remove
Trendler 21-2-2023 5 Dakikalık Okuma

Şubat Ayının Stil İlhamı

  • 718
  • Eskilerden ilham alan, zengin ve renkli seçenekler bulunduran vintage stil, şık tasarımlarını günümüze taşıyarak, modern tarzları yeniden dizayn ediyor.

    Şubat ayı stil ilhamınızı müzik sektörüne adını altın harflerle yazmış, eski okulun ve zamansız kombinlerin iki isminden aldık: Miles Davis ve Nina Simone.

    Jazz trompet sanatçısı olan Miles Davis, müziğin kült isimlerinden biri. Henüz çocukken müziğe başlamış olan sanatçı 50’li yıllarda büyük bir çıkış yaptı ve 70’li yıllara yön veren sanatçılardan biri oldu. Başarılı kariyerinin yanında Miles Davis, döneminin en şık tasarımlarını cool bir şekilde taşırken bugünün stiline de ilham verdi. Miles Davis’in stilini dört kelimeyle anlatmak gerekseydi vintage, zarif, modern ve cool doğru seçimler olurdu.

    Davet ya da iş hayatı denildiğinde aklımıza ilk gelen hep takım elbiseler olmuştur. Siyah, lacivert, gri gibi koyu tonlarda alışık olduğumuz klasik giyim, bej-ekru gibi açık renk ve tonlarda takım elbiselerle de oldukça elegant bir stile işaret ediyor. Kaliteli kesimiyle duruşunu ortaya koyan takım elbiseleriniz için beyaz gömlek ve koyu tonlarda bir kravat tercih ederek klasik bir imza atmış olursunuz.

    Kırmızı, kiremit, turuncu gibi sıcak renkler her ne kadar riskli görünse de doğru parçalarla bir araya geldiğinde fazlasıyla şık ve hareketli bir stil yaratır.  Doğanın en güzel renkleri olan sıcak tonları pantolonlarınızda tercih edebilir, beyaz keten gömlekle tamamlayarak hem şık hem de iddialı olabilirsiniz. Bu canlı kombini doğal taş ve deri detayları olan erkek bileklik gibi bir aksesuarla oldukça havalı bir hale getirebilirsiniz.

    Gündelik sokak şıklığının en havalı parçalarından biri kahverengi süet ceketlerdir. 70’lerin hippi stilinde de sık sık karşılaştığımız bu parça kış ve sonbahar aylarında oldukça kullanışlı. Üstelik değişken ve kreatif modanın etkisiyle en seçkin kombinlerin bir parçası olmayı da başarmış durumda. Süet ceketlerinizi bej bisiklet yaka triko ve lacivert pantolon ile kombinleyerek girdiğiniz ortamların en cool ve sportif erkeklerinden biri olabilirsiniz.

    Müzisyen aktivist olan Nina Simone jazz ve blues müziğin efsane isimlerinden biri. 20. Yüzyılın ikinci yarısına damgasını vurmuş olan sanatçı hem güçlü hem yatıştırıcı sesiyle bu yüzyılda da en çok dinlenen sanatçılardan biri. Nina Simone hem stili hem sanatıyla günümüzde de ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Nina Simone’un tarzında karakterinin ve sanatının yansımalarını görüyoruz: Feminen, soft, sofistike ve klasik, cesur ama makul.

    Derin yaka anvelop bluzlar ile konforlu, zarif bir şıklık yakalamak mümkün. Dökümlü yapısıyla gündüz ve akşam şık, rahat seçimlerden olan bu bluzları ispanyol paça pantolonlarla tamamlayabilirsiniz. İş yaşamında da kullanabileceğiniz bu kombini siyah ceketle tamamlayarak daha klasik bir görünüm elde edebilirsiniz. Siyah renk stilin klasik ve zamansız olmasını sağlarken uzun zincir ya da inci kolyeler kombininizde sofistike esintiler yaratır.

    Modası hiçbir zaman geçmeyen, her zaman göz alıcı olmayı başaran parçalardan biri de kalem etekler. Yüksek bel, slim fit kalıbıyla bel oyuntusunu göz önüne çıkaran kalem etekler feminen stilin vazgeçilmezi. Aynı renk bluz ve gömleklerle bir araya getirerek kombinlerken, stiletto ayakkabılarınızla klasik bir stil oluşturabilirsiniz. Bu kombini daha göz alıcı ve stilinizin farkını ortaya koyan bir hale getirmek için ipek eşarp gibi aksesuarlardan faydalanabilirsiniz.

    Kadınlar için ceket kullanımı, birbirinden şık tasarımla buluştuktan sonra çok daha çekici bir hal aldı. Nina Simone’dan da ilham alınacağı üzere bele oturan, kemer ve yaka tasarımlarıyla daha havalı modellere rastlamak mümkün. İş yaşamı da dahil birçok ortamda rahatlıkla kullanabileceğiniz bu ceketleri kendi kumaşlarından oluşan eteklerle takım olarak kullanabilirsiniz.  Düz renklerden oluşturduğunuz bu takımı hareketli ve desenli bluzla tamamlayarak dikkat çekici bir kombine dönüştürebilirsiniz.

    Diğer Makaleler