remove
Trendler 19-8-2022 4 Dakikalık Okuma

Seçtiğiniz Renkler Sizi Anlatıyor

  • 1082
  • Her rengin kendine göre bir enerjisi vardır ve renkler bu enerjilerini etrafa yansıtırlar. Giydiğimiz kıyafetlerde tercih ettiğimiz renkler, karakterimiz ve zevklerimiz hakkında bazı ipuçları verir. Çünkü seçilen renkler genel olarak kişinin enerjisine en çok uyan tonlardan oluşur. Enerjik bir yapıya sahip insanlar genel olarak daha canlı renklerden oluşan kıyafetler seçerken, sakin insanların daha çok koyu renk tonlu kıyafetleri tercih etmelerinin nedeni tam olarak budur. Genel olarak her insanın olduğu gibi her rengin de bir karakteri olduğu söylenebilir. Renklerin etkileri hakkında detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

    Seçtiğiniz Renkler Sizinle İlgili Nasıl Algı Yaratıyor?

    Çoğu kadının favori rengi, kullanmaktan en çok zevk aldığı ya da dolabını o renkler etrafında düzenlediği bir renk paleti vardır. Kadınlar bu renk veya renkleri genelde tenlerine yakıştığı için kullanmakla birlikte aynı zamanda bu renkteki kıyafetleri giyerken çok daha iyi hissettikleri için de tercih ederler. Bütün bu etkiler renklerin enerjileri ve taşıdıkları anlamlar ile ilgilidir. Renkler kişilerin aurası ile birleşerek bir bütünlük sağlar. Kıyafetler ise insanların baktıkları anda ilk gördükleri unsurdur. Renklerin kişilerle ilgili algı yaratması ise tam bu anda başlar. Tercih edilen renk çerçevesinde o kıyafeti giymiş ve o rengi seçmiş bir insanın karakter özellikleri hakkında bilgi sahibi olunabilir.

    Hangi Renkler Sizinle İlgili Hangi Mesajları Verir?

    Aslında her rengin kendine ait bir enerjisi ve karakteri vardır. Temel renkler çerçevesi içinde renkleri bir kategori yapacak olursak açık tonlu renkler ve koyu tonlu renkler olarak ikiye ayrılabilir. Bu renkler kendi içlerinde bazı mesajlar ve anlamlar taşır.

    Açık Renk Tonları

    Beyaz

    Beyaz herkesin bildiği üzere masumiyetin rengi olarak adlandırılır. Bunun yanı sıra her rengin içinde bir miktar da olsa beyaz olduğu yaygın olarak bilinen bir bilgidir. Bu yüzden olsa gerek beyaz herkesin rahatlıkla kullanabileceği ve istediği mesajı verebileceği bir renktir. Beyaz, ferah bir enerjiye sahip olduğu için kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilir.

    Pembe

    Bazen oldukça hafif bazen de oldukça yoğun olabilen pembe, pek çok kadının hem özel günlerde hem de gündelik kombinlerde sıklıkla tercih ettiği bir renktir. Pembenin birçok farklı tonu olsa da genel olarak canlı ve neşeli bir enerjiyi temsil eder.

    Kırmızı

    Kırmızı ise oldukça baskın bir renktir. Bundan dolayı gücü ve kararlılığı temsil eder. İddialı olan kadınların en çok tercih ettikleri renkler arasındadır. Özel davetlerde, yemeklerde ve kutlamalarda kırmızı renkte kıyafetler ön plana çıkar.

    Sarı

    Sarı, güneşin rengi olmasından dolayı oldukça pozitif bir etki yaratır. Sarı renk aynı zamanda yaratıcılığı, ikna kabiliyetini ve entelektüel bilgiyi yansıtır. İş yaşamında kadınlar tarafından kombinlerde sıklıkla kullanılır.

    Koyu Renk Tonları

    Siyah

    Ciddi ve güvenilir bir hava yaratması sebebi ile iş hayatında sıklıkla tercih edilen bir diğer renk, siyahtır. Siyah çoğunlukla resmi ve mesafeli bir aura yaratır. Ayrıca dayanıklı ve güçlü olmayı temsil eder.

    Yeşil

    Yeşil ise dengenin ve doğanın rengidir. Daha çok uzlaşmacı ve sakin kadınların kombinlerinde öne çıkar. Yeşil renk sakinleştirici etkisinin yanı sıra otoriteyi de yansıtır.

    Gri

    Gri renk ise nötrdür. Herhangi bir kalıba sığmaz ve giydiği insanın enerjisini yansıtır. Sunumlarda veya konferanslarda çoğu zaman gri renk kıyafet kombinleri kullanılır.

    Mavi

    Mavi başlı başına öz güveni temsil etmektedir. Bu yüzden iş görüşmeleri için mavi doğru bir tercihtir. Ayrıca mavi renk bağlılığı, kararlılığı ve sadakati ifade eder.

    Diğer Makaleler