remove
Tips & Tricks 14-3-2023 4 Dakikalık Okuma

Seyahat Ederken Takım Elbise Nasıl Taşınır?

  • 951
  • Takım elbiseler hem iş hayatının ve özel davetlerin hem de günlük yaşamın vazgeçilmez kıyafetleri arasında yer alıyor. Şık bir görünümün için oldukça önemli olan takım elbiselerin seyahat sırasında doğru şekilde taşınması gerekir. Takım elbiseler seyahat sırasında güvenli olarak nasıl taşınır? Takım elbise uçakta nasıl taşınabilir? sorularının cevabını merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

    Takım Elbise Taşımak için Kullanılabilecek Ürünler Nelerdir?

    Sade, zarif ve asil tarzın ikon kıyafetlerinden olan takım elbise, günümüzde iş dışında özel günlerde, davetlerde ve toplantılarda da tercih edilir. Bu yüzden bazı seyahatlerde takım elbise seyahatin en önemli bir parçasıdır. Takım elbiseyi bir yerden başka bir yere götürürken formu bozulabilir. Takım elbise taşıma ve saklama konusunda doğru ürünleri kullanarak takım elbisenizin bozulması ve deforme olmasını engelleyebilirsiniz.

    Gamboç

    Gamboç, giyim ürünlerini dış faktörlerden korumaya yardımcı olan çantadır. Giysi kılıfı ve takım elbise kılıfı olarak da adlandırılan Gamboç, hafif ve ergonomik tasarıma sahiptir. Birden fazla tekstil materyallerinden yapıldığı için farklı özelliklere sahip Gamboç bulmak mümkündür. Non-woven, pamuk ve impertex kumaşlardan yapılan Gamboçlar takım elbise taşımak için idealdir. Standart Gamboç 60×100 ölçülerindedir. Fakat bu ölçüler değişiklik gösterebilir.

    Takım Elbise Askısı

    Takım elbise askısı, seyahatlerde Gamboç ile birlikte kullanılır. Tek başına kullanılması takım elbisenin güvenliğini sağlamak için yeterli değildir. Seyahat sırasında kullanılması planlanan takım elbise askısının kaydırmaz özellikte bulunması önemlidir. Ayrıca askı iskeletinin giysi omuzlarına denk gelen kısımlarının geniş olması önerilir. Bu yapıdaki elbise askısı Sarar markalı ceket, gömlek ve pantolon çeşitlerinizi ideal şekilde taşımaya yardımcı olur.

    Takım Elbise Uçakta Nasıl Taşınır?

    Uçak ile farklı bir şehre veya ülke dışına yapılacak olan seyahatlerden önce takım elbise uçakta nasıl taşınır? Sorusu mutlaka akla gelir. Şehir dışı seyahatlerinizde takım elbiselerinizi Gamboç ve elbise askısı yardımı ile kabin bagajı olarak yanınızda taşıyabilirsiniz. Yetişkinler için kabin bagajı ölçüleri 55x40x23 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Ancak maksimum 114x60x11 cm ölçülerindeki takım elbise kılıfı da kabin bagajı olarak kabul edilir. Takım elbisenizi elbise askısına yerleştirdikten sonra takım elbise kılıfının içerisine koyarak kılıfı ikiye katlayabilir ve başüstü dolabına yerleştirebilirsiniz.

    Yurt dışı seyahatlerinizde takım elbiselerinizi güvenli bir şekilde taşımak için valiz kullanmanız önerilir.

    Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir?

    Takım elbiseleri valize yerleştirirken kullanabileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

    • Gamboç kullanarak valize yerleştirme: Yanınızda götürmek istediğiniz takım elbiseleri elbise askısına yerleştirdikten sonra tek tek Gamboç içine yerleştirerek ikiye katlayıp bu şekilde valize koyabilirsiniz.
    • Yuvarlama yöntemiyle valize yerleştirme: Ceketi düğmeleri açık olmak koşuluyla omuzlarından tutarak geriye doğru ikiye katlayın. Kollarını düzelttikten sonra pantolonu ütü hattından tutarak ikiye katlayın ve ceketin ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Ceketin düğmelerinin olduğu kısımdan kollara doğru yuvarlayın. Yuvarlamış olduğunuz takım elbiseyi dikkatli bir şekilde valize yerleştirebilirsiniz.
    • Katlama yöntemiyle valize yerleştirme: Takım elbisenin ceketini kırıştırmadan valize yerleştirmek için ceketin düğmeleri açık olacak şekilde omuzlardan tutarak sırt kısmı içeride kalacak şekilde ikiye katlayın. Bu şekilde valize koyup kolları ve katlanan kısmı düzeltin. Pantolonu da ütü hattı düz kalacak şekilde tutarak ikiye katlayıp ceketin üzerine yerleştirebilirsiniz.

    Takım elbiselerinizi uzun yıllar kullanabilmek için temizlik, bakım, taşıma ve saklama koşullarına özen göstermeniz gerekir.

    Hem iş yaşamı hem de özel davetler için birbirinden şık erkek takım elbise modelleri Sarar’da sizleri bekliyor. Sarar koleksiyonuna göz atmaya başlamak için sarar.com’u ziyaret edebilirsiniz.

    Diğer Makaleler