2024 6 Dakikalık Okuma

Sarar’la Gezi Rehberi – Kapadokya

  • 107
  • Türkiye’nin tarihi ve kültürünü buluşturan bölgelerini keşfetmek istiyorsanız mutlaka Kapadokya’ya uğramanız gerekir. Yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmeyi başaran Kapadokya, eşsiz bir coğrafyaya sahiptir. Bölgenin mistik atmosferi, dünya çapında ünlü olmasını sağlamıştır.

    Kapadokya geziniz boyunca başta peri bacaları, kiliseler, yeraltı şehirleri olmak üzere birçok önemli noktayı keşfedebilirsiniz. Her gezginin hayallerini süsleyen bölge, etkinlik anlamında da zengin seçeneklerden oluşur. İsterseniz sabahın erken saatlerinde tüm bölgeyi gökyüzünden görebileceğiniz balon turlarına katılabilirsiniz. Eğer eğlence tutkunuysanız safari yapmanın tadını çıkarabilir ya da Kapadokya’nın büyülü atmosferinde doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz.

    Kapadokya’da Yapılabilecek Etkinlikler ve Aktiviteler

    Kapadokya, aktiviteler açısından oldukça zengin bir bölgedir. Burada konaklarken tüm anlarınızı dolu dolu yaşayabilirsiniz. Birçok kişinin aklına Kapadokya denildiğinde balon turları gelir. Yüzlerce balon, sabahın erken saatlerinde gökyüzünde yerini alır. Siz de bu benzersiz maceranın bir parçası olmak isterseniz sabah 04.30 – 05.00 arasında kalkarak, gökyüzünde süzülmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Balonlara binmek kadar izlemesi de son derece keyifli bir aktivitedir. Binlerce insan sadece balonları izlemek ve fotoğraflar çekmek için Kapadokya’ya gelir. Siz de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte balonları izleyebilir, birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz.

    Bölge festivalleriyle de oldukça ünlüdür. Kapadokya’da her sene müzik festivali düzenlenir. Dünyanın birçok yerinden insanlar, festivalde yerini almak için sabırsızlanır. Eğer seyahat planlarınızı yaz ayları için yaptıysanız, bu müzik festivaline katılmanızı tavsiye ederiz. Fakat festivale talep yoğun olduğu için gününden önce bilet almanız gerekir.

    Kapadokya ve çevresinde, at safari turları da oldukça popüler bir etkinliktir. Doğayı keşfederken, eğlenceyi doruklarda hissetmek isterseniz binicilik turlarına katılabilirsiniz. Bu sayede bölgenin coğrafyasına yakından tanık olabilirsiniz.

    Bölgenin tarihi zenginlikleri de uzunca vakit ayırılması ve keşfedilmesi gereken yerlerin başında gelir. Kapadokya’nın derinliklerinde muhteşem tarihi zenginlikler size bilinmeyenin kapısını açacaktır. Bölgede bilinen tam 36 tane yeraltı şehri vardır. Bunların en büyüğü Kaymaklı ve Derinkuyu olarak bilinir. Bunların yanı sıra; Mazı, Özlüce, Gaziemir yeraltı şehirlerini de gezmenizi öneririz. Bu yerler, dönemin izlerini oldukça etkileyici bir şehirde yansıtır. Derinkuyu’da gezdikten sonra, benzersiz Ihlara Vadisini de keşfedebilirsiniz. Ihlara’da sık sık turlar düzenlenir, bunlardan bir tanesine katılmanızı tavsiye ederiz.

    Avanos bölgesinde çömlekçilik oldukça popülerdir. Bu nedenle bir atölyeye giderek çömlek yapabilirsiniz. Son derece eğlenceli olan çömlekçilik, tüm stresinizi atmanıza da yardımcı olacaktır. Kapadokya, hediyelik eşya açısından da misafirlerine oldukça geniş seçenek sunar. Kendinize veya sevdiklerinize bölgeyi ve coğrafyayı hatırlatacak keyifli hediyeler alabilirsiniz.

    Kapadokya Lezzet Durakları

    Kapadokya, doğal güzellikleri kadar eşsiz lezzetleriyle de adından söz ettirir. Zengin ve benzersiz bir mutfağa sahip olan Kapadokya’da, en meşhur tatlar arasında testi kebabı yer alır. Sebze ve etin ahenkle buluşması sonucu oluşan kebap, Avanos çömleklerinin içinde ikram edilir. Kebap ağır ağır piştiği için etler yumuşak olur. Tüm sebzeler, ete benzersiz bir aroma kazandırır. Testi kebabı, estetik açıdan da son derece güzeldir. Masaya getirilen kebap özenle sunum yapılırken çömlek, boğaz yerinden itinayla kırılır. Bu benzersiz yemeği Saklı Konak’ta bulabilirsiniz.

    Mantı, Kapadokya’da önemli ve meşhur lezzetler arasında yer alır. İnce açılan hamurun arasındaki baharatlarla harmanlanmış mantı, oldukça lezzetli bir yemektir.

    Pottery kuzu, adeta yemeğin kültürle buluşmuş halidir. Bilindiği üzere Kapadokya’da seramik geleneği önemli bir yere sahiptir. Pottery kuzu, seramik kaplarda yapılır. Bölgedeki bazı restoranlarda tatma imkanınız vardır. Bu benzersiz lezzeti tatmadan kesinlikle dönmemeniz gerekir.

    Geleneksel tatlardan vazgeçmeyen kişiler için Kapadokya’da sarma mükemmel bir alternatiftir. Bulgur, soğan, kıyma ve baharatların bir araya geldiği sarma, bölgedeki en meşhur lezzetler arasında yer alır. Yaprak sarmasına benzeyen bu yemek, özel iç harca sahiptir. İlk lokmadan itibaren damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

    Güveçte tandır, Kapadokya’nın en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir. Kapadokya’nın meşhur güveçlerinde özenle hazırlanan bu yemek, gurmeleri bile mest eder. Sebze ve etin bir araya geldiği tandır lezzeti, özel pişirme tekniğiyle mükemmeli arayan kişilerin tercihidir. Tandır, özel baharatlarla marine edilir.

    Kapadokya’da yiyecek kültürü kadar içecekler de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bölgede birçok üzüm bağı bulunur. Durum böyle olunca şarap mahzenlerine uğramadan dönmemeniz tavsiye edilir. Her biri özenle hazırlanan şarapları tatmanız gerekir. Birbirinden güzel yerel şarapları deneyerek damak tadınıza en uygun lezzeti bulabilirsiniz.

    Kapadokya’da Konaklanabilecek Yerler

    Hem geleneksel kalmayı hem de çağa ayak uydurmayı başaran Kapadokya’da, otel seçenekleri zengindir. Oteldeki geniş imkanları değerlendirirken, bölgeyi keşfedebilirsiniz.

    Kapadokya’da farklı konseptlerden oluşan birçok konaklama alternatifi bulunur. Seyahat amacınıza uygun olan konaklama alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Eğer farklı bir deneyim yaşamak isterseniz mağara otellerinde kalabilirsiniz. Her biri doğal ve estetik detaylardan oluşan mağara otelleri, şık odalara sahiptir.

    Sarar, konforlu ve şık seçenekleriyle seyahat deneyiminiz boyunca tercih edebileceğiniz koleksiyona ev sahipliği yapar. Kadınlar için şıklığın konforla buluştuğu kıyafet ve aksesuar seçenekleri, her ortamda göz kamaştırmanızı sağlar. Erkek giyim kategorisinde ise giyimden ayakkabıya kadar birçok model seçeneği bulunur. Siz de seyahat deneyiminize renk katmak isterseniz Sarar kadın ve erkek koleksiyonlarına göz atabilirsiniz. Kampanya ve yeniliklerden haberdar olmak isterseniz e-bültenimize üye olmanız yeterlidir.

    Diğer Makaleler